swot analizi

    1.
  1. açılımı: strenghts-weaknesses-opportunities-threats'tir.yönetimde karar aşamasında yapılan bütün analizler amaç, çevre ve organizasyon kaynaklarıyla ilgili olmalıdır ve SWOT analizi buna güzel bir örnektir.çok kullanılan ve bilinen bir yöntemdir.
    5 ...
  2. 28.
  3. beyhan budak isimli psikoloğun güzel bir üslupla anlattığı analiz.
    3 ...
  4. 33.
  5. swot'u yalnızca kendini tanımak için kullanılıyor sanan ergenleri göstermiştir.

    koca koca şirketler rakiplerini tanımak için swot'a uzun mesailer harcıyorlar.

    artılarınızı, eksilerini ve sektörde hangi açığa çözüm bulabileceğinizi öngörmek ve binlerce lirayı cebinize atmak için gereklidir.

    kağıt üzerinde olması daha çok hoşuma gidiyor ama basitçe kafanızda bile swot analizi yapabilirsiniz.
    3 ...
  6. 21.
  7. bir kadına yapılsa hiç de fena olmayacak bir analiz.
    2 ...
  8. 5.
  9. türkiye pek çok kobi de asla uygulayamacağınız faideli yöntem. çünkü şirket sahipleri söylediğiniz hataları kabul etmiş gibi görünse de, içten içe size karşı koyar.
    2 ...
  10. 3.
  11. S- Strength (olumlu ve güçlü olan özelliklerinin belirlenmesi)

    W- Weakness (olumsuz veya zayıf olan özelliklerinin belirlenmesi)

    O- Opportunity (içte ve dışta sahip olduğu fırsatların belirlenmesi)

    T- Threat (olası tehlike ve risklerin belirlenmesi)
    2 ...
  12. 2.
  13. s; guclu yonler, w; zayif yonler, o; firsatlar, t; tehditler olarak turkcelestirilebilecek, isletmenin cevresine uyum gostermesi amaciyla yapilan analiz turudur. planlama fonksyonunun onemli parcalarindan biridir.
    2 ...
  14. 4.
  15. karar alım sürecinde rol oynayan temel aşamalardan biridir. sözkonusu tüzel/gerçek kişi, yeni bir karar üzerinde düşünürken iç ve dış çevresini bu şekilde değerlendirmelidir. swot' un açılımı tek tek strenght, weakness, opportunity ve threat analizleridir.
    bu sayede tüzel/gerçek kişinin alt ve üst kapasitesi, önündeki fırsatlar, ve bu fırsatları değerlendirince/değerlendirmeyince karşısına çıkabilecek tehdit unsurları saptanabilir.
    1 ...
  16. 9.
  17. pazarlama hocalarının "hayatınız için önemli kararlar alırken, önce kendiniz için yapın" dedikleri analiz. güçlü yanlar ile fırsatların değerlendirilmesi ve zayıf yönler ile meydana gelebilecek tehlikelerden korunulması esastır ve bireyler için de yapılabilir bir analizdir.
    1 ...
  18. 16.
  19. herhangi bi işe girişmeden önce cevabını bulmanız gereken 4 sorudan ibarettir. ha bu işi profesyonelce yapıp deli para kazananlar yok değil...
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük