stajyer

entry262 galeri6
    24.
  1. 25.
  2. önceleri öğrenmeye aç olan, staj yaptığı kurum tarafından ayak bağı olduğunu farkettiğinde sadece defter doldurma kaygısını güdecek olan talebe-işçi arası bir insan modelidir. stajyere adam akıllı görevler verip de kişiye son derece fayda getiren kurumlar da vardır ancak orası mercedes gibi bir yerdir. böyle bir yer için de sağlam torpil gerekir tabi.
    4 ...
  3. 26.
  4. eger izmir hilton da stajyer olduysanız diğer otellerdeki stajyer arkadaslarınıza oranla ne kadar sanslı bir ortamda calıstıgınızın degerini anlarsınız. gerci maasınız az olabilir ama size verilen deger yanında bu bir hiçtir...
    1 ...
  5. 27.
  6. avukatlık yapmaya niyetlenmiş hukuk fakültesi mezunlarının istemdışı bir şekilde bir sene taşıdıkları sıfat. bunların stajyerlikleri diğer stajyerlerden farklı olarak ofisin dışında geçer. bunlar ofisteki avukat(lar)ın hayatlarını kolaylaştırıcak işleri yaparlar. giderler adliyedne adliyeye koşturup yerinden kımıldamaya hiç niyeti olmayan adliye memurlarına rica minnet ederek dosyalara ulaşmaya çalışırlar. çoğu zaman raflarda kendi dosyalarını kendileri bulmaya mahkum edilirler hatta. sonra bu dosyanın fotokopi, onay vs. ne kadar ayakişi varsa gördürülür. dosyaya bir belge ekleneceğinde, x veznesine para yatacağında hatta y memuruna işgördürmek adına açıktan para teklif edileceğinde aracılar hep stajyer avukattır. işin kötüsü stajyer avukat ne bu uğraştığı işlerden ötürü bir para alır ne de tam olarak neyle uğraştığını bilir. devamlı surette kendisine verilen talimatlar doğrultusunda dışardaki angaryaları tamamlamaya çalışır. ofiste ise boş boş oturur telefonlara bakmaktan arda kalan zamanında. stajyer avukatların yaptıkları en kayda değer işlem ise bir şekilde icra memurunu icra dairesinden çıkarıp haciz mahalline götürmektir. stajyer olduğunuzdan haciz sırasında icra memuru da sizi iplemez. kendi kafasına göre hareket etmeye kalkar üstüne bir de her götürdüğünüz yer için açıktan para ister. bu stajyer avukatlar avukat sıfatını kazanıp da duruşmada hakim karşısına çıktıklarındaysa dut yemiş bülbüle döner, ama bu kriz hali de birkaç rezil olma tecrübesi sonucunda aşılacaktır.
    2 ...
  7. 28.
  8. genelde mühendislik öğrencilerinde zorunlu olarak toplamda 12 hafta boyunca yaz dönemlerini fabrika köşelerinde çürütmelerine neden olan eziyet.Zaten yaz okuluna gelen bu bünyeler , yaz okulu biter bitmez staja başlarlar ve okulun açılması ile stajlarının bitmesi aynı günlere rastlarki, hiç tatil yapamamış-ders çalışarak, sıcakta pişerek ve staj yerindeki adamların getir götür işlerini yaparak geçer tatilleri, ayrıca staj yerlerinin çokk az bir kısmı stajerlere ücret verir, hatta stajerlere yemeği parayla veren, gözlerini para hırsı bürümüş işletmeler olduğuda duyulmuştur. Teknik lisede okuyup bütün yıl boyunca staj yapan lise öğrencileri ise ciddi ciddi çalıştırılmaktadır.
    4 ...
  9. 29.
  10. fahişelikle arasında ince bir çizgi bulunduran olay.
    2 ...
  11. 30.
  12. fotokopi çekmek gibi ofisin en nefret edilen işini yapmakla görevlendirilen talihsiz kişi.
    1 ...
  13. 31.
  14. "Herşey başlangıçta zorlar."dır.
    2 ...
  15. 32.
  16. 33.
  17. iş öğrendiği mantığı dayatıldığı için bilinç altında duyduğu eziklik yüzünden "kullanılıyorum" fikri aklının ucuna gelmeyen genç.
    1 ...
  18. 34.
  19. acınası zavallı genç. ne hayallerle başladığı işte asli görevi çaycılık yapmak, fotokopi çektirmek, patronun varsa eğer gudubet sıfatlı karısının ayak işlerini yapmak olan içinden bildiği bütün küfürleri sıralarken dahi sevimli stajyer kılığına bürünmek zorunda olan insancık.. unutulmamalıdır ki iyi stajyer = yalaka stajyer
    2 ...
  20. 35.
  21. stajyer aslında eğitim görmek amacıyla iş hayatının ilk yılını yaşar. iş tecrübesi kazanması amacıyla okul yönetimi son senesini okuyan neredeyse tüm öğrencileri staja gönderir ancak okul yönetimi staja giden öğrencilerin ayak işlerinde kullanıldığını öğrendiğinde hiçbirşey yapmaz kısacası stajerleri umursamazlar. orada çalışanların işlerini yapmak zorundasınızdır. kimi yerler stajyerleri yapmadığı veya ertelediği iş için eziyet ediyor. yazık günah bu çocuklara.
    1 ...
  22. 36.
  23. 37.
  24. ikiye ayrilir:
    1-harbi calistirilan stajyerler: zavallilar, söyleyecek soz yok
    2-sanal stajyerler: ortam elemanlaridirlar, en cok sevdikleri sey nete girmektir. en nefret ettikleri sey, nette isi varken stajyerlikle lgili bir is cikmasi ve netten cikmak zorunda kalmalaridir.
    3 ...
  25. 38.
  26. mesleğiniz avukatlıksa daha başka geçecek dönemdir. bu dönemde stajyer avukat kendine böyle denmesinden nefret eder; başka kimse de desin istemez. çünkü ne avukatsınızdır ne de katipler gibi prosedürü biliyorsunuzdur. 4 sene boyunca bir ton şey okumuşsunuzdur ancak adliyeye gittiğinizde okuduklarınızın size hiçbir faydası olmayacaktır. mahkeme kalemlerinde dandik bir dosyayı dakikalarca arayacak, dava açmak için tevzide, veznede defalarca sıraya girecek, rica minnet hacze çıkıp hacizde de borçlu tarafından alenen tehdit edileceksinizdir. 1 sene sürecek olan bu dönemin başka handikapları da olacaktır. zira uygulumayla teori arasında dağlar kadar fark vardır ve siz elinizden geldiği kadar kendinizi mesleğe hazırlamaya çalışırsınız. çünkü stajyerlik dönemi atlatılıp da mesleğe başlandığında yapacağınız hatalar ağır cezada yargılanmanıza sebep olacaktır.
    4 ...
  27. 39.
  28. eğer şanslıysanız departmanınız da izne çıkan kişinin yerine onun sorunluluğunu yüklenmip pek çok şey öğrenebileceğiniz süreç içindeki sıfatınız.
    1 ...
  29. 40.
  30. stajyerler evet en uyduruk işleri yaparlar ama sevilirler de aynı zamanda. ofisin en küçüğüdür ve çalışanlara soru sormakta, onlara kendini önemli hissettirmektedir. bu nedenle sempatik görünürler. :)
    1 ...
  31. 40.
  32. 41.
  33. simdiye kadar 2 yaz yaptıgım, halkın %90'lık kesiminin "stajer" olarak betimlediği amele öğrenci türü.

    yaz stajlarında stajyer'e ücret ödemek veya sigorta yapmak mecburi değildir, işverenin isteğiyle doğru orantılıdır. yıliçi stajlarında ise stajyere ücret ödemek (asgari ücretin Üç'te Bir'i) ve sigorta yapmak mecburidir.
    1 ...
  34. 42.
  35. eğer denizcilik sektöründe iseniz, burnunuzdan gelmesi muhtameldir. hem gemicilerle hem de kaptanlarla çalışır, çay götütüt, fotokopi çeker, ayak işlerine bakar, filikayı temizler, ambarı temizler, ambar kapaklarını açar, demir atma-alma işlemlerini yapar, liman-seyir-demir vardiyası tutar ve aklınıza gelebiliecek her işte parmağınız olur. 1 yılı geriye geriye tek tek sayarsınız bitsin diye.
    1 ...
  36. 43.
  37. 43.
  38. stajın ilk günü staj yapacağı şirkete gittiğinde oradan oraya gönderilen bir türlü nerede ne yaptırılacağına karar verilemeyen , herkesin sorumluluğu başka tarafa atmaya çalıştığı bir ortamda sen en iyisi bugün git yarın gelirsin gibi söylemlerle karşılaşabilen talihsiz çalışan ya da boş duran, ayak işlerine bakan kişi. Hayat tecrübesi açısından çok faydalı olduğu tartışılmaz, insan sabretmeyi öğreniyor hem de tibet'e gidip bilgeleri görmeye gerek kalmadan. *
    1 ...
  39. 44.
  40. aldığı para ve gördüğü saygı çalıştığı şirketin kurumsallığı ile dogru orantılı olan kişi. ama nerede çalışırsa çalışsın ortak ozellik çook çalırmalarıdır. 8:30-23:30 aralığı gibi ucuk çalışma saatleri olduğu gibi aylık 1500 dolar gibi -stajyer için- uçuk ucret alanları da mevcuttur
    1 ...
  41. 45.
  42. öğretmenlik stajı yapıyorsa staj öğretmenini kafalaması yetecek insandır. kafalama işleminden okula bir kere gidip ders anlatan ve bütün imzaları attırarak keyif yapan öğrenci insanıdır.
    1 ...
  43. 46.
  44. küçük boy ve kullanışlı.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük