sözelcilerin zeka düzeyinin düşük olduğu gerçeği

entry132 galeri1
    82.
  1. tek bir sözelcinin iq testi ile varılmış tezdir.
    destek olarak bir örnek denek sunalım:
    ajdar anık:
    -ben salak değilim makina mühendisiyim

    sözel-sayısal-dil-eşit ağırlık bölümlerini zekaya göre seçilemediği ülkemde çok boktan bir önerme.

    yalan mı?

    not: sayısalcıyım!
    3 ...
  2. 81.
  3. lamarck duysa çok alınır.adam o kadar hipotez kurdu kullanılan organ gelişir kullanılmayan körelir diye.yani azizim durum şu ki ben ortaöğretim yıllarımda sözeli seven bir öğrenciyken meslek lisesi sayısal bölüm okumam üzerine de malum öss'ye sayısaldan hazırlanmaya başladım.ilk zamanlar sayısal zor ve gereksiz bir iş gibi görünse de zamanla çözdüm kavradım zevk almaya başladım ve evet aynen bu başlık yazarı gibi sözelcilere karşı ince bir kibir oluştu üzerimde, karşımda ki kişi sözelciyse daha bir kasılıyorum "sayısalcıyım" derken, o nasıl bir hava nasıl bir haz yarabbi.
    ama olay o değil herkes alanı üzerine yoğunlaştığından diğer tarafı eksik kalıyor.misal yine sayısal bölümden bir arkadaş denemede türkçe-1 testinden 15 neti zor görüyordu mat -1 den ful çıkartırken.
    ortada bir zeka sorgulaması yapılacaksa okuduğu paragrafta olan cevabı altta ki şıklarda bulamayan bünyeleri sorgulamak gerekir.ama diyoruz ya mesele o değil, mesele kişilerin yoğunlaştığı alanla orantılı.ama yine de sayısalcılarca çok zevkli bir şeydir sözelcilere "ben sayısalcıyım" demek.*
    1 ...
  4. 80.
  5. 79.
  6. sözelcilerin zekalı düşük değildir ancak bir matematik görmedikleri için beyindeki mantık yolları henüz kurulmamış,fen görmedikleri için ufku dar insanlardır.
    0 ...
  7. 78.
  8. sayısal seçmekle zeki olduğunu zanneden sayısalcıların arkasına sığındığı, sözde gerçek.

    sayısalı olan sözeli de yapabilir, sözel kitap okumakla geliştirilebilir ama sayısal öyle değildir diyen yazarlar da varmış ya, ben ölüyorum arkadaş burda gülmekten.

    soruyu önce anlamanız gerekir. kitap okumuyorsanız matematiği de yapamazsınız.

    ilkokulda söylüyorlardı bunu, hatırladınız mı? zeki misiniz şimdi? marjinal pezevenkler sizi.
    1 ...
  9. 77.
  10. "gerçek" sözelcilerin zeka düzeylerinin aslında düşük olmadığından bihaber olan bir kimseden başka kimsenin ortaya atmayacağı bir iddia...
    0 ...
  11. 76.
  12. 75.
  13. 74.
  14. her iş sayısal zeka ile yapılır. bakkal bile olsan bu zekaya sahip olman lazımdır. ancak bu zekanın seviyesidir asolan. çok olan sayısalcı daha az olan sözelci olur. ama asla sözelcilerin zeka düzeyi düşük demek falan değildir bu.

    bir arkadaşım var, 20 yaşında doç. ünvanına sahip yurt dışında, üstün zekalılar kategorisinde olduğu için 20 yaşında doç. ünvanı kazandı lavuk. hayatımda gördüğüm en asosyal insan, ''yav ben de istiyorum kız arkadaşım olsun ama bana o kadar basit geliyorlar ki'' diyor ve bırak kız arkadaşı adamın normal erkek arkadaşı bile yok. neden? zeka yüzünden.

    şimdi böyle zekalar varken kimse bana '' ben tıp kazandım, ben mühendislik kazandım çünkü sayısal zekam var ve çok zekiyim'' demesin. zira zekanın sonu öyle bir şeydir ki her orta zekalı aslında bir üstün zekalı için ''geri zekalıdır''.

    o arkadaşıma göre bir tıp öğrencisi dahi ''hani bizim allah allah dediğimiz'' koca bir geri zekalıdır...
    1 ...
  15. 73.
  16. şimdi zeka deyince hangi zeka kastediliyor? eğer sayısal zeka ise kısmen evet fakat sözel zeka ise fersah fersah üstündür. neden? çünkü sözelcidir lan zaten onlar.* insan ilişkileri daha kuvvetlidir konuşkandır ağzı laf yapar, siyasi ekonomik olaylara daha fazla ilgilidir vs. sayısalcılarda var mıdır bu? çoğunluğunda yoktur.
    (bkz: mühendisleri 1 kilometre öteden tanırım)
    2 ...
  17. 72.
  18. zekanın sözel ve sayısal olarak ikiye ayrıldığını bilmeyen, dünyadaki bir çok romancı ve senaristin, kısacası kurguyla uğraşan insanların sözel zekası yüksek kişiler olduğunu bilmeyen dangalağın gerçek zannettiği durumdur.

    sayısal için sadece durgun ve hızlı çalışan bir beyin gerekir. matematiği öyle kafam olunca ben de çözerim. götün yiyorsa film çek bakayım?
    4 ...
  19. 71.
  20. 70.
  21. muhtemelen sayısal bölüm mezunu olup, lise'yi 6 sene de bitiren ve öss de, açıköğretim fakültesin de işletme yahut iktisat okuyan, millete de anadolu üniversitesinde okuyorum diyen, ardından da yemin etsem başım ağrımaz lan diyerek kendi avutan birinin açacağı başlıktır. aferin lan, kurtar şu ülkeyi artık dışa bağılılıktan, amerika dan hadi yiğidim...
    3 ...
  22. 69.
  23. bazı insanların aşağılık kompleksine sahip olmasıyla örtüşen, yanlış bir düşüncedir.

    edit: biz başlık görmek istiyoruz. safsata değil!
    2 ...
  24. 68.
  25. Sozel bolum secenleri, sayisala kafasi basmayanlar olarak algilayan birinin duz mantikla gelistirdigi dusunce olabilir, gerci o duz mantik turkiye'de nasil muhendislik harikalari uretti onu da ayriyeten irdelemek lazim. yeni baslayanlar icin (bkz: zeka).
    2 ...
  26. 67.
  27. dutturu universitesinin zattiri muhendisligi bolumune 28 matematik netiyle girmis papucumun sayisalcilarinin agzindan duyuldugunda karin kaslarimizi calistiran akilsiz fikir.
    5 ...
  28. 66.
  29. 65.
  30. bir sayısalcı olarak nefretle kabul ettiğim önerme. ancak şurası da en az bu önerme kadar gereçek ki hala o "müthiş zeki" sayısalcılardan doğru dürüst bir bilim adamı çıkamadı.
    4 ...
  31. 64.
  32. vay anasını zaten öğrenim hayatım boyunca sözelci olduğum için öğretmenler tarafından çaktırmadan olsa da aşağılandığım yetmedi bir de sözlükte eziyorlar. sanki bu ülkenin yüce sayısalcıların dan bir cacık oluyor da! her bölüme girerken sayısal başarı arıyorlar ama yine nafile yine nafile. o kadar matematik dersi var okullarda bir dünyaca ünlü blim adamı çıkaramadı şu ülke. sonra da ülke niye geri kalıyor diyorlar. hukuk, siyasal bilgiler, sosyoloji, felsefe gibi sözel zeka isteyen bölümlere matematik öğrencisi alırsan daha çok geri kalırsın. sonra da tarih bilmeyen, türkiyenin yerini haritada bulamayan siyasalcılarla, uluslar arası ilişki öğrencileriyle dolar bu ülke.
    5 ...
  33. 63.
  34. 62.
  35. yıllar önce tüm sayısal dersleri iyi olduğu halde sözel bölümü seçmiş, gerekçesini "bilimde mümkün olduğunca kendini ifade edebilme alanı bulmak" olarak açıklamış biri olarak,

    başlıktaki önermeyi kabul ederim. ancak, iddia sahibi;

    sayısalcıların ifade etmeye ihtiyaç duydukları bir kişiliklerinin olmadığı gerçeğini

    kabul ederse.

    tabi ki yok böyle bir şey. başlıktaki gibi bir gerçek de yok. ancak genel olarak, hata payının yüksekliğini baştan kabul ederek şöyle bir yaygın kanaati gündeme getirebiliriz:

    dünyayı sayısalcılar kurar, sözelciler yönetir.

    (bkz: buyur burdan yak)
    4 ...
  36. 61.
  37. zekadan anladığı iq olanların düştüğü yanılgı.
    4 ...
  38. 60.
  39. istediği meslek sözelde olan bir insan için asla geçerli olmayandır. aslına bakılırsa hiçbir sözel öğrencisi için geçerli değildir. * çünkü sistem bu kadar boktanken genelleme yapmak saçma. öğrencileri bu hale düşürenlerin zeka seviyesinin düşük olduğu ise bir gerçektir. *
    1 ...
  40. 59.
  41. Böyle bir gerçek ancak ütopya aleminde olabilir, yani yoktur gibi...

    Sözelcilerin zeka düzeyinin düşük olduğu varsayımı, bütün sayısalcıların zeki olduğu anlamına mı gelmelidir, ikisine de vakıf olanlar da örta düzey bir zeka seviyesine mi sahiptirler? gibi cevabı anlamsız olabilecek bir sürü soruyu da akabinde getirmektedir bu varsayım.

    Zeka'nın birçok yönü bulunduğunun bilinmemesi ile doğru olduğu kabul edilecek olan önermedir. Duygusal zeka, sayısal zeka, sosyal zeka vs. gibi zekanın türevleri olduğu düşünülürse önerme baştan çürümüştür zaten. Hangi zeka düzeyi düşüktür? Bunlardan bir veya birkaçı düşükse, 'zeki olmayan' mı kabul edilmelidir... diye bu tezin doğru olmadığını ispatlayacak bir sürü kanıt vardır...
    2 ...
  42. 58.
  43. sayısalcılık zeka belirtisi değildir. bir sözelci olarak söylüyorum ki psikoloji okuyan herkes bilir zeka soyut/somut, sayısal/sözel, nümerik/görsel şeklinde ele alınır.
    zeka düzeyi olarak sayısal işlemlerden bahsediyorsak tabiki daha düşük sayısal zekaları vardır ama bu sayısal ders görerek yapamıyacaklarını göstermez, şahsen görsel zekamın geliştiği kanaatindeyim, sayısal derslerde gördüğüm formüllerin tamamını hatırlarım, fakat ne işe yarayacağını bilemem yani biraz daha ders görseydim anlardım heralde.
    ayrıca ezberinde sevgiline okuyacağın bir şiir olmadıktan sonra yemişim sayısal bölümü.
    son olarak sözel bölüm sosyal bölümdür, sözelde öğrendiğiniz şeyler hayatınızda işe yarar.

    not:gelsin her türlü sayısalcıyla hafızada kapışırım kardeşim iddaalıyım.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük