soylenmesi gereken seylerin mekan, zaman yada kisisel duruma musait olmaması durumunda sozlerin dilinin ucuna kadar gelip geri donmesi sonucu sadece peki diyebilmektir.
karşısında ki kişiyi delirten insandır. özellikle sevgililer arasında en büyük problemleri başlatabilecek olan eylemdir, bazende bitirebilecek olanıdır. sevgiliniz konuştukça konuşur bağırır çağırır siz peki tamam der ve susarsınız. bu sefer o aklında garip teoriler kurar. beni iplemiyor, sevmiyor, takmıyor vs.vs. uzar gider bu. bazende afferim bak suçunu anladı der.
hararetli bi tartışma sırasında fikrini karşısındakine kabul ettirmeye çalışan hararetli kişinin duymak istediği en son kelimedir. peki kelimesi o tartışmayı en olmadık yerinde bitirir ama hararetli kişi bunu hiç istemez. hatta bu peki'ciyle daha sonra karşılaşan hararetli kişi demek istediği şeyi biran önce bitirip derin bi oh çekmek ister.*
beyindeki onca lafı bi düzene sokup kendini ifade edicek duruma getirememek. O an için geçerlidir genelde, bir anlık şaşkınlık, beklenilmeyen bir durum, dumur olma hallerinde vuku bulur.
o ne ilk ne son "peki"dir muhtemelen. ağzına geleni pat diye söylemektense ileride davranışa dökmek üzere bekleten, biriktiren tehlikeli insanın yaptığıdır.
aşkta sık rastlanan durumdur. sevgili yanında yokken söylenecek sözler kurulur, ezberlenir, saatlerce düşünülür. bir araya gelince konu hakkında sadece peki denilir. sevgili yanından gidene kadar hayat gayet güzeldir. ama yalnız kalındığından itibaren insanın içi içini yemeye başlar. huzursuzluk diz boyudur. yine aynı aşamalar yaşanır. sonunda verem olunur...
bi nevi alttan almak. sinirlenince yaptığım ve bu sebeple her şeyi içime attığım söz. karşınızdakini de sinirlendirebilir bu söz eğer tartışma esnasında söyleniyorsa.
hayatımda sadece anneme yaptığım davranıştır. onu incitip kırmaktan korkarım. haklı olmuş olsam bile, kimseye hakkını asla edirmeyen ben, 'peki' deyip susarım. annedir onun karşısında hak hukuk aranmaz. aramaya kaldıldığında zararlı çıkan yine siz olursunuz.