adabıyla yapıldığında, oldukça yararlı olabilecek bir eylem.
sözlükte çoğunlukla genç beyinlerin bulunduğunu düşündüğümüzde, birçok gencin, yanlış giden birşeyleri değiştirmek istediğini farkediyoruz. bu da aslında gençlerin, olup bitene duyarlı olduğunu gösteriyor.
sonuç olarak zannımca, sözlükte siyaset tartışılması oldukça sevindirici. tabi adabına uyulduğu sürece. kişi ve değerleri aşağılayan fikirlere tartışma diyemeyiz elbette.
tartışmak kavga etmek anlamı taşımadığından yapılması oldukça uygundur. o tartışmada mizahi öğeler de yer alabilir, birbirine çok zıt görüşler de. önemli olan uslubunu bilmektir.
siyaset i hayattan ayrı bir olgu olarak gören kişinin söylemi. Oldu o zaman sözlüğü magazin haberlerinin tartışıldığı foruma çevirelim.
not: güncel hayatta mongol gibi yaşayıp siyasi hiç birşeye elini sürmek istemeyen, kitap bile okumaktan aciz insanların sözlükte siyasetçi kesilmesini yadırgıyorum, bu konuda katılıyorum. ama sözlüğün siyasetten ayrı olması düşünülemez. bu tipler zaten kendini 100 metreden belli ettiğinden ayar olmaya da mahkum oluyorlar.
gereksiz değildir.
insan doğru olduğunu düşündüğü şeyleri paylaşıp,savunamadıktan sonra neye yarar ki o düşüncelere sahip olması?
bir başlık açılmışsa o konudaki düşünceler,bilinen doğrular paylaşılmalıdır.elbette kavga çıkacaktır.fakat ancak böyle doğruya ulaşılacağını düşünmekteyim.
(bkz: meyhaneden vatan kurtarmaya çalışıyoruz biz,ya sen?)
takım tutar gibi parti tutulduğundan dolayı hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. birçok sözlük üyesi yazılanları okumamaktır bile, sadece (bkz: beygir gibi entry giren yazarlar) rolünü üstlenmektedirler.
sözlükte küfürlü konuşmaktan, dedikodu yapmaktan, anket doldurmaktan, türk kızını çekiştirmekten daha faydalı eylemdir. en azından bir ideolojiniz olur.
yazarların, anonim olarak içlerini dökebilmeleri için gereklidir. fakat iş sağcı solcu, ateist şakirt olayına kayarsa anlamsız kısır döngüler oluşuyor.