gerekliliği gün geçtikçe daha da artacağandan konmama olasılığı düşük olmalıdır. nitekim sözlüğün arz talep dengesini ve seviyesini başka türlü koruması pek muhtemel görünmüyor.**
cevabını sözlük yönetiminin bildiği soru.sanırsam bu butonlar konulacak ve totaliter sözlük anlayışı burada da devam ettirilecektir.
butonlar;
şukela:afferim hep böyle yaz.
kötü:"hey dostum senin derdin ne? biz burda böyle entryleri ve bunları yazanları pek sevmeyiz"
bu butonlar yazarları aynı kalıba sokma amaçlı oldukları için, sözlüğü tek düze hale getirir.benzer düşüncelere sahip insanların birbirini gazladığı bi siteye çevirir.kalite aranıyor ise bu kalitenin kıstasları olmalıdır,sonuçta yazarların beğenmedikleri düşünceleri barındıran yazılara kötü oy vermesi -veya beğendiği düşünceleri barındıran yazılara şukela vermesi- o yazının kalitesiz yada kaliteli olduğu anlamına gelmeyeceği için, bu butonlar; gereksiz bir sözlük özelliğidir.
kalite için gerekli olacak bir adımdır. hayatın her aşamasında başarının, kalitenin, emeğin ödüllendirildiği, basitliğin, cahilliğin ise cezalandırıldığı ve toplum yaşayışının sağa sola sapmadan ilerleyebilmesi için, etkileşimin olması için bunun yapılması gerektiği göz önüne alınırsa ve sözlük de bir küçük toplumsal yapı ise ve ayrıca sözlükte de kalitenin yakalanması isteniyorsa; insanların bireysel hazlarını, egolarını tatmin etmek, başarının ödüllendirilmesi ile kişileri iyiye yöneltmek için kesinlikle desteklediğim, sadece uludağsözlüğe ait orijinal bir isimle konulmasını istediğim olgu.