suyun özel durumu

entry10 galeri0
    1.
  1. diğer katı molekülleri gibi buz moleküllerinde birbirine yaklaşıp en sık istiflenme şeklini alması beklenirken meydana gelen moleküller arası kristalize örgü ağından dolayı moleküller birbirine yaklaşamaz. hacmi büyük, yoğunluğu küçüktür. buz erirken aldığı ısının bir kısmı ile kristalize örgü bağı zayıflar ve moleküller birbirine yaklaşır. hacim küçülür. yoğunluk artar. +4 c dereceye kadar ısıttığımızda engel tamamen ortadan kalkar. moleküller birbirine çok yaklaşır. hacmi en küçük yoğunluğu en büyük değeri bu sıcaklıkta alır. ısıtmaya devam edilirse diğer maddeler gibi hacim büyür, yoğunluk küçülür.
    2 ...
  2. 2.
  3. bu durum suyun eşsiz bir diğer özelliğini ortaya çıkarmakta ve yeryüzünde suyun önemini tekrar hatırlatmaktadır. Şöyleki, yağmurla yeryüzüne inen su sert kayaların üzerindeki yarıklardan içeri sızar. Soğuk havalarda donma gerçekleştiğinde genişleyen hacim ile beraber sert kayalar un gibi dağılır. Toprak, çoğunlukla bu şekilde oluşur. haşikio deyip geçtiğimiz bu mükemmel bileşiğe bu kadar özellik yüklenmesi kişilere herneye inanıyorlarsa O'na bir kat daha saygı duyma ihtiyacı hissettirir.
    1 ...
  4. 3.
  5. suyun özel durumu sayesinde, üst kısım buz tutarken, altında hala hayat vardır. katısı, sıvısında batmaz. mucizevi bir olaydır.
    ateistlere göre suyun evrimidir.
    (bkz: bu kez güldürmedi)
    1 ...
  6. 4.
  7. bi abim izletmişti su belgesellerinden birini su bizi duyuormuş gençler. evet gençler deneyin ve görün. bir şişe suya bağaırın çağırın kızın diğer bir şişe suya güzel hoş şeyler söyleyin. on beş dakika sonra gidin içmeye ikisinin tadı farklı gelecek. gerçeği tecrübe etmek enteresan bi şey.
    0 ...
  8. 5.
  9. Allah'ın bu dünyaya koyduğu en güzel ve en etkileyici kurallardan birisidir.
    Su molekülleri +4 derecedeyken en yoğun haldedir. +4 derecedeyken su molekülleri birbirine en yakın halde bulunurlar.
    Peki bu ne demek oluyor?

    Şu demek oluyor: doğadaki tüm sıvılar donmaya dipten başlar, su hariç. Su donmaya yüzeyden başlar. Bu sebeple balıklar ölmezler. Eğer su da diğer tüm sıvılar gibi donmaya dipten başlasaydı tüm deniz canlıları ölür giderdi. katısı, sıvısının içinde yüzen doğadaki tek doğal bileşik sudur. Bu sebeple buzu suyun içine atarsanız buz batmaz aksine suyun yüzeyinde kalır.

    Edit: öğrenmekten zarar gelmez arkadaşlar. https://youtu.be/LOOplLkBr98
    1 ...
  10. 6.
  11. Yine neye mana yüklüyorsunuz özet geçin.
    1 ...
  12. 7.
  13. suyun özeli suyu ilgilendirir. suyun özelini konuşmak kimsenin haddi değildir.
    1 ...
  14. 8.
  15. bir yerden 3-5 kelime bir şey öğrenmiş gelip bize satacak. bir kere denizler, göller ısı kaybına yüzeyden başladığı için donmaya da üstten başlar, dipten değil. bir su şişesini buzluğa atarsanız bu da donmaya yüzeyden değil aynı anda her yerden ısı kaybedeceği için homojen olarak başlar.

    kaldı ki durum tam tersi olsa da bir sikim değişmezdi. buz haline gelen parçalar denizin yüzeyinde kalmaz dibine çökerdi en fazla. balıkların öleceği varsayımı nereden çıkıyor?
    6 ...
  16. 9.
  17. https://youtu.be/LOOplLkBr98
    Evet khan academi ve bütün fizikçiler cahil. Sadece siz alimsizniz. Tebrikler.
    0 ...
  18. 10.
  19. peki bu durum şeftali suyu içinde geçerli mi?
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük