dünyanın servetiyle ahirete göçmüştür ancak nafiledir. üç kuruşu olaydı da imanıyla, müslümanlığıyla göçüp gideydi ne mutlu olacaktı o'na. ama işte imtihan dünyası steve malesef bu imtihandan geçemedi...
değiştirdiği dünyaya veda eden insan.
Stanford'daki mezuniyet konuşmasıyla insanlara -en azından bana- bakışaçısı kazandıran adam.Allah rahmet eylesin diyelim ve son olarak, aslında biraz da orjinalini değiştirerek noktalayalım.
"software engineers never die, they just logout"
yaşarken kim olursa olsun kıymetinin bilinmeyeceği, öldüğünde iste kıymetsiz dahi olsa değer verilme olasılığı yüksek olan binlerce yıllık dünya gerçeğinin küçük bir tezahürüdür.
steve jobs'un adı geçtiğinde hemen ortama dikkat ediyorum, en az 2-3 tane kapitalizm muhabbeti çekebilecek gerizekalı çıkıyor. tartışmasız bu durum söz konusu. adamın diğerlerinden farkı; hayallerini kendine saklamayıp üretmesi. sonuçta elbet bunun bir ticari yönü olacak, çünkü pazar rekabetinden tutun sürüsüyle eknomik faktör işin içerisinde.
insanların steve jobs'dan beklediği "dahi bir adamdı bari ucuza ürün satsaydı" gibi gerizekalı muhabbetiyse -ki çoğu moronumuz beklemiş, vay hallerine. işin maddiyatı üzerinde çok istekli bir şirket kurmuş olsaydı microsoft gibi birbirine benzer teknolojilerini seri üretime geçirirdi. insanda az bir utanma olsa jobs'un teknolojiye armağan ettiği şeyleri bir aklına getirir, bu farklı ürünlerin rekabet ettiği ürenlerle kıyaslar ve tekrardan bir sonuca gider. bu yüzden işin maddi kısmını ayrı olarak değerlendireceğinize bütün faktörlerle ele alın. steve jobs'a da konu geldiğinde; dünyaya fikirlerini üretebilmiş olan bir dahi olarak anın.
ölümüyle apple'ın atılım yapmasını beklediğim overrated teknoloji uzmanı. hiçbirşey üretmeden bunca yıl ceo olarak apple'ın başında kalması firmanın ayıbıdır.