bir üst versiyonu suyu damacanadan içen öküzdür.* kendisine yetmiyordur su. yetse de ikinci bir susayışa kadar şişe son nefesini vermiş oluyordur. suyu kafaya dikip asla bitmediğini görmek eğlencelidir. insana umut verir. hayallere daldırır.*
0,5 litrelik küçük suya 50, 60 kuruş vermektense, 1 litrelik suya 85 kuruş veren insandır.
marketlerde elinde 1 litre su olan baba görmek gayet mümkündür.
yazın plajlarda sıkça görülen insanların yanlış nitelendirilmesidir., hatta görüldüğünde dip düşmesine yol açan o kısrak gibi isveçli hatunların hepsi 1,5 lt'lik suları kafalarına diker, ekonomik olsun diye... önce şunun bilmek lazım; (bkz: dana nedir) (bkz: kimlere denir) (bkz: insana dana diyene ne denir)
devlet yurdu ortamında dısarda cici cici gördüğünz kızların hepsi bu danalıgı yapmaktadır. cunku ortamı bok götürüyodur bardak mardak hijenik olmayacagından şişeden kafaya dikilir.şişe ranza ile duvar arasında herkesin aynı yere koydugu bir yerde konuçlanır böylece kimsenin su şişesi birbirine karısmaz. dısarda tenekeden bile kola içemeyen "pipetiniz yok mu" diyen pelinsu dan eser yoktur,devlet yurdunda insanlık hak getire bir vaziyettedir.daha kötüsü ise odanızı paylaştıgınız dananın o şişeyle salyali malyalı ilişkisi olduguna şahit olmaktır
günde 4-5 L arası su içen biri olaraktan çokta hoş karşılamadım. e 0.5 L lik düdük kadar şişeyi 10 kere doldurmaktansa 1,5 L yi 2 kere doldur olsun gitsin.
günlük 1.50 lt. su içimi kıstas alındığı için, ne kadar içtiğimi bileyim diye içiyordur belki. evin içerisinde kimse görmeyecekse olabilir de, sokakta abes.
bazen yaşlı teyzelere şahit oluyorum. koca şişeyle geziyorlar. herhalde böbrek hastası falan diye düşünüyorum. yine de dana dememek lazım.
bi' de su arsızı modeli var bunların. su aygırı da denebilir. her gün şahit oluyorum 5 litrelik damacana ile geziyor aygır. hesapladım aylık bi' tonu buluyor tüketimi.