kesinlikle sözlükte hayata geçirilmesi gereken bir uygulama. zira bir çok insan yazdığı entry i sanki boşuna yazmış hissine kapılıyor.
uygulama şu şekilde olmalı: her yazar online olduğu süre oranında oylama yapma zorunluluğuna sahip olmalı ve yapmadığı takdirde uyarı almalı ve diğer uyarılarda bir günlük çaylaklığa mahkum olmalı.
faşizan hareketler bunlar. tayyip duymasın hemen hayata geçirir allah korusun.
edit: bak 4-5 dakikadır bakıyorum aranızda bu entry'ye oy vermeyen yazarlar var, hiç hoş değil. en az 5 oy verilecek. bak artık çamaşır makinası filan da var..
edit2: bak aranızda eksi oy verenler var, bir daha görmeyeyim. sözlüğe artı oy verme zorunluluğu getirdim. haydi bakalım. artı oy verin lan.
facebook'taki gereksiz "like" veya "beğen" olarak bilinen tuşlara basılma zorunluluğu kadar absürd bir zorunluluktur. sözlük yazarı aynı zamanda bi okurdur kardeşim. siz hiç hayatında okumayan yazar gördünüz mü?
Zorunluluktan ziyade pekiştirmelerle bunun yazarlara kazandırılması lazım. Mesela kampanya yapılsın. Bugün her okuduğumu oyluyorum kampanyası. Yazar arkadaşlar da her okuduklarını iyi kötü şeklinde oylasın. Eh işte'yi de "hacı bu entry bir boka benzemiyor da kampanyaya katıldım diye işaretliyorum" anlamına gelsin mesela. Çok okunan çok oylanan yazar da bu sayede oylamaya katılacak oylayacak daha çok oylayacak ve en sonunda her okuduğu entryiden sonra eli otomatik olarak oylama düğmesine gidecektir. Denemekte fayda var.
yapılan 3 veya 5** oylama karşılığında 1 adet entri yazılmasına izin verilerek oylama oranı arttırılabilir. yeterli oylama yapmayan yazarın entri girmesi engellenebilir. mesala 3 oy 1 entri olduğunda 30 oy kullananın 10 entri kotası hazır bulunur. ne kadar oy o kadar entri.
bir ödül olarak da çok oylama yapanların karmaları arttırılabilir, listeye uzun süre girenlerin özellikle...
oylamanın zorunlu olması gerekli midir değil midir bilinmez ama bu fikir fena durmuyor. gerçi entri yazabilmek için ona buna rastgele dengesiz oy kullanan çok olabilir.
zorunluluklar hiçbir zaman insanların hoşuna gitmeyen şeyler olduğundan hoş görülmeyecek önermedir. cezalandırma yerine ödüllendirme prensibi daha çok işe yarar. yoksa bir sürü ünlü psikolog bok yemeye mi deney yapmıştır bu konularda.