stent

entry12 galeri0
    12.
  1. Kasıktaki ya da koldaki ven'lerden girerek daralmış/tıkanmış bölgedeki damara ulaşılması sonucunda ilgili damara yapılan koruyucu/önleyici tedaviyi oluşturan metalik bir malzemedir stent.

    stentleme işlemi sırasında pıhtı oluşumunu önlemek için şemsiye ile girilerek tel ilerletilir, ardından da stentleme işlemi yapılır.

    stent takılan hasta 12-24 saat arasında gözlem altında tutulur.

    ve eğer bu operasyonu geçirdiyseniz ömür boyu kan sulandırıcı ilaçlar içmek zorundasınızdır.
    0 ...
  2. 10.
  3. Eskisinden çok daha az travmatik bir işlemdir teli koldan göndermelerini söylemeyi unutmayın yoksa kasığın üstünde 5 kilo torbayla 5-6 saat bekleyebilirsiniz.
    0 ...
  4. 9.
  5. bir ay sonra bana takılacak olan zerzevat. yalnız işin kötüsü daha ben 22 yaşındayım.
    2 ...
  6. 8.
  7. ersun yanalda da 1 tane var artık bundan.
    3 ...
  8. 7.
  9. ajda pekkanda 4, rıdvan dilmende 2, babamda da 1 adet bulunan zımbırtı.
    4 ...
  10. 6.
  11. sadece kalp icin kullanilmaz. vucutta daralan bir damari veya daralan trakeyi yani bogazi acik tutmak icin kullanilan boru tarzi maddedir. buyuklugu degiskendir.
    0 ...
  12. 5.
  13. avrupa malı ilaçlı uzun dayanır türk malı kalitesiz diye sunulan damara takılan şey.
    0 ...
  14. 4.
  15. aşağıdaki olayı okuyun ve "yazık lan bize" deyin. kendim bizzat bu olayı biliyorum ve yaşadım. alıntı malıntı değil.

    sene 2004. gümrük müsteşarlığında koşuşturma var. herkes, istanbul ticaret üniversite'sinde toplantıya yetişmeye çalışıyor. toplantı ne toplantısı mı?
    gümrük idaresinin tepesi atmış. gümrükten içeri mal sokmuyor. bütün ürünler tek tek incelemede. ürünlerin arasında bir ürün var ki, adı stent.
    ssk, amerika'dan stent satın almış. parasınıda peşinen ödemiş. türkiye gümrük mevzuatına göre, satın alınan sanayi mallarının üzerinde ce işareti olmak zorunda. o yüzden yüzlerce stent gümrüklerde bekletiliyor. ülkeye sokulmuyor. bir devlet kurumu hastalara takılmak üzere stent alıyor. diğer devlet kurumu bunu engelliyor. içerde, bekleyen yüzlerce kalp hastasını söylemiyorum bile.

    dönelim o malum toplantıya. amerika'daki stent üreten firmanın yetkiliside gelmiş. ben olsam gelmem. valla gelmem.
    hayatımın sonuna kadar belkide unutamayacağım o sözleri söylüyor 1000-1200 kişilik salonda.

    " arkdaşlar, sizi anlamak mümkün değil. parasını peşin ödeyerek, firmamızdan stent aldınız. fakan kendi gümrüğünüzde üzerinde ce işareti olmadığı için bekletiyorsunuz. iyi de amerika ce işaretini tanımıyor ki! bizim standartlarımız farkılıdır. ( şurda şunu söyleyelim, amerikanın kullandığı standartlar karşısında ce standartı bok yemiştir.) ayrıca, bir kaç milimetre uzunluğundaki bir parçanın üzerine nasıl ce işareti konur? isterseniz koyarız ama mikro- lazerle yazmamız gerekecek . bunu okumanız içinde size başka bir makina satmamız gerekiyor. hepsi bir yana, bekleyen hastalar arasındaki ölümlerin sorumluluğunu nasıl taşıyacaksınız? "

    evet. evet. yanlış duymadınız. bunları söyleyen, bize stent satmış, parasını peşin almış bir tüccar. gelip oraya konuşmaz bile. ona ne ki? adam dünyada tekel. üreten iki kişi var. biri amerika diğeri çin. zaten çin teknolojiyi amerika'dan satın almış. ama o adam bile, hastaların sağlığını düşünürken, bizim muhteşem görevlilerimiz o hastaları düşünmüyor.

    vah türkiye'm vah. valla yazık bize lan.

    peki sonra ne oldu? o toplantıdan 3 gün sonra bütün sağlık ürünleri ülkeye sokuldu. evet. burası türkiye.
    4 ...
  16. 3.
  17. bir balonun içerisine yerleştirilerek tıkanıklık olan damarın içine bırakılan çelik madde. damarın çevresine tutunarak orada kalır ve kalbe kan akışının gerçekleşmesini sağlar. ilaç kaplı olanları ilaçsız olanlara göre daha çok tercih edilmektedir. gelişimi by-pass ameliyatını tarihe gömecek gibi görünmektedir.
    2 ...
  18. 3.
  19. Canıyla cebelleşmekte olan hastaya biraz daha fazla yardımcı olmak için ilaç kaplı stentlerin pahalı olduğunu ve takılırsa iyi olacağını anlatmaya çalışırken kızarıp bozaran ve kendini şerefsiz hisseden doktorlar da mavcuttur.
    0 ...
  20. 2.
  21. değişik türleri olan(ilaçlı-ilaçsız gibi),damar tıkanıklıklarında damarı açmak için kullanılan, modeline göre fiyat aralıklarıda değişen ,ancak gene modeline göre tekrar tıkanma riski olan(%2-20 arası) tüpcük.
    her yerde olduğu gibi bu stent takma olayında da rant konusu mevcuttur. hastanız içerde canıyla cebelleşirken dışarda zaten kafası karışmış olan size en pahalı olan stenti pazarlamaya çalışan şerefsizlerle birlikte ortaklık yapan, yüzde alan bi o kadar şerefsiz doktorlarda mevcuttur.
    3 ...
  22. 1.
  23. Kalbi besleyen damarlardaki tikanikliklari actiktan sonra tekrar tikanmasini önlemek üzere konulan minik tel kafes borucuk.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük