sözlük yazarlarından yemek tarifleri

entry116 galeri2
    35.
  1. domates rendelenir, tavada şööyle kendinden geçene kadar pişirilir.
    arzuya göre tuz, acı biber biraz kimyon ve rendelenmiş maydonozlar eklenir.
    acıyı bol tut lakin, her ısırdıgında ağzın dilin yanmayacaksa hiç bulaştırma elini bibere, ne kyımeti kalıyor yahu.

    ben sarımsak koymanızı da tavsiye ediyorum.
    kızarmış ekmeğin üstüne yavaşça sürülüp, tek bir hamlede 'hamm' .*
    tarif için zigana34' e teşekkür ettim.
    1 ...
  2. 34.
  3. entry girecek yazarların yemek tarifleridir. kim bilir ne kadar lezzetli tarifler bilirler ama ortaya koyacakları yeri beklerler. örneğin: çeçil peynirli yumurta
    malzemeler: yeteri kadar çeçil peyniri, 1 adet yumurta, çeyrek margarin, tuz, dilenirse kırmızı pul biber.
    yapılışı: tavada margarin eritilir, çeçil peynirleri didiklenerek erimiş olan margarinin içine atılır. kaşık yardımıyla peynir eriyinceye kadar pişirilir. peynir kıvamını alınca yumurta kırılır ve karıştırılır. ardından tuz eklenir. yumurta pişince ocaktan alınır sıcak servis yapılır. afiyet olsun.
    0 ...
  4. 33.
  5. Dar zamanların doyurucu yemeği.

    Tavaya biraz yağ koyulur, önce bir yumurta kırılır sonra kenarda küçük küçük doğradığınız kaşarları tavaya atarsınız hafif hafif erirken diğer yumurtalarda kırılır.(bünye meselesi bir karton kıranda var) sonra tavada ne varsa güzelce karıştırılır. ekmek bana bana yenir. şimdiden afiyet olsundur.
    0 ...
  6. 32.
  7. (bkz: sucuk)
    malzemeler;
    1 adet yemek pişirebilen tava
    1 düzine dilim dilim doğranmış sucuk
    1 kaşık yağ
    1 adet yanabilen ocak

    yapılışı;
    tava konulur, tavaya 1 kaşık ya atılır sonrada ocak yakılır. yağlar erir fokur fokur olur sonra sucuklar boşaltılır. orta ateşte pişen sucuklar göz kararıyla ters çevrilir ve diğer yüzüde pişer. sucuğun suyundan köpükler çıktığı görülürse ocak kapatılır. afiyetle servise hazır hale getirilir.

    edit: sucuk bitince taze ekmekle sucuğun suyu bandırılır, yenir.
    2 ...
  8. 31.
  9. (bkz: kömbe)

    Ölçüler:

    1/2 ekmek mayası veya

    1/2 kibrit kutusu kadar pak maya

    1/2 kg. kuşbaşı et

    3-4 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz - susam -1-1,5 kg. un



    Yapılışı :

    Kuşbaşı et küçük parçalara ayrılır, yıkanır. Bir tencerede ateş üzerine koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 2 kaşık yağ ilâve edilip, iyice kavrularak pişirilir. Diğer taraftan geniş bir tepsiye un elenerek ortası havuz gibi açılır. Ortasına maya, kenarlarına tuz

    serpilir. Ilık su ilâvesi ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülerek mayalandırılır, (yarım saat) Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır. Hamur parçalarından biri yağlanmış tepsiye açılarak ya da elle yayılarak yerleştirilir. Arasına kavrulmuş et yayılır. Diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Hamurun üzeri kalan yağla yağlanır, susam dökülerek fırında pişirilir. Dilimlenerek servise alınır.



    Not: Tereyağında kavrulmuş et yerine çökelekli, peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı harçta kullanılabilir. Ne kul­lanılmışsa onun ismini alır. Patatesli kömbe gibi.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/32366/+
    2 ...
  10. 30.
  11. ayni seyleri yemekten usandiniz mi, diet yapayim derken yag cuvalina mi döndünüz, lezzet mi ariyorsunuz, tüm yemeklerin cani cehenneme mi diyorsunuz? o halde bir defaya mahsus bizi deneyiniz. sam amca`nin lezzet dünyasina hos geldiniz.

    bu aksamki yemegimiz pratik oldugu kadar eglenceli bir yemek.

    gerekli malzemeler:

    tebessüm.(en önemli malzeme)
    maharet.
    mal olmamak.

    (bkz: kisir) hanimlarin ikindi cayinin vazgecilmezi. efenim kisir yeyin kisir kalmayin sloganimizla tarife basliyoruz. gariban ögrenciler de bu pratik yemekten yapabilirler. *

    2 su bardagi orta bulgur (malatya ya da konya yörelerini tercih edin)

    3 su bardagi su (en kolayi)

    1 bas kuru sogan (evinizde yoksa alin ulan)

    2 yemek kasigi domates salcasi (urfa usulu)

    3 yemek kasigi biber salcasi (maras usulu olsun)

    1/2 su bardagi zeytinyagi (üste cikan yagdan olsun)

    1 demet maydanoz (ya da demet isminde bir hatun)

    150 gr. yesil sogan

    1 yemek kasigi nar eksisi, ve veya 2 limon

    5-6 dis sarimsak (fircalanmis dislerden)

    Tuz, karabiber (kafaniza göre)

    sumak-nane

    kirmizi biber (reflü olanlar baharatsiz yiyecegine hic yemesin)

    (istege bagli, domates, salatalik) (yanina raki, cay, ayran ) *

    3 su bardagi kaynamis su ile bulgur kapakli bir kapta islatilir. * Yarim saat bekletilir.* Diger taraftan maydanoz, yesilsogan ayiklanarak yikanir incecik kiyilir. * Islanan bulgura domates salcasi, biber salcasi, * * zeytinyagi, karabiber, kirmizi biber, tuz, nar eksisi ezilmis sarimsak katilarak bulguru ezmeden iyice karistirilir.* Daha sonra küp seklinde dogranmis kuru sogan * ve kiyilmis maydanoz, yesil sogan koyularak karistirilir. Servis tabagina alinir. Marul, veya asma yapragi ile servis yapilir.

    yedikten sonra cay icin ulan yoksa davul gibi sisersin.

    hadi rastgele... * *
    2 ...
  12. 29.
  13. -az yağda ince kıyılmış soğanları kavurunuz, rendelenmiş domatesi ekeleyiniz, suyunu çekene kadar pişirin, eti sosis bile olsa çiğ yemem diyenlerdenseniz * sosileri dilediğiniz gibi doğrayıp, margarinde pişiriniz...sonra sosisleri sosa ilave edin, ekmeği ban ban ye, mis gibi yemek.

    -konserve olarak közlenmiş patlıcan alınır, sofraya şenlik getiren salatalar hazırlanabileceği gibi, kavrulmuş soğan ve domatesle birleştirilip yemek muamelesi de yapılabilir.
    *sarımsaklı yoğurt ile meze olur.
    *soğan, maydonoz, domates ve limonla salata olur.
    0 ...
  14. 28.
  15. ucuz ve lezzetli.

    pizzayı sevenler parmaklasın. belli ki folloş olacağız, biz tarifimize geçelim; indir o elini de. domino s pizza'yı severim, param olunca da yerim, ama burada onları rezil etmekten de geri durmayacağım. götüne buzlu badem tıkayacak kadar zengin olan en fazla 10 sözlük yazarı vardır, gerisi öğrencidir, sıkıntılıdır vesaire. işte bu yüzden pizzaya 20-30 lira vermenizi vicdanım kaldırmıyor sözlük yazarları.

    a 101'e gidip derin dondurucuyu açıyor, 4'lü bir adet nimet pizza alıyoruz. fiyatı 4.50 lira civarında. bu miktar 2 kişiye yetebiliyor, ha size giren arkadan direkt çıkıyorsa ve de 3-4 kişiyseniz, 4-5 paket alıp 20 liraya işi kurtarabilirsiniz. her neyse. bunları alıp eve götürüyor, bıçakla kesip açıyorsunuz. bir tabağın, tepsinin içine koyup 5 dakika kadar çözülmesini bekliyorsunuz. akabinde, mikrodalga fırına, yoksa da ocağın altındaki fırınımsı yapıya atıyorsunuz. ne kadar beklemeniz gerektiğini bilmiyorum, bakmadıydım. ama belli oluyor zaten, yaklaşık bir yarım saat.

    peki, hesaplayalım.

    orta boy bir pizzanın 18 lira olduğunu, evde 4 kişi olduğunu ve iki kişinin bir orta boy pizza yediğini varsayalım. çok iyimser olacak bu, ama yine de öyle yapalım. ben tek oturuşta tek başıma yerim orta boy. nedir yani?

