sürtünmesiz ortamda ivmeli giden cismin max hızı

    1.
  1. hızlı giden roketin başlığı seyrek düşermiş.
    8 ...
  2. 2.
  3. F=m.a formülünden gidecek olursak ; kütle sabit, sürtünme kuvveti olmayacağı için hızda bir azalış olmayacak bu nedenle ivme etki kuvveti ile doğru orantılı olacaktır.

    A=1m/s^2 ile ifade edilir.
    Diğer taraftan ivmeli bir cismin hızını v=v0 + a.t ile bulabiliriz. V0 cismin ilk hızıdır. Burada ivme sabittir.
    2 ...
  4. 3.
  5. Hesaplamaları yapınca(ki bizim milli eğitim kabul etmiyor, yobazlar topluluğu..) ışığın yüzde 90 hızına tekabül eden hıza ulaşırsanız, kütleniz iki katına çıkar. zaman yolculuğu olayına gelirsek de aynı şekilde ışığın yüzde 90 hızına çıktığımızda dünyada geçen her 20 dakika bize 10 dakika gibi gelir yani zamanda geriye gidemeyiz fakat algıladığımız zaman genişler.
    1 ...
  6. 12.
  7. Gece gece yatıp uyumak gerektiğini gösterir. Fazla akım çekip beyni yakmamak lazım. Hemen oturumu kapatıp çıkmalı.
    1 ...
  8. 5.
  9. sözlükte ne kadar bilgisiz insan varmış. fizikte yüksek lisans yapıyor olan biri olarak bilgi vereyim: yaklaşık olarak ışık hızıdır. bir cisim sürtünmesiz ortamda ivme ile sürekli hız kazanırsa -ki bunun içinde sürekli bir pozitif yönde ve doğrultuda f kuvveti uygulanmalıdır- cisim kazanabileceği max hız olan ışık hızından limit alacaktır. ancak cismin hiçbir zaman kütlesi 0 olamayacağı için hiçbir zaman 299.792.458 m/sn hıza gelemeyecektir. pek deneysel olmasa da teorik olarak 299.792.457 m/sn olabilir. neden olmasın.

    okuduğum entrylere binaen: sürtünmesiz ortam yoktur diye bir şey yok. sürtünmesiz yüzey yoktur.

    okuduğum entrylere binaen2: ne klasik fizikte ne de modern fizikte hatta kuantum fiziğinde dahi (kütleye sahip bir maddenin) tüm şartlar sağlandığında bile ışık hızında hareketi mümkün değildir. ancak bir cismin hareketi ışık hızına yaklaştırılabilir. (teorik olarak)
    3 ...
  10. 16.
  11. Gece gece tavana bakarak ivme ve hız hesapları yapmama sebep olmuş pek önemli sorun.
    1 ...
  12. 9.
  13. verilen enerjiyle sınırlıdır evet..

    ivme sonsuza giderse hız da sonsuza gidecektir zaar..
    1 ...
  14. 7.
  15. Işık hızına kütleli bir cisim ulaşamaz ama benim merak ettiğim o hızlara yakın seviyeye ulaşırsa nasıl duracağı kontrol edilebilecek bir hız değil bana kalırsa.
    1 ...
  16. 6.
  17. Işık hızına ulaşılabilecek yakıtı sağlamak imkansız. Hadi yakıta abanıp bin katına çıkaralım depoyu derseniz bu sefer de yük artacağından marş iyi basmaz... yani demem o ki ışık hızı tatlı bir hayal
    0 ...
  18. 10.
  19. Artı sonsuzdur. Yolcudur abbas bağlasan durmaz misali, sen sağ ben selamet gider durmaz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük