günlük hayatta hepimiz biraz rol yaparız, olmadığımız biri gibi davranırız. kimimiz iş çevresine, kimimiz dahil olduğumuz topluluğa, kimimiz de yazıldığımız kıza kendimizi beğendirmek için olmadık şebeklikler yapar, başkası gibi davranırız.
işte bu kimimizler başkası gibi davranma limitini biraz zorladıkları zaman kendi benlikleri ile bir çatışma içine girerler. bu ise kişinin ruh diyarında sert fırtınalara sebebiyet verir. fırtınanın şiddetine ve yıkıcılığına göre bazı yaralar alırlar o kimimizler.
işte bu yaralardan derin olanların sahipleri bir şekilde tedaviye muhtaçtırlar. en iyi tedavi ise kendi gibi davranabilmektir hem de dibine kadar.
herkes bu sorunu farklı şekilde çözer. kimi kendine bir sırdaş bulmuştur, bir kanki. onun yanında istediği gibi davranır. kimi loş bir meyhanenin en karanlık masasının kombine biletini almıştır, içer dağıtır. kimi de sözlüğü anlatıp rahatlama, itiraf etme, günah çıkarma mahalli olarak görür, öyle tedavi eder kendini.
sorunludur evet; ama bunun benzerlerini diğer insanlarda yaşıyor mu? diye düşünen yazardır. çünkü insanlığın sorunları özünde aynıdır. sadece çözüm yollarında farklılık vardır. belki bunu yaşayan bir yol bulmuştur diye düşünülebilir. tabi buna bilimsel bi açıdan bakmaktansa, bir arkadaşa danışıyor gibi bakılır.