nedir lan bu swh hastalığı? her cümlenin sonunda bir swh. çok mu komik oldun yani. salak amerikan dizilerinde, gerçi artık bizim de var böyle dizilerimiz, nerede gülmemiz gerektiğini belirten kahkaha efektleri gibi. türkçe olsa canım yanmaz. bırak okuyan istediği yerde gülsün kardeşim. sana ne? sana neee?
isviçreli bilimadamlarının yaptığı araştırmalara göre antipati uyandıran yıldızlı bkz.
bir çok insan sanmaktadır ki okuyucu gülmesi gerekiyor diye konulmuştur. zira orada yazar gülmektedir ve okuyucunun gülüp gülmemesini hiç sallamamaktadır. o yazmıştır bir kere.
kullanılmayınca gülmem gerektiğini anlayamadığım, hep itici gelen kısaltma. sanırım benim beklentileri yüksek bir insan olmamdan kaynaklanıyor. şimdi bakıyorum entiri komik, güzel, eğlenceli vs.. bir de bakıyorum orada bir yıldız.. hemen bakıyorum, işte asıl bomba espri geliyo. bakıyorum evet.. eveeet... okuyoruuum veee...swh. * swh ne lan? bu ne? biz de biliyoruz onun espri olduğunu, yapmayın lan heyecanlanıyorum işte.
uludağ sözlük geneli yapılan bir araştırmada, en çok kullanılan bkz. (özellikle yıldızlı) olduğu kanıtlanmıştır. cümle sonlarında sık sık kullanılır. smiley was here manasındadır.
sözlükte en kıl kaptığım efekttir. bana nedense "şaka yapıyorum ha, bak sakın öyle alınmaca darılmaca yok" gibi kaypak, sözünün arkasında durmayan bir simge gibi gelir. üstelik swh yazılan entry'lerin yüzde doksan sekiz nokta altısı hiç komik değil, bilakis rahatsız edicidir.
ne zaman bir yıldızlı bakınıza baksam karşıma çıkan ibare. espri yaptığınızı kafamız basmıyor ki böyle bir yazıya ihtiyaç duyuyorsunuz sanıyorsunuz ama söylEyeyim hepiniz zaten çok komiksiniz sevgili yazarlar. inanın gül gül ölüyorum okurken yazılarınızı. hatta nerede bir swh görsem gülmekten altıma sıçıyorum o derece olur.
fake nick'lerde sıklıkla rastlanır bu ibareye. swh'yi hiç kullanmayan yazar, aldığı fake nick'te kullanır ki, kimse inanmasın.* hiç inandırıcı değil diy mi? evet, ben de ondan bahsediyordum.
uzun süre smiley was here olduğunu anlamadığım, "sıvıhh ne ola ki" diye düşündüren, gülme aparatı. doğrusu öğrendikten sonra, geride şu şaibeli sorular kalmıştır: sıvıhh diye gülen insanlar var mıdır acaba? olsa bile, altın dişli, ağzını yaya yaya gülen bir mahalle karısı olur, yakışır da. sıvıhh diye gülen bir genç kız olabilir mi? çiiiz diye gülmek mi daha iyi, sıvıhh diye gülmek mi? çiiz ulusal olmayan, bize yabancı bir gülüş. daha milli bir değer kazandırmalı gülüşlerimize en iyisi. *