iç-dış ortam benzerliği sebebiyle bebekte görülmesi muhtemel doğum travması riskini ortadan kaldıran ve araştırmalara göre ilerleyen aylarda bebeğin çevresiyle daha uyumlu olmasını sağlayan doğum tekniği.
Bebek zaten anne karnında su içindedir ve de ölmez, henüz ciğerleri hava dolmadığı için zaten de suda öyle dakikalarca durmayacağı çekilip alınacağı için ölmesi söZ konusı değildir.
Sudan gelmiş olsak da insan kara canlısıdır ve suda doğum fıtratına terstir. Gerek de yoktur.
Her kadın olağanüstü haller dışında zaten doğal doğumu gerçekleştirecek kabiliyettedir. Korkmayın, sancı gelince ıkınılacak, sair zaman dinlenilecek kızlar. Sezaryen ise bir doğum şekli değil, ciddi ve ağır bir operasyondur.
suda doğum, anneye suyun getirmiş olduğu gevşeme hissi nedeniyle daha rahat ve ağrısız olarak doğum sürecini yaşamasına yardımcı olmaktadır. hastanın içinde bulunduğu suyun sıcaklığı damarları gevşetmekte ve rahme giden kan akımını arttırmaktadır, bu yolla vücuttaki diğer kasların gevşemesi sağlanırken rahmin kasılmaları daha etkili ve kuvvetli olmaktadır.damarların gevşemesi yoluyla artan oksijen bebeği rahatlatır. gevşemiş olan vajenin ağzı suyun etkisi altında bebeğin çıkışını daha rahat hale getirebilir. gevşek olan perineal kasların doğumda yırtılması olasılığı azalabilir.
(ılık) suyun sakinleştirici ve kas gevşetici etkisi nedeniyle tercih sebebi olabilecek doğum çeşididir. bir de rahim içi ortamın sıvı olması sebebiyle dış ortamın benzerlik taşıması da önemli olabilir.
trend demek basite indirgemek olur. çok isteseniz de izin verilmeyebiliyor bu doğum şekline.
çocuğun anne karnında sıvı içerisindeki ortamın devamı olması ve dışarı çıkar çıkmaz şok yaşamaması için yapılmakta. kaldı ki bakınca oldukça mantıklı. annenin içine oturduğu su da öyle çaydan alınan musluk suyu da değil.