iki kullanımdan sonra, yere düşürüp ucunun içine kaçmasıyla son bulan öğrenci rüyası kalemler. her rengi olsun, her yerde olsun. sanki o fotokobileri okuyup altını kurşun kalemle çizmek yerine renkli kalemlerle süsleyince daha yüksek not alınıyor. olsun yine de eğlenceli bir aktivitedir. gece olunca, bitmek üzere olmasına rağmen atılmaya kıyılamayan, sert yazıldığı için ucu içine kaçmış bir dolu kalem, okunmamış ama çok güzel boyanmış destelerce fotokobiye sahip öğrenci, hiç çalışmamış olmasına rağmen büyük bir hazla uykuya dalar.
cok tutulan cok sevilen bir kalem bu almanya'da. üstelik de renkli renkli.
lâkin benim icim bir türlü isinamadi bunlara. bir defa kagidin arka tarafina geciyor mürekkebi. yani bir hayli belli oluyor arka taraftan, ön tarafa ne yazdiginiz.
tahmin ediyorum kagit harcamak konusunda hic de eli dar olmayan almanlarin bizim gibi gariban türkleri hesaba katmayarak, 'nasil olsa kagidin arkasi kullanilmaz' düsüncesinden dolayi önüne gecilmiyor bu sorunun. halbuki biz, bir kagidin arkasini da kullaniriz. hatta o kagit önce kursun kalemle yazilmissa, bir de onun üzerine tükenmez ile soru cözülebilir mesela.
bir de biz, oldukca kalitesiz saman kagitlara alisigizdir. bu almanlar ise, tertemiz, süt gibi bembeyaz birinci sinif kagitlari nüsvette yerine kullanir, üstelik arkasini da kullanmaz demin dedigim gibi. elime ilk aldigimda, bir hayli izlemistim kagit destesini; ulan bu tertemiz kagitlari simdi karalama niyetine kullanip atacak miyim diye. kiyamiyordum zira. yemeyip yaninda yatacaktim nerdeyse. sonra alistik tabii.
kaset sararken, mükemmel bir performans sağlayan, ucu açık bırakılınca kısa sürede tükenen, yine de son derece kaliteli, parlak ve canlı yazabilen kalem (markası).
kült bir kalemdir. mutlaka herkes en az bir kere kullanmıştır, hala daha da kullanıyordur. türk filmlerinde dahi rastlanmıştır mavi ve siyah renklilerine.
daha sonraları mavi, siyah, kırmızı ve yeşillerin dışında 16 farklı rengi piyasaya sürülmüştür, kendileri renk renk yazma hastalığına sebep vermişlerdir.
ince uçluların (point 88) dışında bir de kalın uçlu kalemleri (pen 68) vardır stabilo'nun, ki bunlar inceler kadar başarılı değillerdir.
renkleri harika olan kalem markası. hastasıydım bir aralar. liseye ilk başladığımda bir arkadaşım öküz gibi tüm renklerini almıştı bu kalemin. içim giderdi resmen.**
kuşgillerden bir canlının maskotu olduğu kalem markası. siyahıyla yazdığınız yazı bir sene kadar sonra arkaya mor boya werir bu nedenle defterde sadece bir tarafa yazı yazmalısınız.
1855te almanya da kurulan kırtasiye firmasıdır. dijital fotoğrafçılık henüz yokken stabilo marka yağlı kalemlerle siyah-beyaz fotoğraflar üzerinde küçük oynamalar yapılabilmekteydi. almanya dan gelen akrabaların bu marka boya kalemleri hediye ettikleri de sıkça görülmüştür.
kağıt üzerine graffiti çalışanların vazgeçilmezidir. tabi pahalı olduğundan ve graffiti de sarfiyat fazla olduğundan bunlarla graffiti yapmak her babayiğidin harcı değil.