efendim annelerin suçu olan durumdur. ya yazık günahtır, mermer tezgah üzerine bardağa çamaşır suyu koyulur mu?
tüm annelerimizi en kalbi duygularımızla sevgiyle selamlar ve onları dikkate davet ederim.
(bkz: rte gibi kapanış konuşması yapmak)
(bkz: kendine bile inanamamak)
daha kötüsü tuz ruhu içmektir. bunu yapan çocukta olmayabilir. gördüğüm bir olayı aksettirmek isterim;
askeri bir birlikte temizlik yaparken askerler yedigün içerler. sonradan gelen bir arkadaşları ise boş şisesini görünce hani benim payım diye sorar. bu zibidiler tezgahta bardakta duran tuz ruhunu güya şaka mahiyetinde bu senin payın diye işaret ederler. sonradan gelen eleman çok susamış olacak ki şaka demeye kalmadan bir bardak tuz ruhunu fondip yapar. sonrası felaket. eleman yaşıyor hala ama mide ve yemek borusunun epey büyük bir kısmı eksik. olabilecek bir durum ama olmasında ya öküzlük ya ihmal sebep verir. bu tip şeylerle şaka yapmamakta fayda var.
hemen ardından çiğ yumurta yedirerek içtiğini çıkarması sağlanırsa bir şey olmayabilir ama tabii oladabilir. yalnız ben yaşadım, gördüm. bakın hala yaşıyorum.
açık satılan çamaşır suyu pet şişede olunca su sanıp bardağa koymuştum. yahu hiç mi anlamadım kokusundan acaba? yarım bardak kadar da içtim. ardından çeşmeden su doldurdum, öksürdüm ve konuşamıyordum. hemen müdahale etmişlerdi tabii. benle beraber içen çinçinli elif vardı. sahi ona ne oldu? herkes benim başımdaydı.
ekleme:(#9533591) ile anlıyoruz ki ben istisnayım.
(bkz: koroziv madde içimi)
çamaşır suyuda bir koroziv maddedir. yanlışlıkla bu maddelerin içilmesi durumunda içen kişi kesinlikle kusturulmamalıdır. bu yakıcı maddeler yemek borusundan geçerken çok kısa sürede zarar verebilmektedir. kusturma sırasında tekrar yemek borusu ile temas eden yakıcı maddenin oluşturduğu zarar artar. ayrıca kusma bu maddelerin solunum yolları ve akciğerlere kaçmasına ve orada da hasar oluşturmasına yol açabilir. böyle bir durumda içen kişiye maddeyi sulandırmak amacıyla verilecek az miktarda su bile kusmaya yol açabilir. bu nedenle kesinlikle hiçbir şey yedirilmemeli, içirilmemeli ve kusturulmamalıdır. yakıcı madde içen kişi en kısa zamanda tam teşekküllü bi sağlık kuruluşuna götürülmelidir. üniversite hastanelerinin çocuk acil servislerini tercih ederseniz daha iyi olur. çünkü böyle durumlara ancak üniversite hastanelerinde hızlı müdahele edilebilir. zaten genelde diğer hastaneler üniversite hastanelerine sevk ederler ve vakit kaybedersiniz.