kardeş sayısalcıyım denemelerde bakıyorum beni geçebilen sözelci eşit ağırlıkçı yok. türkçeyi sosyali onlardan iyi yapıyoruz çoğumuz. yani hava atmak gibi bir amacım yok ama sürekli bu sayısalcılar bizi ezikliyor triplerini bırakın yetti artık. siz sayısalcılarla uğraşacağınıza gidin ders çalışın. çalışın ki hocalar demesin sayısalcılar sözeli sözelcilerden daha iyi yapıyor diye. hadi kendinize iyi bakın canlarım.
Sözel öğrencisi değil ama bu başlığı açıp bunu da savunanların aptal olduğu düşüncesi daha ağır basıyor bende. Sözelcilere imrenip de sözelci olabilme becerisine sahip olamayıp ulaşamadığı ciğere mundar diyen kedi gibi sözelciyi karalayan bir sayısalcı varmışcasına hissettiren başlık. Şu şundan akıllıdır bu bundan aptaldır gibi yapılan ayrım kadar saçma birşey olabilir mi? Her iki tarafın da kendilerine göre üstünlükleri ve eksiklikleri var.
sözel zeka kavramından bihaber olanların saçmalığıdır! hem bu sadece bir tercih meselesinden de ibaret olabilir sözelci olmak. yani bir insan sözelde uzman ya da başarılı ya da Zeki diye sayısal veya başka bölümerden de aynı performansı gösteremez diye bir kaide yoktur.
sözel gücünü incitmek için kullanmış bir fikir. daha güzel cümleler okuyabilirdik iddia sahibinden.
tam katılıyordum ki sayısalcıları gömdüğünü görüp üzüldüm.
sayısalcıların kalbi ve vicdanı var. sayısalcılar, sözelcileri sevip sayar.
çoklu zeka kavramını konuşalım artık.
bunlardan daha önemlisi şu; bu potansiyel ne için kullanılıyor? zekanın varlığı, miktarından daha çok nerede, ne için kullanıldığı ile anlam kazanır.
Ya şuraya iki dk saçmalıklara bir darbe de ben vurayım diye geldim ama sözelciyi övmekten bitap düşmüş arkadaşları görünce benim bile "cidden salak mı bunlar acaba?" diyesim geldi.
Sözelci kitap okur falan demiş, hey Allah'ım. Sen biraz daha kitap oku da şu ifade yeteneğin gelişsin.
Ha gelmişken: tm'lere sözelci muamelesi yapan hıyarlar ayağını denk alsın.*
sözel öğrencisi aptal değildir çünkü önümüzde çoklu zeka kuramı diye bir gerçek bulunmaktadır. lakin sözel seçersem arkamdan aptal derler diye sayısala gidip hayatını karartan insan çok net aptaldır.
kesinlikle saçmadır ve genelleme yapılmıştır.sayısal öğrencisi kadar sözel öğrenciside önemlidir.tarih ezberlemek mantıklı cümle kurup kendini ifade etmek 2 günde 500 sayfalık kitap bitirmek yönetici ruha sahip olmak her baba yiğidin harcı değildir.matematik fizik kimya vs yapamamakta gerizekalılığın göstergesi değildir araştırın bakalım ülkemizin yöneticileri hangi bölümden mezunmuş
Genelinin düşüncesinin gerçekten "okulu bitireyim de yeter " sözünden dolayı ortaya atılmış bir genellemedir. Fakat gerçekten severek okuyanlar da vardır. Günümüzde sırf hava olsun diye sayısala gidip kendisinin de sadece okulu bitirmekle kaldığı insanlardanda çokça duyulan bir sözdür. Oysa illa sayısalcı olucam diye işletme okuyup boş gezeceksem , sözel okuyup çalışırım görüşü bence çok daha normaldir. Ayrıca bunu söyleyenlere sormak gerekir. Zeka türlerinin arasında sözel zeka diye bir bölüm de var. Çok zeki olan sayısalcılar bunu hiç görmemişler mi ki hala sözelciler aptaldır , gereksizdir diyebiliyorlar ve zeka çeşitlerini bilmeyen bir insan nasıl zeki olabiliyor ?
sözel öğrencilerinin kendilerinin yarattığı durumdur. edebiyatın, felsefenin uçsuz bucaksız düzlüklerinde kısrak tay koşturmak, sayısalcıların savunurken ağızlarının köpürdüğü pozitivizmi, moderniteyi yarım bakan gözler ve umursamaz tavırlarla eleştirmek, tek bir cümleyle sayısalcıların alayını nakavt etmek varken mesela, çoğu sözelci daha lise yıllarından itibaren pkk gerçeği, mason tarikatları gibi market kitaplarıyla zaman kaybederler ve birer odun olarak gelişimlerini herhangi bir üniversitenin tarih bölümünde falan tamamlarlar. presentist görüşün kralıyla yorumlamaya çalışırken içine sıçtıkları tarih de gelecek nesillere en büyük armağandır... e buna mal demezsin de ne dersin? tabii içlerinde büyük adamlar da vardır şüphesiz ama şu da bir gerçektir ki lise 1'deki odunların büyük çoğunluğu soluğu sözelde alır.
eski bir sayısal öğrencisi olarak kesinlikle tasvip etmediğim, yanlış olduğunu düşündüğüm sanrıdır. bu sözün arkasında şu düşünce yatar; sözelci matematikten anlamaz o yüzden sözele gider.
tamam buraya kadar doğrudur, ama matematik bilmemek aptal olmak demek midir?
sözel zeka diye bişey yok mudur?
evet vardır, yoksa şairler, yazarlar aptal mıdır?
bir de bunu söyledikten sonra sayısalcılar inektir sözünü kabul etmek gerekir ki bu da en az yukarıdaki önerme kadar yanlıştır.
uzun lafın kısası sözelciler evet matematik bilmezler ama bu onları aptal yapmaz.
ama zamanla aptallaşma ihtimali vardır, onun suçu olamaz bu tamamen onu sürekli bir şeyleri ezberlemeye sürükleyenlerin suçudur, ezber yapmaktan akıl kalır, ne mantık.