usta bilimle tanrıyı (varsa) ayrı güden. dini ve tanrıyı sorgularken fiziği alakasız bulan, kullanmayan, insan algısının hiç bir şekilde algılayamadığı (algılıyorsam bile farkında değilim)(algıdan kastım manevi his değil beş duyu organıdır)bir şeye dogmatik bir şekilde inanan adamlar ben de dalga geçerim. (ateist değilim, teist de değilim) sataşmak veya dalga geçmek sizi sinirlendiriyor olabilir fakat iletişimde bu ahlak değerleri kullanılamaz. sizin ezan okunduğunda tanrıyı ve peygamberi anmanız da ateiste sinir bozucu gelebilir bunu kendi üstüne alabilir, bunu bir şiddet sayabilir (lütfen buna kendi açınızdan bakmayınız sizin için çok saçma geldiğini biliyorum) ama iletişim böyle ilerlemez. dalga geçmek veya hakaret etmek bir ifade yolu olarak kullanılabilir. lütfen ifade özgürlüğü, ifade yollarının özgürlüğü, insan olmak, toplum içinde yaşamak üzerine biraz düşününüz.
örnekle açıklamak gerekirse filistin-israil meselelerinde profiline israil bayrağı çekip müslümanlarla dalga geçen, kendini her dine eşit uzaklıkta gördüğünü iddia edip ne hikmetse her fırsatta islamiyet'e çatma ihtiyacı hissederler, boş şahsiyetlerdir.
Ateist değildir, biraz daha "cool" gözükmek için sağa sola "ateistim", "müslümanlar şöyledir böyledir" derler dururlar. Ama zerre kadar ateizm duygusu yerleşmemiştir beyinlerine.
Gerçek ateist, diğer insanların inançlarına saygı duyar, ona buna bok atmaz. Neye inanıyorsun sorusuna "allaha inanmıyorum" demez çünkü tanrı ifadesi onun için bir anlam ifade etmez. "Doğa ne kadar da güzel" der geçer.
Hele hele sözlükteki ergenler falan ateistim diye dolanmasınlar. Biliyoruz ne olduklarını. Biz de ergen olduk, biz de biliyoruz zamanında cool gözükmek için neler yaptığımızı.
Şimdi gidin yatın. insanların dinine, imanına sayıp söveceğinize "non-tanrınıza", doğaya inanın, börtü böceği izleyin, mutlu olun. Bir halt yaparak sözlüktekilerin canını sıkmayın, zaten yapamazsınız da.