sanıldıgının aksine ev hanımları tarlaya gidip pamuk toplamaz. zaten arazisi olan sökeli ciftciler genellikle zengindir ve toplama makinası kullanıyorlardır.
son secimlerle dtp yi batıda temsil eden tek belediyeliktir. zamanında said nursi gibi büyük kürt adamlarının sürülmesiyle yerleşmiş olması bunda cok cok etki saglamıştır.
edit: savucanın belediyesi dtp ninmiş. savuca da kürt köyüdür. söke ile birleşiktir fakat sadece kürtler oturduğu için sökeden başka bir belediyeleri vardır. nasıl bişey anlamadım.. sökeye bağlı bonus bir belediye gibi.. söke belediyesi de chpye aitmiş.
19 yaşıma kadar bu topraklarda büyüdüm gece aktivitesi sıfır gençler yapcak bişe bulamadığından öss'ye abanırlar yüksek puan çıkaran bi ilçedir kuşadasına ve didime yakın olmasıya sıkılmazsınız aslında yazlığınız felan varsa atlar gidersin olmadı benim gibi otelde çalışırsınız bi şekilde eğlenirsiniz..
söke lisesinin bahçesinde basket maçları, atatürk parkında keza arkadaşlarla gitar eşliğinde sabahlamalar özlenmiyor değil hani(hey gidi days)
yaptık bi hata yazdık mühendislik tabi şimdi dönme gibi bi durumumuz da kalmadı artık aile ziyareti şeklinde kaçamak yapıyoruz canım memleketimle.. özledim lan!
14 yıldan beri oturduğum ilçe ne kadar liseden beri çok orada olamasam da artık memleketim sayılabilecek,ilköğretimi okuduğum,ailemin oturduğu,izmire kuşadasına,didime yakın olmasıyla avantajlı,aydının en gelişmiş ilçelerinden biri,ancak kötü olaylar da oldukça fazladır maalesef ama her şeye rağmen sevilendir.
Bereketli topraklarından ve Nazilli ile Aydın'a nispeten az nüfusundan mütevellit Aydın'ın hatta Ege Bölgesi'nin en zengin ilçelerinden biri. Kuşadası'nın burnunun dibinde olması aynı zamanda izmir- Bodrum karayolu ile Denizli/ Aydın/ Nazilli- Kuşadası karayolunun ortasında oturması, turizm gelirlerinden de nasiplenmesini sağlamıştır.
Ayrıca diğer Aydın ilçelerine nazaran çevresinde dağların ve taşocaklarının bulunması çimento fabrikası gibi daima gelir getiren, çalışan, işkapısı bir fabrikanın kurulmasına da imkan vermiştir. (bkz: batı söke çimento fabrikası)
Bir de ulusal bir marka yaratmayı başarmış bir ilçedir. (bkz: Söke Un)
Garip bir şehirdir. Şehirde genel refah seviyesi çok yüksek olmamasına rağmen refah seviyesi çok yüksek zenginleriyle meşhurdur. ( Söke Un - Söktaş - Moova - Tabia - Batısöke Çimento - Yüksel Seramik - VF Lee Wrangler - Söke Değirmencilik ... )
Sanılanın aksine 70.000 nüfusluk bu kentte 1 değil 2 tane Starbucks vardır. Bu küçük Anadolu Kenti kendi Giyim Mağazaları ve Çevresindekilerin de etkisiyle (Ege Ports - Lacoste*Diesel*Tommy*Fred P.) sokaklarda Gossip Girl'de oynasa yabancılık çekmeyecek gençlerle doludur.
Düzeltme: Şehir içindeki refah seviyesinin düşüklüğü lafım yanlış anlaşılmasın. Küçük bir ilçe olmasına rağmen çok yüksek oranda göç alır. Genelde bu kenttekiler çocuklarını lise ve üniversite için izmir - istanbul gibi yerlere veya yurtdışına gönderir. Gittikleri yerlerde belirli bir süre yaşayan bu gençler de ya oralara ya da Kuşadası - Didim gibi çevre kentlere yerleşirler. O giden yerli nüfusun yerine de şehre göç eden doğu kökenli vatandaşlarımız yerleşir.
Yıllardır düzen bu şekildedir. Yeni gelen vatandaşlarımız da aynı şekilde tarımdan - gıdadan veya tekstilden parayı bulup zenginleşince Kuşadası - izmir gibi yerlere göç edecek, onların yerine yeni kişiler gelecektir.
Aydın'ın sessiz sakin ilçesi. Heh tanımı da girdik tamamdır.
Söke işletme fakültesinde okuyorum ve 5 sene burada yaşayacağım. istanbuldan gitmeme rağmen burayı baya baya sevdim. akşamları burada el ayak çekilse de bir iki sene içinde değişeceğini sanıyorum. yeni yeni kafeler merkezler açılıyor ve kendini geliştiriyor. istanbulun kalabalığından sonra burası çok güzel geldi.
günler sonra gelen edit: artık orada yaşamıyorum sözlük. Üniversiteden kaydımı sildirmek zorunda kaldım...
hükümet meydanı sikilip atılmıştır. umarım güzel bir şeye benzer. o beton kolonları ne sikime koydular hala anlamış değilim ama tasarlayan mimarın kafası iyi sanırım. Hiç estetik değil çünkü.
Sol framede gormemle beni heyecanlandiran, memleketim olan aydin ilinin minik tatli sehridir. Buyuk sehire gocunce anlarsiniz gercekten guzel bir yer oldugunu, icindeyken cikmak ister, isyan edersiniz.
20 milyon nüfusa kadar dayanmış bir şehirden kalkıp 60.000 kadar nüfuslu küçük bir ilçeye gidiyorsunuz ve ortamına baya yabancı oluyorsunuz. sonra ise orayı baya benimsiyorsunuz. Ailevi sorunlarım olmasaydı da orayı terketmeseydim sözlük... Ciddi ciddi küçük bir hayatım vardı orada.
Habitat'ından tut cumhuriyet erkek yurduna kadar özledim. Sanırsam seneye yine orayı tercih edicem.
edit: yurt ortamı iyi değil ondan dolayı seneye gidersem eve çıkarım.
Ataturk un baba tarafinin memleketi. Hatta 1924te geldiginde babasina yardim eden tarhanlar ailesine menderes aluvyalinin en buyuk kismini belgeli olarak hediye etmistir. Menderesin doldurmasiyla toprak her yil 1,5 km kadar buyumektedir.
aydın ın gelişmişlikle gelişememişlik arasında kalmış bir garip ilçesi. Balat ovası da denilen söke ovası, ege bölgesinde en iyi pamuğun yetiştirildiği topraklar. Bu yüzden pamuk üretimi halkın önemli bir geçim kaynağı ve bu işten deli paralar kazanıyorlar. ama gel gör ki şehir dökülüyor sokaklar, mahalleler bir 30-40 yıl öncesine ait sanki. Şehrin içinden geçen dereyi belediye ıslah etmemeye kararlı heralde. O derenin hali nedir gözünüzü sevim.
Şehrin genel olarak kozmopolit bir yapısı var, Her telden insan bulmak mümkün. Yörükler ve girit göçmenleri ilçenin yerlilerini oluşturuyor ve savuca, sazlıköy gibi mahallelerinde doğulu nüfus yoğun.
Uzun lafın kısası bodrum yolundaki outlet ve çöpşişcileri dışında pek elle tutulur bir şeyi yok. Bir kuşadası, nazilli olamamış vesselam.