subliminal mesajların asıl amacını oluşturan reklam yöntemi. deneysel olarak ıspatlandığına dair çeşitli iddialar olsada, bilimsel olarak geçerliliği hala tartışmalıdır. bu nedenle olsa gerek, en bilinen örneklerinde bile, yapıldığı öne sürülen bilinçaltı teknikler için ceza hususunda adım atılmamıştır. meselenin etik olup olmadığı yönünde tartışmalar 1958'deki james vicary uygulamasından bu yana sürmekte.
subliminal etki yoluyla insanların bilinçaltına yerleştirilen savaş, cinsellik, saldırganlık gibi öğeler büyüklerin ardından çizgi filmler yoluyla çocuklarımıza dahi yerleştiriliyorsa durum gerçekten ciddidir. i̇şte ortalıkta zehir gibi akıtılan düşmanlığın, saldırganlığın temeli.
gerçekten de beni çok etkilemektedir bu olay. hani böyle alttan alttan, 25. kareden sik, am, göt, meme gördükçe o ürün hangisiyse gidip alasım geliyor. ama ben yıllar yılı kristal kola içmiş insanım. acaba hangi süblümünal mesaja kaptırdım bilinçaltımı? ya da düpedüz malım ben!
allahın manyaklarının uydurdukarı zımbırtı. neden bu kadar çok satıyo diyolar kaliteli olduklarından olmasın sakın. yoksa gizli sex yazılarıymış da yok hamburgerin marulu dolara benziyormuş da görmediğimiz bi şey nasıl etkileyebilir ki bizi. bu ürünlerin bu kadar çok satmasını kıskanan salakların uydurmasından başka bişey değildir. ha bi reklamın sloganını reklamı bin kere döndürerek milletin beynine sokarsın belki ama onun da subliminallikle bir alakası yok. kısaca saçmalıktan başka bişey değildir.
25. kare tekniği kullanılarak, özellikle çocukların erken yaşta cinsel arzularını kabartmasını sağlar.
çocuklarımızı kesinlikle tv'den uzak tutmamız gerekiyor.
çocuklarımız için bunlar çizgi film değil, korku filmidir.
bu kadar fazla ve gereksiz sembolü neden gözümüzün içine sokarlar?
hep aynı şeyler. hemde her çizgi filmde. neden?
rastgele mi? bilinçaltımıza yerleşsin diye.
tıpkı olmayan ufoları yerleştirdikleri gibi.
1980lerden beri uzaylı filmlerini gözümüzün içine sokuyorlar.
roswell mı ne varmış işte, meksika'ya düşmüş, otopsisini yapmışlar,
bir de videoya çekmişler. o videoya inanan insanın akıl sağlığından şüphe ederim.
artık çocuklarımızın %80'i ufonun var olduğunu sanıyor. başarıyla uyguladıkları propaganda ile.
geliştirilen hologram tekniğiyle de görebilecek haldeyiz şu an bu hayali ufoları.
amerika bunu ufoyu yaptı. ileride almak istedikleri ülkeye bu ufoları yollayacaklar.
"dünya dışı varlıklar" geldi deyip, istedikleri yere rahatça girebilecekler.
Reklamlarda tüketicinin ilgisini daha çok çekmek ve tüketimi artırmak amacıyla insanların bilinçaltına ürünleri hoş karşılayarak almasını sağlayan reklam türü. Bilinç altına gönderilen mesajlar alışveriş merkezlerinde insan kulağının algılayamadığı 20 hertzin altında titreşim dalgaları gönderilerek de alışverişi cazip hale getirmek için kullanılmaktadır. Aslında bilinçaltı mesajlar sadece reklamlarda değil hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Amerika-Irak Savaşından önce Amerikanın, Irak radyo kanallarında "ne yapsanız çaresiz" anlamında Iraklıların bilinçaltına girdiği ve savaşmadan psikolojik olarak kazandığı söylenmektedir. insanların bilinçaltına olan saldırılar Hollywood filmlerinde de 25. kare tekniği kullanılarak yapılmaktadır. insan gözü saniyede 24 kare algılayabilirken bu tekniğin kullanıldığı filmlerde bazı saniyelerde 25 kare kullanılmıştır. insan görsel olarak bu 25. karedeki resmi algılayamaz; fakat daha sonra bu resim karşısına çıktığında "ben bunu daha önce görmüştüm" diyebilmektedir. Misal olarak "Fight Club" filminde bu teknik çokça kullanılmıştır. 25. kareyle ahlak bozucu mesajlar insanlara verilmektedir. Yani bir kaç filmle düzen-sistem sahipleri, bir nesli sapık, başka bir nesli psikopat yetiştirebilmektedir.
deşifre edildiği takdirde antipati uyandıran ve beynin savunmaya geçtiği bilinç altı reklamcılığıdır.
insanın içinden ; '' demek bizi kandırdınız lan '' diyerek o ürünü almayası geliyor. sanki biri benim ıp numaramdan bilgisayarıma girmiş ve kontrolu ele geçirmiş gibi bişey. ürün reklamına pek kafayı takmadımda, şu cinsel içerikli ve dinsel argümanları bilinç altına yerleştirmek istemeleri o..pu çocukluğu gibi geldi bana.
gigga puding reklamı kesinlikle buna örnektir. kaç ay önce yayınlanan üstelik türk bile olmayan bu reklam şu an bu konuyu görür görmez şarkısı, müziği ve görüntüleriyle beraber akla gelmektedir. ve lanet olsun ki sabaha kadar artık sürekli mırıldanıp durulacaktır.
fight club isimli filmde 25. kare denen bir çeşit sübliminal olay kullanılmış.öyle duyduk. artı camel isimli sigara markasının amblemindeki deveye odaklanırsanız ayakta, eli belinde ve çükü nerden baksan bacağa kadar olan bir insan görebilirsiniz. çizgifilmlerdeki yapılan suistimalden bahsetmiyorum bile.