daha fazla karakter sahibi bir başlık açabilseydik aslı "uludağ sözlük yazarlarının ölüm yıldönümlerinde atatürk'ten daha çok deniz gezmiş'i anması" * şeklinde açılabilecek başlık ve ona ait tespit. elbetteki ölüm yıldönümleri değerli şahsiyetleri anmak için bir fırsat fakat türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu olan bir liderin ölüm yıldönümünde * uludağ sözlük'te 15 entry girilirken, bir hareketin önde gelen bir ismi için ölüm yıldönümü olan 6 mayıs 2008'de şu saate kadar 33 entry girilmiş olması biraz ilginç gelmekte. *
peşin peşin not : bu bir kemiksiz durum tespitidir. altında herhangi bir şey aranmasına gerek yok. 10 kasım 2007'de sözlükte bağlantı sorunu olduğu için entry sayısı düşük de olabilir. her şey olabilir. fenerbahçe türkiye kupasını alabilir.
aha şimdi kızgın edit : ulan oğlum arkadaş! ben sana neden deniz gezmiş'i anıyor musun diyorum. atatürk'ü neden anmıyorsun mu diyorum. bakarsan ben de o gün anmamışım sözlükte. anınca seviyorsun anmayınca nefret ediyorsun anlamı çıkarıyorsan bas eksiye bi daha. basma lan basma. o sadece 1 kez işliyor. *
deniz gezmiş hakkındaki entrylerin yarısı, faşistlerce hakaret dolu olduğundan, mustafa kemal'e bu sözleri söyemeye götü yemediği için bu insanların, deniz gezmiş'in entry sayısının fazla olması gayet normaldir.
not: zaten mustafa kemal entrylerinin sayısı deniz gezmiş entrylerinden az da değildir.
"Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz
Öğrenci hareketlerine gelince, Türkiye'de öğrenci olayları 50-60 senedir eksik olmamıştır. Sultan Hamit'in Tıbbiye talebelerini Sarayburnu'ndan denize attığı tarihten itibaren öğrenci hareketleri Türkiye'de devam edegelmiştir. ikinci Dünya Savaşı sırasında faşizme hayır diyen gençler ilerici gençlerdi. Ve 28 Nisan 1960 tarihinde özgürlük savaşı veren gençlerdir. Amerikan emperyalizmi tarafından inönü hükümetten düşürüldüğünde protesto gösterisi yapan gençler ilerici gençlerdir. Anayasa'ya Bağlılık Mitingi'ni de bizler yaptık. O günün mitinginde iktidarın kiralık adamlarından ve polisinden dayak yiyen de gene bizlerdik.
1968 senesine gelince, üniversiteler öğrenciler tarafından işgal edildi. işgalleri gayet meşru idi ve kürsü ağaları dahi bu işgallerin haklılığını hiçbir zaman inkar edemedi. Aynı yılın Temmuz ayında Amerikan Filosu'na karşı gösteri yapanlardan Vedat Demircioğlu polis tarafından hunharca öldürüldü. iktidarın kiralık kuvvetleri ve polisi hunharca devrimcilerin üzerine saldırdı. 20'ye yakın devrimci öldürüldü. Bunların hiçbirinin katili bulunamadı. Polis karakolları işkencehane haline getirildi. Hiçbir savcı buna karşı çıkmadı. Fikir özgürlüğünü ve Anayasa'yı paravan yapanlar "önceden Atatürkçü geçinirken O'nun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar, sadece Mustafa Kemal tarafını beğeniyorlardı." suçlamasını kesin olarak reddediyorum ve asla kabul etmiyorum. Diğer yurtseverler de bunu kabul etmez.
Gerçekler örtülmek isteniyor. Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. Onun istiklal-i tam prensibini, ve onun istiklal-i tam Türkiye idealini yalnızca biz devam ettiriyoruz.
Anayasa'yı en fazla savunan bizleriz "
deniz gezmiş