O meşhur şiirinin doğruluğunu merak ettiğimden ötürü 74 yaşında olan eski edebiyat profesörü hocama geçen sene bizzat sordum. Ben, Sünbülzade Vehbi'nin o şiiri... diye sorumu bitiremeden o ne olduğunu anlayıp şiirden bir beyit okudu. Kulağıma sokulup oğlum divan şairlerinin hepsi ilim sahibidir çok bilgilidir ama bunlardan bazıları var ki bunlar içki de içer, karıya da gider dedi. Tabi ben almam gereken cevabı aldım.
rücu sanatının öncülerindendir. bir hikayeye göre bir padişah sümbülzade vehbi'nin bu sanatını duyar ve saraya çağırır. ve derki bana öyle bir şiir yazki ilk dizesini duyduğumda seni öldürmek istiyim ikincisini duyduğumda sana ödüller vereyim. sümbülzade vehbide o meşhur şiirini yazar
(?-1809) Onsekizinci yüzyılın ünlü şairleri arasında yer alan Sünbülzâde Vehbî'nin asıl adı Meh-med'dir. Babası Maraş'ın Sünbülzâde ailesinden Râşid Efendi'dir. Öğrenimini Maraş-ta yapmış, ilerlemek için istanbul'a gelmiş ye burada müderris olmuştur. Daha sonra kadılık vazifesiyle Rumeli'ye gönderilmiştir. Uzun süre Rumeli'de kaldıktan sonra tekrar istanbul'a gelmiş, Koca Ragıp Paşa'nın himaye ettiği şairler arasına girmiştir.
1809'da istanbul'da ölen Sünbülzâde'nin bir 'divan'ı, 'Lûtfiyye' adında nasihat nitelikli bir mesnevisi, cinsel zevkten, kadın ve erkek güzelliğinden sözeden "Şevk-Engiz" adlı diğer bir mesnevisi vardır.
Lûtfiyye'de oğlu Lûtfullah'a öğütler verir. Sünbülzâde'nin ayrıca "Tuhfe-i VehM" adıyla anılan Farsça-Türkçe bir şiir sözlüğü, "Nuhbe-i Vehbî" adıyla da Arapça-Türkçe bir sözlüğü vardır. Türk Divan Edebiyatının Son Büyük Şairi. *