keyif veren, güzel bir dizi.
80ler teması dizinin puanını epeyi yükseltmiş. o döneme canlı tanıklık edenler için bulunmaz nimettir muhakkak. ben de müziklerini acayip sevdim.
bunun dışında sayabileceğimizden fazla klişe barındırıyor. 40 madde falan holywood klişsesi sayabiliriz.
onun dışında fikirlerim madde madde;
- başta eleven olmak üzere bütün çocukların oyunculuğu başarılıydı. will çocuğum herkes diğerlerini övmüş ben de seni öveyim. içinden yaratık çıkma sahnesinden acı çekme sahnelerine kadar bütün sahneleri güzel kotarmışsın. çok minnoşsun zombi boy. o kadar yasadığın şeyler sana bir superpower olarak dönseydi keşke.
- o yaşlardaki koşulsuz tertemiz arkadaşlık çok güzel işlenmiş. büyüdükçe nasıl da yitiriyoruz ama.. üzerine çok şey söylenir.
-dizide klişenin dışına çıkan tek şey garip olacak ama steve karakteri. kötü çocuk olarak kalmıyor, karakteri değişiyor, canını tehlikeye atıyor falan.. normalde olsa çocuk kötü arkadaşlarıyla takılmaya devam ederdi. bu çocuk şu an jonathan'dan daha iyi bile diyebiliriz, söz konusu hiçbir zaman kendi aile bireyleri değildi sonuçta. 2. sezon sonunda nancy jonathan'ı seçmiş olsa da(klişe) steve'in ona aşkla bakması da üzdü doğrusu. ortalık klişeden geçilmiyor ama bu tarz bir klişeyi yıkmışlar, garip geldi.
3. sezonu olur da çıkarsa gerçekleşeceğini düşündüğüm bir klişe de ben yazayım: max'in abisi yüzde doksan gay, yüzde on biseksüel. steve şu an boştaki iyi çocuk olduğundan onu da adam edebilir belki. belki de hepsi çöp teorilerin, bilemiyorum.
dizi fena değil, ama işte insanlar ve onların abartmaları..
Henüz bu gece başladığım fakat ara vermeden izlediğim, özelikle çocuk oyuncularına ve atmosferine hayran kaldığım netflix dizisi. Sözlükte değeri bilinmese de dünya genelinde kesinlikle underrated değildir. Gizem ve gerilim hayranları izlemeli.
Kolay kolay dizi ya da tv izleyen birisi değilim. Hard core bilimkurgu filmi seven ve bunun yanında gizem/korku filmlerini takip eden birisiyim ki supernatural ve lost dışında hiçbir yapıma da bakmadım.
Tarzımı bilen bir arkadaşım çok uzun zamandır izle diyordu, en sonunda 1.sezonu bitirip 2.sezona geçiş yaptım. Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Sonra bok var gibi ''sözlükte ne yazılmış'' diye düşünüp geldim buraya ve spoiler'sız entryleri okumak zorunda kaldım.
Canım kardeşim, ben vakit ayırıp bu diziyi izliyorum fırsat buldukça. Sayenizde 2.sezon neler olduğunu anladım. Napayım ben sizleri? Tek tek bulup hepinizi hoplatayım mı? Tüm entrylerinizi silip çaylak mı yapayım napayım? Kolunuzu bacağınızı mı kırayım?
1.sezon çok fazla soru işaretiyle bitmişti, 2.sezon da yeni soru işaretleri eklendi diziye ama güzel, heyecan hiç bitmiyor. Gizem/bilim kurgu/gerilim sevenler için ideal bir dizi.
netflix'in 2016 yapımı kaliteli ve sürükleyici, dram, gerilim ve korku türündeki dizisi. 1983 yılında hawkins adlı kasabada kaybolan will'in ardından gelişen olaylar dizisi ile kendini sıkmadan izleten akıcı bir yapım olmuş.
ayrıca winona ryder'ın oyunculuk dersi verdiğini de belirtmek isterim.
Bildiğim kadarıyla bu sezon ana karakterlerin büyüyor oluşu göz önünde tutularak insan ilişkileri üzerine yogunlasacak ve bünyesinde yeni karakterler barındıracakmış.
Upside down biraz daha az işlenecek anlaşılan. Aslında mantıklı bir karar çünkü son sezonda işlerin büyümesi açısından 3.sezonda upside down a biraz ara verilebilir.
Demogorgon ve "müritlerinin" her sezonda yeni formlarda geri dönüyor olmaları ve her sezon finalinde savaşmalari anlamsız olacaktır zaten.
Insan ilişkileri üzerine yogunlasacak olmaları güzel ama umarım Eleven ve Finn için 1.sezondaki Nancy&Steve sahnelerine yer vermezler.
Evvela belirteyim ki kolay kolay dizi tavsiye etmem. Ama az buçuk bilimkurgu seven biri kesinlikle bu diziyi ıskalamamalı.
ilk etapta klişelerle dolu sıradan bir dönem dizisi görüntüsü veriyor. 80'lerde amerikan gençlik, küçük kasabaların tekinsiz gerilimi ve orta hallice bilimkurgu öğeleri ile sarıp sarmalanmış havada ilerliyor. Her bölüm sonrası gittikçe açılan konu dizide ki klişelerin tamamını bir formata yerleştiriyor. Aslında dizide işlenen tüm klişe ögeler atmosferin bir parçası. Zaten diziyi harika kılan da bu. izleyici şaşırtıyor. Ergen psikolojisi üzerine romantik komedi izlediğinizi düşünmeye başlarken bir anda bambaşka bir yere evriliyor.
paralel evren, telekinezi, zihin kontrolü, CiA, komplo teorileri, teknolojik silahlar, süper kahramanlık...dizi de hepsi harmanlanmış. Hepsi iç içe geçmiş durumda. Netflix harika bir iş çıkarmış.
Umarım Carnivale in başına gelen bunun da başına gelmez.
Edit: Dizi bol miktardawinona ryder barındırmaktadır
bazen demek lazım ki, biri seni senden iyi tanıyorsa sevgilindir.
şüpheyle yaklaştım, bilinir ki, ana kahramanı çocuk olan hiçbir şeyi izlemem, takip etmem, ilgi alanıma girmez. Harry poter vb..
st, tam bu kapsama girmiyor zaten.
hayran olduğum şey, abi olay 83'te geçiyor. arabalar, evler, giysiler, şarkılar, kamera filtreleri, yazı karakterleri; hele o terminatör havalı jenerik müziği.
özen gösterilmiş, winona çok yakışmış, eski kocasına köpürdüğü sahne hariç oldukça başarılı buldum. nedense kendisinde hep bir sally field havası sezerim. hopper'a da burt reynolds dersek bilim kurgu gerilim bandit olur. *.
thrones'da düştüğüm hataya burda düşmüyorum. bir klişeyle bitirelim;
olk sozono oko gondo botordom.
teşekkür ederim.
unique u r.
düdüt: dustin çok tatlı lan kerata. rafadan tayfa hayri.
Öncelikle 80'ler ambiansını müthiş yansıtan bir dizi olarak bence tarihe çoktan geçti. A'dan z'ye o kadar güzel araştırılmış ve eklenmiş ki diziye ; bir an kendinizi o yıllarda buluyorsunuz.
Netflixin çoğu tırt olan diğer yapımlarına göre açık ara önde olan bir dizi idi ilk iki sezonu ile. 3.sezonda ise biraz ivme kaybetmiş gibi geldi bana. Hani serinin ilk iki filmi tutunca üçüncüyüde çekelim nasılsa gişe yapar mantığı var gibi idi. Gene de özlediğimiz karakterleri birarada görmek keyif verici bir aksiyon oldu bunca zamandan sonra.
Özellikle son sahne ile 4.sezona göz kırptılar. Ama daha iyi bir 4.sezon gerekli ki izlenebilirliliği fazlalaşsın. Ki Zaten çocuklar gün geçtikçe büyüyor en fazla 2 sezon daha gider diye düşünüyorum.
ilk sezondan beri çok yakıştırdığım joyce ve jim hopper ilişkisi gene başlayamadı. Hatta jimin ölüm sahnesi beni çok üzmesine rağmen umutla beklediğim son sahnedeki ; "amerikalı" sözü yüreğime su serpti.
Demek ki jim abimiz sadece Gönüllerde değil senaryoda da yaşıyor.
Konu oldukça ilgi çekici. Oynayan oyuncular için bile izlenir. Bir dizinin izlemeye değer olmasının bir koşuludur oyunculuk. Ve tipler gerçekten çok orjinal. Kendini izlettiriyor.
herkes çocukların oyunculuğunu övmüşte 2 sezon bitti ben hala hiçbirine ısınamadım. 30 yıl önceki stand by me filmindeki çocuklar 15 dakikada kendine bağlamıştı. river ölmese çocuklar büyümese şu kadroyu bu dizide hayal edin çok daha efsane bi dizi olurdu. :(