ülkenin gidişinin kötü olduğunu itiraf ettiği (bkz: kıdem tazminatının kaldırılması/#35972345) halde yandaş takılan tiptir. entrysini editleme ihtimaline karşı tedbirimizi alalım:
--spoiler--
ülke böyle giderse kimse kıdem tazminatı falan alamayacak zaten.
--spoiler--
yandaş kafası bir dünya yeminle! yahu memleketin hali o kadar kötüyse -ki öyle- neden hala yandaşlık mesleğiyle iştigal ediyorsun?
kendi nick altına yorum yapmanın kabalık olduğunu biliyorum ama yukarıdaki değerli yazar benim yandaş takıldığımı söyleyince dayanamadım.
Öncelikle söylediğim sözlerin arkasındayım. Hatalı bir yazı değilse fikri yazılarımı değiştirmem. Ülkenin gidişatı kötüdür evet ama bunun sebebi sadece yönetimsel beceriksizlikler değildir. Tüm dünyada sanayici, işveren kan ağlıyor. Kıdem tazminatı ise zorlayıcı bir hak. Bunu da kabul edelim. Herkesin faydasına olan bir sistem üzerinde konunun kanun ve yönetmeliklerle sabitlenmesi ve garanti haline gelmesi gerekir. Bir şey garanti oluyorsa bunun kazancının da optimum seviyeye inceğini kabul etmek gerekir. Dünyanın kanunu bu. Sen paranı finans kuruluşuna yatırır ve garanti para istersen daha az ve daha garanti bir kara razı olursun. Değilse riskini aldığın yasal her işe girebilirsin.
Konuyu böyle değerlendirmek gerekir. Toplumsal olaylarda olaylara tek tarafdan bakmak kendini garanti altına almış olan ufak bir azınlığın tekelinde olmamalı. Dürüstlük, işçi haklarını savunmak bunu gerektirir.
Bu referandum meselesini de çok abartmayın. Dünya kadar insan, dünya kadar fikir demektir. insanlar bir konuda karar verdiklerinde hepsinin aynı nedenlerle aynı şeyi söylediklerine emin olmayın. Evet diyen solcu da olur, hayır diyen sağcı da... veya herhangi bir görüşten aynı kişiler aynı şeyi söylemeyebilirler.
Ben kavga gürültünün ve çok başlılığın bitmesi ve chp nin şimdiki yönetiminin tasfiye olması için evet demeyi tercih ediyorum. Bunun için geçerli nedenlerim var.
Belki de sen kavga gürültünün bitmesi için hayır demeyi tercih ediyorsundur. istekler aynı, eylemler farklı olabilir.
Kimlerin haklı olduğunu zaman gösterecek.
Önemli olan seçimlerimizi direkt iyi veya kötü niyete bağlamamak. Onu yapabilirsek sonuçta önemli değil aslında.