sungur

entry9 galeri0
    1.
  1. Doğana benzeyen yırtıcı bir kuş. Bugünkü şahin sözcüğünün öz Türkçe karşılığıdır.
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. Amatör şair-yazar. Güzel yazar güzel anlatır. sohbetine doyum olmaz okunası dinlenilesidir. Adım adım profesyonelliğe doğru yol almaktadır.
    0 ...
  6. 5.
  7. Şahin büyüklüğünde ve iri başlıdır. Kanatlarının dip tarafları geniş, uçları küt, kuyruğu geniştir. Giysisi çok değişkendir. Başı ve üst tarafı küçük siyah benekler içeren beyaz form (Grönland), gri form (izlanda) ya da koyu gri form (iskandinavya) olabilir. Alt tarafı beyazdır; ancak siyah çizgiler ve benekler bulunur. Genci daha koyudur; üst tarafı grimsi kahverengi, alt tarafı kirli sarıdır. Birbirlerine çok yakın olan uzun ve koyu renk kalın çizgileri vardır. Hepsinin kanat örtüleri daha koyu, alt taraflarındaki uçuş telekleri ise daha açıktır ve primerlerinin dip taraflarında beyazımsı bir alan vardır.
    0 ...
  8. 6.
  9. türklerde kadim bir hayvandır. çok değerlidir. erkek evlatlarına o dönem çokça ismi verilirdi. şahinin eski türkçedeki halidir.
    2 ...
  10. 7.
  11. mugla ili merkez menteşe ilçesine bağlı köy iken buyuksehir yasası ile mahalle statüsüne düşürülmüştür. il merkezine uzaklığı 57 kilometre dir. mahalleye, kavaklidere çatak köyünden ya da merkez göktepe kasabasından ulasilabilmektedir. karayolu dar, virajlı ve çoğu kısmı bozuk durumda. kış şartları çetin geçtiğinden bu aylarda yolculuk için on bilgi edinmekle fayda vardır. genel geçim kaynağı ormancılık ve ciftciliktir. yol boyunca su içebileceğiniz çok sayıda kaynak suyu ve t estilerle oluşturulmuş su sebilleri vardır.
    2 ...
  12. 8.
  13. Yakın arkadaşımın sevgilisi vardı adı (bkz: sungur). Aldatırken yakalmıştım. Arkadaşımı arayıp mekana çağırdım gözü ile görsün diye. Olaylar başladı basıldı çocuk. Yediği tokatın ardından mekanı terkederken arkasından " (bkz: sungur) nereye gidiyon zangur zungur!" diye bağırmışlığım vardır.
    1 ...
  14. 9.
  15. Ortaçağ türkçesinde yaygin olarak kullanılan bir erkek ismi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük