eğer entry girerken hakkını vererek, düşünerek yazıyorsanız oluşan durumdur. kelimeleri düzgün seçme ve tanımlamaya odaklanıldığı için yazar olmanın artıları çok büyüktür.
kısmen katıldığım görüştür, pratik zeka konusunda.
son 2 seneyi dışarı atarsak, ekşi sözlük'ün bu yönden katkısı olmuştur bana. çünkü 'fan sayfaları' değildir sözlükler, her görüşten insanlar vardır.
örneğin;
a kişisi hakkında araştırma yapacağım zaman,
bir yazar ''harikadır'' deyip olumlu şeyler sayarken,
diğer yazar gelip ''boktandır'' deyip olumsuz özelliklerini sayar.
sen hepsini okuyup değerlendirip kendine göre doğrusunu bulursun.
bu işlemin tekrar sayısı sıklaştıkça pratik zeka, farklı düşünme yeteneği, empati duygusu gelişmeye başlar.
gerçekten de zeka geliştirmekle kalmayıp insanın hayatına bir anlam katmakta ve hatta anlam kattığı insanın anlamını dahi anlam kargaşasından alıp kavraşımlarla ötekileştirilmemiş ve ötekileştirilemeyen herkese ve her keseye uygun sunan bir yoldur sözlük.
geliştiriyorsa ne güzel geliştirmiyorsa da yapacak birşey yok zaten zekamız gelişsin diye yazar olmadık ya ama zamanla ne kadar olgunlaştığını görme açısından hoş oluyor.
facebook ve twitter gibi sosyal ağlara göre son derece faydalıdır. son dakika yaşanan tüm olayları burada bulabiliyorsunuz. kişi, kurum veya olayla ilgili mutlaka bilgi var. bence iyi değerlendirildiğinde sözlükler muhteşem oluşumlar.
gerçek olmasını umduğum teoridir. bir de bilgi almak zekayı ne zamandan beri geliştiriyor lan? bilgi almak en fazla hafızayı geliştirir, öyle değil mi?