    3 lira da düz hesap kola olsun. pizza kola masrafı ne olacak bizim için? 39 lira. bir kişinin 3 parça pizza yiyeceğini düşünürsek, toplamda 3 pizzaya ihtiyaç duyulacaktır. bu da 4.5 x 3 çarpımından bize 13.5 lira sonucunu verir. 3 lira da kola, 16.5

    hadi bunu geçtik, bir kişi bir pizza yesin. 4.5 x 4 yapalım, 18+3 eder 21 lira.

    yani...

    her gün pizza yemiyorsunuz elbette. ama durumunuz çok iyi olmadığı sürece domino's gibi yerlerden almak yerine, böyle gayet de lezzetli olan pizzalardan tüketerek en az 18 lira kar edebilirsiniz.

    lan tariften çok şey oldu.
    2 ...
  16. 27.
  17. (bkz: uludağ mutfak)

    her salı ve perşembe radyo uludağ ekranlarında. * ekran mı dedim, düzeltiyorum "hoparlörlerinde" ? bu da mı olmadı? kulaklık? 1 tl'lik fenerli radyo? amaaaan!
    2 ...
  18. 26.
  19. benim de bir tarifim var ama denemenizi tavsiye etmem.

    adı : aylin

    yok yok pardon..

    adı : eöö... valla isim falan koymamıştım ama memati olsun bari.

    malzemeler ;

    pirinç
    soğan
    yağ
    zeytinyağı sosu (bu ne oluyor diyenler için, zeytinin içine kekik, kırmızı biber ve zeytinyağı üçlüsünden yaptığımız sosu koyuyoruz ya, işte o sos bu)
    yoğurt

    önce pirinçle pilavımızı yapıyoruz. sonra soğanımızı iyice kıyıyoruz (minik parçalar halinde kesiyoruz yani) ve kavuruyoruz. sonra pilavın üzerine bu kavurduğumuz soğanı, zeytinyağı sosunu ve yoğurdu boca ediyoruz. oturup yiyoruz sonra da. ben acayip sevmiştim bunu. evdekilerin garip bakışları altında yiyordum sürekli. tekrar söylüyorum, size tavsiye etmem ama.
    3 ...
  20. 25.
  21. ekmek arası kaşar
    malzemeler:
    yarım ekmek
    kaşar peyniri
    domates
    tuz
    peçete
    yarım ekmek alınır içi çıkartılır. istenilen miktarda kaşar peyniri, domates eklenir. arzuya göre tuz ilave edilir. altına peçete koyulur ki yerlere kırıntı dökülmesin
    afiyet olsun... *
    1 ...
  22. 24.
  23. 23.
  24. 2 kabak
    2 havuç
    2 patates
    2 parça tavuk göğsü
    1 paket krema
    1 paket kremalı mantar çorbası

    tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır. tuz ve yağ eklenmez. fırın tepsisine koyulur. fırına koyulmadan önce üzerine kaşar rendelenir.
    1 ...
  25. 22.
  26. yemeğin adını unuttum. idare edin.

    Malzemeler
    Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
    2 Diş Sarmısak
    100 gr Yeşil Zeytin
    1/2 Acı Kırmızı Biber
    100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
    1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    Zeytinyağı
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
    Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
    Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
    Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.

    kesinlikle yapıp yemenizi tavsiye ediyorum. çok lezzetli, kolay yapılan bir yemek.

    *
    2 ...
  27. 21.
  28. 0 900 926 72 53...
    harput köz kebap salonu. adımı verin, güzelinden yollasınlar.
    3 ...
  29. 20.
  30. ıslak kek

    malzemeler:
    3 tane yumurta
    1 bardak şeker
    1 bardak sıvı yağ
    3 çorba kaşığı kakao
    alabildiği kadar un değil tabii ki o alır sen hepsini boşaltma 2 bardak un
    vanilya
    kabartma tozu

    eveeeet malzemeler öylece duruyor. ne yapacağım ben bunlarla deyip kendini kaybetme toparlayacağız
    öncelikle yumurtaları kır çırp sonra şekeri ekle sonra yağı ve kakaoyu karıştır
    eveeeet iyi karıştır kakaolar top top olmuş .....tamam yeterli..
    şimdi bir bardak ayır bu karışımdan..
    geri kalanına unu, vanilya ve kabartma tozunu koy ve iyice karıştır...
    önceden ısıtılmış bilmem kaç dereceye at önceden ısıtılmış olması önemli gerisini salla
    kokusu çıkana kadar bekle açarsan zırt pört kabarmaz ..çıkar bi çatal batır pişmişse sıcakken kes şöyle kare kare olsun hani bi bardak sos ayırmıştık ya onu da dök bekle çeksin ...sonra da afiyet bal şeker olsun..
    1 ...
  31. 19.
  32. cok kolay bir tatlı tarifi;
    3 kaşık nişasta 1 lt süt biraz seker.
    bi tencereye atın hepsini karıstırarak katılasana kadar pişirin.sonra düz bir borcama yada tabaga vs. dökün.arasına bisküvide koyabilirsiniz.

    mercimek corbası (öğrenci evlerinin vazgeçilmezlerinden biri);
    soganı,domatesi ve mercimekleri düdüklü tencereye atın sonra suyu ekleyin.(ama önce sırayla kavurun birazcık).yarım saat civarında falan pişer.

    afiyet olsun...
    1 ...
  33. 18.
  34. ögrenci olanlarının yaptığı deneysel çalışmalara örnek olarak.
    1 domates
    dünden kalmış patates kızartması
    2 yumurta
    makarna
    elde olan malzemeler rasgele formda tavada karıştırılır üzerine tuz bilumum baharat eklenir kendi kendine yetebilme motivasyonu ile tokluk hissi yaratılır.
    (listedeki tüm malzemeleri kullanma zorunluluğu yoktur, hepsi olmasa da olur)

    --midesiz spoiler--
    yemek içinden çıkan yumurta kabuğu, saç vb yabancı maddeler iş kazası kapsamında göz ardı edilir.
    --midesiz spoiler--

    (bkz: mutfakta on macgyver gücünde olan ögrenci)
    3 ...
  35. 17.
  36. yemeğin adı: mantar kebap

    malzemeler: mangal, kömür, kiprit, mantar, kaşar

    yapılışı: mangalı yakın, mantarların saplarını ayıklayıp içine kaşar yerleştirip mangalda pişirin. çok yellemeyin.
    3 ...
  37. 16.
  38. sayko ustadan yimah tarifleri

    (bkz: kemik)
    1 ...
  39. 15.
  40. malzemeler:

    - bir adet öğrenci evi
    - 4 adet manyak ev arkadaşı
    - insalıkla ilişkisini kesmemiş bir adet komşu

    evin içerisinde yan dairedeki komşuya en yakın olan noktaya geçilip * şu diyalog gerçekleştirilir:

    + ühühühühü açım olm 3 gündür hiç bi şey yemedim!
    - tamam bende yemedim ama bak ben ağlıyomuyum?
    + üzerinde sos ile görüyom seni bak bilesin!
    - tamam lan babam para yollasın söz sana ziyafet çekicem.
    + sokarım lan ziyafetine hikaye anlatma açım diyorum aaaaaçççççççççççççç!

    zıııııııırrrrrrr *

    * çocuklar kokmuştur size yemek getirdim
    - niye zahmet ettin selma teyze biz yeni yemiştik
    + * "ne diyon lan yarrak kafalı!!!"
    + teşekkürler selma teyze ellerine sağlık.

    çtakkkk *

    +,- saldırıııınnnnnnnn!!!!

    *
    6 ...
  41. 14.
  42. yarım ekmek arası çeyrek ekmek.*

    malzemeler:
    -Yarım ekmek
    -Çeyrek ekmek

    yapılışı:
    yarım ekmek evde temiz bıçağın kalmamış olması nedeni ile ellerle defter şeklinde açılır. içindeki, ekmeğin pamuğu olarak tabir edebileceğimiz yumuşak kısım sıyrılıp alındıktan sonra, iyice sıkılarak hamur yapılır ve afiyetle yenir..

    çeyrek ekmeğe de aynı işlem uygulanır ancak çeyrek ekmeğin pamuğu çıkarılmaz. elde ettiğimiz yarım ekmeğin içerisine çeyrek ekmeği koyup kapattıktan sonra servise sunulur.
    10 ...
  43. 19.
  44. telefon ele alinir ve 444 45 35 (hakiki koc müsteri hizmetlerinin numarasi) tuslanilir. artik ne istersiniz kargoyla gönderir. ister akcabat köftesi isterseniz humus. (bkz: sözlügün reklam almasi) *

    edit: verme eksi oyu verdi bile... ulan size de iyilik yaramiyor ha zwht
    1 ...
  45. 18.
  46. özellikle ev hanımı yazarlarımızın faydalı olmak adına yazacakları yemek tarifleri olacaktır. ahçı ve kendini ev işlerine vermiş erkek yazarlarımızın yardımlarıda göz ardı edilemez.
    0 ...
  47. 17.
© 2025 uludağ sözlük