Ekonomiyi ve halkin moralini yuksek tuttugum hatta cift porsiyon yemek verdigim halde o rahibin nereye ve niye kayboldugunu anlayamadigim oyun halk evlenip cocuk yapamiyor onun yuzunden.
strongholdun haçlı versiyonu. kudüsü işgal etmeye falan gidiyorsunuz. stronghold kadar başarılı. şair padişahlar, halifeler, selahaddin eyyubi ile mücadeleler var. köylülerin moralini düzelteceğim derken insanı bayağı bir terletiyor.
--spoiler--
savaş ne kadar zorlu olursa olsun, karşınızda wolf bile olsa 300-350 atlı okçunuz varsa mutlaka kazanırsınız.
--spoiler--
arabian askerlerin voiceleri insana imana getiren oyundur. özellikle arabian swordsmandaki saldırma sesleri acayip birşey.
not: duyduklarıma göre yazıyorum.umarım çarpılmam.
arabian swordsman:
-mohiyk
-nate fa estedad
aşağıdaki 4 voiceyi "allahuekber" ses vurgularıyla okuyunuz.
-ha ilef di uhta kil
-mi eş miren muberazun
-kuyl u hadim
-hale sa un cidden
strateji oyunları içerisinde kaynakları kullanmaya yönelik en gelişmiş oyundur. paralı askerlerden ziyade üretilen silah ve teçhizatla çıkarılan askerler daha faydalıdır. (bkz: crossbowman) (bkz: maceman)
savaş taktikleri kullanabileceğinizden fazla, ama hiçbiri gereksiz değil. hepsi aynı anda kullanılmasa dahi değişik campaignlerde değişik taktikler kullanılabilir.
bazen; 50 tane slave ile düşman kaleyi ateşe verebilir, çayınızı yudumlarsınız,
kimi zaman; kurduğunuz kalenin etrafını kazarak düşmanın yaklaşmasına müsaade etmezsiniz,
genellikle; hızlı bir şekilde 25 maceman basıp alayına gidebilirsiniz.
tabi en önemli nokta halkın moralidir. 100 üzerinden ayarlanan moral seviyesi 50 nin altına düştüğü zaman asker çıkaramaz, kurduğunuz binalara işçi gönderemezsiniz. seviyenin düşmesindeki en büyük etken yemek sıkıntısıdır. yemek sıkıntısını çözemiyorsanız, kilise kurup halka dini empoze edin, park-mezarlık falan kurun. böylece moral seviyesini yükseltip gelişmeye devam edebilirsiniz.