sporun kişiye kazandırdıkları

entry17 galeri1
    17.
  1. Mutluluk ve stressiz bir yaşamdır. Spor yapan insanlar yapmayanlara oranla stresle daha kolay başa çıkma yetisine sahiptir.
    1 ...
  2. 16.
  3. yapılan spora göre değişir belki ama çoğunlukla ciddiyettir.
    0 ...
  4. 15.
  5. sağlam kafa olabilir. bünyeyi iyi çalıştırır. sağlam vücut sağlam kafa hesabı.
    1 ...
  6. 14.
  7. halısahalardan sonra insanlara ağrı kazandırır.
    0 ...
  8. 13.
  9. koşarken bile sigara tüttüren bir adamsanız,bi sikim sağlamayacaktır.
    (bkz: ben)
    1 ...
  10. 12.
  11. 11.
  12. tüm stadyumun size küfretmesini ve sizin buna aldırmamanızı sağlar. işi profesyonelliğe vurursunuz.
    0 ...
  13. 10.
  14. taş gibi bir vücut + taş gibi kız / erkek . *
    1 ...
  15. 9.
  16. sağlam vücut, tabii ki sağlam kafa kazandırır.
    0 ...
  17. 8.
  18. birde sporun kişiye kaybettirdikleri vardır.
    (bkz: göbek)
    3 ...
  19. 7.
  20. kısacası spor, bize daha kaliteli bir yaşam sunar. * *
    fakat herkes spor yapacak diye bir kural yoktur. kimi zaman bedensel engeli ve çeşitli sağlık sorunları** olan kardeşlerimiz için tehlikeli de olabiliyor.
    1 ...
  21. 6.
  22. bel ağrısı için doktor tavsiyesi ile bel kuvvetlendirme hareketleri ile ilgili sporlara verilen önemden sonra spor insana yeni bir çocuk kazandırır.
    1 ...
  23. 5.
  24. sabriye pek birşey kazzandırdığı belli oluyor.
    3 ...
  25. 4.
  26. gençlerdeki en önemli sorunlardan biri olan özgüven eksikliğini giderir.
    1 ...
  27. 3.
  28. kesinlikle daha aktif çalışan zihindir. lisede bir sene basket takımında değildim onda okulun 15. filandım sonra ki her sene takımdaydım ve okulda 1. idim. kardeşleriniz filan varsa veya müsaitseniz kesin spor yapın.
    0 ...
  29. 2.
  30. 1) fit bir vücut.
    2) erken yaşta pes etmeyecek bir kalp.
    3) düzenli ve sağlıklı beslenme.
    4) düzenli bir uyku.
    5) dinç bir kafa.

    not: bu söylediklerim yaptığı spora önem veren ve duzenli yapanlar için geçerlidir.
    1 ...
  31. 1.
  32. gençlik yıllarında spor ve okul hayatı.
    sporun vücut için yararlarını biliyorsunuz.birde bunun kişilik ve davranışlar olarak kazandırdığı şeyler var.spor yapılmalı ve yaptırılmalı...

    ilk olarak asosyallik sorununu çözer,örneğin lise öğrencisisiniz hergün sınıftakilerle iç içe olduğunuz gibi birde herhangi bir takıma * mensupsanız,takım arkadaşlarınız da olur,çevreniz genişler.müsakabalara katıldığınızda karşı takımlardan arkadaşlar edinebilirsiniz.

    kötü alışkanlıktan uzak durursunuz.örneğimiz sigaradan olsun.ama tabi burada içmek isteyen kişi yada başlamak isteyen kişi bu durumda olsa bile başlar.ancak sporun iradesine güvenen,sağlını koruyabilen kişi buna başlamaya gerek duymaz.çünkü hafta içi okul ve sporla iç içe olan birey,yanlış zamanda yanlış yerde bulunmadığından kötü alışkanlığı olan kişilerle karşılaşma olanağı olmaz.

    insanlık olguları olgunlaşır.kişiliği bencil bir kişilik yerine paylaşımcı bir kişilik olur.spor ahlakından kaynaklanıyor bu durum.bu yüzden sevilen bir insan olursunuz,saygı duyulan bir birey olursunuz.sizin saygı duymanız karşı tarafın saygısını kazanmanızı sağlar.sevilirsiniz kısaca.

    yanlış kişilerle arkadaş olmazsınız.okul arkadaşlarıyla arkadaşlık düzeyniz birkaç kişi dışında fazla ilerlemez.çünkü lise yıllarını bilirim,benim sınıfımda yakın arkadaşlık kurduğum 3-4 kişi vardı.diğerlerinin hepsi hayatını sınavlardan ibaret sanan moronlardı.

    herşey spor değil tabi o da bir yere kadar, sınavlara da çalışmanız ve hazırlamanız gerekecek.burda da sporun bize kazandırdığı zamanı değerli kullanma becerisi devreye giriyor.zamanın kıymetini bilirsiniz,hayatınızı düzenli yaşadığınızda sınavlara hazırlanırken fazla uykusuz kalmazsınız.zamanı doğru kullanmak sınavın %25 i demektir.

    not:kısa hayatımın tecrübeleridir.birkaçına benim uymadığım olmuştur.normal bir sporcu kişisi bunlara uyar.ancak tabi günümüzde buna uymayan profesyonel sporcularda var.bu onlar karakterinden ve alt yapılarının eksikliğinden kaynaklanıyor.unuttuğum olabilir ve sporun herkeste belli bir etki yaratması beklenmez.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük