Zamanında değişik komplo teorileri kurmamızı sağlayan çocuk programı. Hani tekrar başlayacak diyorlardı n'oldu?
Bizim versiyonda bi hakan abi vardı. Gitar filan çalabiliyordu. Ben onu hakan Peker sanıyordum. Sonra tahsin usta vardı. Herkese çıkışıyordu. Kırpık'ın yerinde olsam gece gider dükkanını soyardım diye düşünüyordum.
Çocukluğumun en güzel anısı diyebileceğim program. Harfleri onunla Öğrenmek , kurabiye canavarının sonunda ne yapacağını bildiğin halde Kıkır Kıkır Gülmek ve tabi ki de edi ile büdü.
şimdiki saçma salak çocuk programlarını solda sıfır bırakacak kalitede çok güzel bi çocuk programıydı, sabah akşam izlesem bıkmazdım ama vampir karakterini kime sorsam hatırlamıyor acaba ben mi uyduruyorum o karakteri diye düşünüyorum.
yurtdışında yayınlanan 'suseam street' eğitici çocuk programının türkiye uyarlamasıdır.
trt'nin altın çağlarını yaşadığı dönemde yayınlanmıştır. orjinalinden çok daha ses getirmiştir. türk müfredatına uygun şekilde okuma öğretmemesi gerekçesi ile yayından kaldırılmıştır.
anlayacağınız, allahın her günü eğitim sisteminin değişmesinin kurbanı olmuştur.
o yıllarda müfredat, tümden gelim yöntemini benimsemişti. biz, 'ali ata bak' fişini kesiyorduk. keserken beynim hasara uğradı. çünkü solaktım ve fişleri, sağ elini kullananlar için üretilmiş makasla kesiyordum. hep a'nın yarısı da gidiyordu. neyse ki ilkokuldan yıllar önce susam sokağını izleyerek okumayı sökmüştüm.
susam sokağı, 'a' 'al' 'ali' şeklinde öğretiyordu. makas tutma yeteneğim olmasına gerek yoktu. çok basite indirgenmişti. bence çok güzeldi.
hakan ağabey vardı bir de. manavın oğluydu. çok yakışıklıydı. üniversitede okuyordu. ilk aşkımdı. studyo çekimi olduğunu anlamıyordum. gerçek sanıyordum. kırpık da gerçekti. kurabiye canavarı da.
O dönemde Edi ve Büdü biz zamane çocukların vazgeçilmez ikilisiydi. O dönemin bir nevi pepee'siydi. Kurabiye Canavarı ve jenerik müziği ise unutulmazlar arasında yer almaktadır.
çocuk programı olan "Sesame Street"'in Türkçe uyarlamasıdır. Susam Sokağı programı Türkiye'de 1980'li yılların sonunda ve 1990'lı yılların başında TRT'de iki sezon yayınlanmış olup, o dönemde çocukların büyük ilgisini toplamıştır
sözlerine sahip 80 lerde doğmuş bir nesle öğretmenlik yapan efsane program. benim gibi nice insan bu program sayesinde okuma-yazma öğrenmiştir kim bilir ?
--spoiler--
bu benim önüm önüm önüm
doğrudur yönüm yönüm yönüm
ve buda sırtım sırtım sırtım
--spoiler--
Sonra seksenli nesil kayıp nesil de, kaybolur tabi.*
TiM Maslak Show Center'da 28 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde Doğa Koleji'nin ana sponsorluğunda sahnelenecek. müzikalin karakterlerini Hakan Meriçliler, Oktay Kaynarca, Levent Özdilek ve Onur Kırış gibi isimler seslendiriyor.
yıllar evvel maç yaparken yediğimiz bir golde kalecimiz kaleyi bırakmış elindeki taşla bir tahtayı toprağa çakarak susam sokağının unutulmaz şarkılarından birini söylüyordu.
ben tek başıma bir iş yapamam ki iş birliği gerek...
herkese renkli günler
rahmetli babamı aklıma düşürendir.
program başlamadan önce caddelerde ve sokaklarda gezen insanların görüntülerini müzik eşliğinde gösterirken tesadüftür ki babamda kadraja girmiş, eller arkada, baş yukarda (karşıyaka ya da konak civarları olması lazım) öylece gezerken 4-5 saniyelik bir görüntüsü vardı.
susam sokağını susam sokağı olmasından ziyade en çok babamı görmek için sevmiştim. o görüntüleri çok aradım ama bulamadım.yinede çok sağol susam sokağı...