Bu spor denilen şey kalbin ritmini bozup yorar. Kalp krizi geçirmenize neden olur. Yıllardır sağlıklı diye medyada orda burda her yerde algı kasıyorlar halbuki ömrü kısaltan bir şeydir. Kesinlikle uzak durulmalı.
Sakat bırakıp öldürecek kadar hem de, işte bu yüzden vücudunuzu iyi tanıyın ve doktorunuza mutlaka danışın.
Kendimi bildim bileli bisiklete binerim. Geçen sene dizlerim şişmeye başladı, ağrılar falan. Merdiven inmekte zorlanıyorum derken doktora gittik. Bisiklet, engebeli yollar ve sokaklarda yürüyüş hatta düz yolda yürüyüşü yasakladı. yürüyüşü de çok severdim halbuki.
Bu kol, bacak eklemleri, boyun omurları çok önemli.
Mesela bisikletin, motorun prostata sebep olması var. Muhammed Ali'yi de unutmayalım.
Mesela devamlı balıklama atlayan tiplerde boyun fıtığı kaçınılmazdır. Atlarken, zıplarken abartmayalım, dikkat edelim bayanlar, baylar. Yaşlılık zamanlarını titreyerek geçirmek var.
Vücut için hormon alımları, Conan gibi olmaya çalışmak da aklınızdan çalıyor, dikkat ve sağlıkla...
O kadar sağlıksızım ki herkes 20 yaşında zannediyor beni. Bu spor tırt harbiden yürüyorum, koşturuyorum her yere ama yorulamıyorum, sürekli erken uyanıyorum falan normal mi sizce bunlar?.
Sabah koşusunda 63 yaşında bir amca ile tanıştım. Her sabah o sahaya mutlaka gelir. Kendisini uzaktan ilk gördüğümde 20 li yaşlarında biri sanmıştım. Meğer yüzü netleşince az çok yaşını belli ediyor o da en fazla 40 gösteriyor. Sonra neyse sohbet muhabbet bu yaştayım benim hiç sağlık sorunum yok, 20 yaşından beri hep koşarım dedi. Ama görseniz bacaklar kollar tüm vücut öyle dinç öyle zinde ki anlatması güç. Hemen hemen 1 saat boyunca hafif tempoda 400m sahayı turlayabiliyor defalarca. Ama yine de zararlı diyenler siz bilirsiniz. 40 yaşında sadece 30 derece eğim aldığınızda beliniz ağrıdığında bunları konuşalım.
O belli bir yaşa kadar (30 dan sonra) hareketsiz bir yaşam sürüp sonra birden başlayıp aniden zorlayıcı ekzersiz yapanlarda görülebilecek durumdur. Zira damarlar tıkanmış vücud antrenmansız ve alışık değildir. Eğer spora başlayacaksa bir uzman gözetiminde başta güzelce ısınıp, hafif hareketlerle, belli periyotlarda, fazla zorlanmadan ve bedeni yormadan, düzenli ve sürekli bir şekilde yapılmalıdır. Yoksa kalp krizi riski var. ilk başlarda uzun yürüyüşler iyidir. Alışkın olmayan bünyeye aşırı Sabah sporu zararlıdır. Sporun En uygun vakti ikindi zamanıdır. Evet..