soğuk içiniz

entry32 galeri1
    32.
  1. Hayır manyakmıyım siyah kolayı sıcak içeyim ne gerek var yarasın koçum yazsa daha anlamlı olacak.
    0 ...
  2. 31.
  3. alkollü içeceklerin üzerinde geçen bir ibare ise hemen yanına "içenin günahı kendine, tatava yapma" olarak ekleme yapılması gereken yazı.
    0 ...
  4. 30.
  5. Şayet alkollü içeceklerin de üzerinde geçen bir ibare ise "zıkkım içiniz" olarak değiştirilmesi gereken yazı.
    1 ...
  6. 29.
  7. Gazların difüzyonu soğukta arttığı için yapılan uyarıdır.
    3 ...
  8. 28.
  9. bundan önceki entry sahiplerince tamamen yanlış bilgilendirilen konudur. asıl sebep, kolada co2 bulunmasıdır.

    Sıcaklık, co2'nın çözünürlüğü ile ters orantılıdır. Sıcaklık azaldıkça daha iyi çözünür. Basınç ile doğru orantılıdır. Yani basınç arttıkça çözünme artar. O yüzden içeceği soğuk olarak içmek
    CO2 gazının şişe açıldığında uçmamasını
    sağlayacaktır. Yoksa şekerli sudan bir farkı kalmaz.
    1 ...
  10. 27.
  11. ne yani, orada soğuk içiniz yazmasa kaynatacak mıyız? *

    düdüt: tam da 31. entry lan.
    7 ...
  12. 26.
  13. ilginç hikayesi olan kola sloganıdır. Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş. Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş. Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.
    5 ...
  14. 25.
  15. buzlu çayı aldıktan sonra " amca bu çok soğuk böyle çay mı olur yaa" diye haykırmak isteğini bastırmak amacıyla yazılmış güzel yazı.
    0 ...
  16. 24.
  17. keyiften değildir! asitli içeceklerden gerçek tadının alabilmek, içindeki asidi hissedebilmek için gereklidir. Gazların sıvı içindeki çözünülürlükleri, sıvının sahip olduğu sıcaklıkla ters orantılıdır. Asitli içeceklerin hepsine co2 gazı basılır, bu gaz suda çözündüğünde karbonik asit (H2CO3) oluşur. gazlı içeceklerin ideal şişeleme sıcaklığı +4 santigrattır. Daha sıcak ortamda şişelendiklerinde daha az gaz çözülmüş olur. sözlükte çok geyiği dönmüş olan le cola ve muadillerinin tatlarının pek iyi olmayışı da bundandır. Soğuk şişeleme işlemi için daha pahalı bir teknoloji kullanır. Güneşin altında bekletilmiş bir asitli içecek şişesini açtığınızda, açar açmaz bütün co2 gazı şişeyi terk etmek ister ve içeceği köpürterek dışarı fışkırır, Geriye de sadece şekerli su tadında bir sıvı kalır.

    not: galatasaraylıyım.
    edit: hatlar karıştı, notu dikkate almayın.
    2 ...
  18. 23.
  19. -Kaynatıp ta içen var mı acaba? sorusunu aklıma getiren içecek ambalajları üzerinde yazan bir tür uyarıdır.
    0 ...
  20. 22.
  21. Zaten soğuk içeçek olan adamı -hele ki Türk'se- kesin kışkırtır. "Bunlar böyle yazmış ama bi de sıcak mı deneseydik?"
    0 ...
  22. 21.
  23. kandırıkçılıktır. o malımsı asit kolaya içindeki kanşekerini fırlatan şeker oranını bastırmak dili uyuşturmak için konulmuştur. bu salak şeyinde içileblmesi için bağımık yapan kafein atılmışr. böylece soğuk içtikçe yükselek şeker size sözde zevk kafeinde birdaha sefere içme siteği uyandırır. bokunu suya at iç daha iyi.
    0 ...
  24. 20.
  25. 19.
  26. 18.
  27. kimyayla alakası olan herkes bilir ki kola asidik yapıdadır. bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. böylece de lezzeti artar. kola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır.*
    0 ...
  28. 17.
  29. sen söylemesen ben demleyecektim.
    0 ...
  30. 16.
  31. geyiğine sigara paketlerinin üzerinde yer almasını istediğim uyarı.
    1 ...
  32. 15.
  33. okumayı yeni söktüğüm senelerde uzun süre kafamı karıştıran ibare. hatırlıyorum ilk kolada görmüştüm sonra da birada*. ordaki içi ben insanın içi olarak algılamıştım. yani içiyorsunuz ve içiniz soğuyor bi serinlik falan. lan dedim ne saçma şey, tabi sonra işin aslını anlayınca da saçma gelmişti. o yaşta ben biliyordum bu meret soğuk içilir, ne gerek vardı yazmaya milleti salak yerine koymaya. ondan geçtim daha iyi ifade edemediniz mi arkadaşım şunu? bak anlam karışıklığına yol açıyor ufak bünyelerde, "soğuk tüketiniz" olsa mesela?
    2 ...
  34. 14.
  35. basit bir kimya kanunu bilmeyen herkesi bunu öğrenmeye iten bir yazıdır. gazların çözünürlüğü ile alakalıdır. yararlı bir bilgidir. zamanında kolanın önce ılık ikram edildiği ve hiç tutulmadığı da bir şehir efsanesidir.
    1 ...
  36. 13.
  37. kör bir adam bile soğuk içilecek içeçeğin soğuk içileceğini bilir,bu durumda ne gerek var.***
    1 ...
  38. 12.
  39. turlu mesrubatlarin kutularini yillardan beri kaplayan icecek mottosudur.
    0 ...
  40. 11.
  41. 10.
  42. 9.
  43. damak tadının yönlendirilmesidir. colayı sıcak sevenlerin haklarının elinden alınması olmasa bile en azından gizliden gizliye eleştirilmesidir. eleştirlebilir bir uyarı mesajıdır.
    0 ...
  44. 8.
  45. içeçeklerin içinde bulunan suyun soğutularak daha cekici hale gelmesini amaçlayan tavsiye, katkılarla birlikte mamul daha enfez hale gelecektir.

    soğuk içiniz. boğaz enfeksiyonu, mide üşütmesi gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarınız. yaz günü yataklardan kalkmayınız.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük