çok uzundur.soğuk havanın etkisi ile "dur bi 10 dk daha uyuyayım" diye düşünen kişi, yataktan çıkmaz olur.o yorganın sıcaklığından kendini alamaz.yataktan çıktığı anda karşılaşacağı buz gibi soğuğu iliklerine kadar hissedecek olmanın gerginliği ile güne başlar.
öğrenciyken ne kadar şanslı olduğunun farkına varır insan bu süreçte. gerçi süreç denemez pek. "yerim okulunu da dersini de" der yatar tekrar. çalışırkene de yapsana hadi..
nokia telefon kullananlar için ızdırap verici olabilir. alarm 5 dakika ertelenir ama yetmez bi 5 dakika daha ertelenir, bu böyle gider ve dersi kaçırırsınız. ertesi gün alarmı yarım saat daha erkene kurup 6 tane erteleme hakkınızı kullanırsınız ama insanoğlu gariptir, yarım saat de yetmez, o yataktan kalkılmaz hava karanlıktır yağmur yağıyodur ki zaten o gün sınavda yoktur..
Allah'ım neden kış var ve neden kışın okula gitmek zorundayıız?!?!? dedirten süreç
Süreç, eğer okul varsa, yarım saat sürer. çünkü yarım saatin sonunda o bünyenin annesi(veya babası) gelir, süreci kısaltabilmek hatta bitirebilmek amacıyla yorganı açar, "kalk çocuğum" der, hava karanlık olduğundan ışığı yakar.
-anne bugün gitmesemde yarın gitseeeem lüüüüütfeeeeen, bak sınavda yok.
+de get bak bi bardak su doldurur getirirsem fena olur kalk kahvaltınıyap.
-of anne ya nefret ediyorum okuldan.
+büyü okulu özlüceksin bak.
bazen farklı yollarlada bu süreç kısaltılabilir.
-anne bugün gitmesemde yarın gitseeeem lüüüüütfeeeeen, bak sınavda yok.
+oğluşcuğuuum, canımcım hadi kalk yavrum. bitanem benim, güzeliim, canıım...
-ayıp oluyo anne ama nebiçim seviyon bebek sever gibi!(bu arada çocuk bir hışımla ayaklanmıştır)
+haha nasılda kaldırdım ama yataktan...
bu süreçte derse girmekten vazgeçilir, ''girmiyom ulan notunu bulurum'' denerek kendi kendini ikna cümleleri kurulur, kapının ters tarafına doğru yorganla birlikte kararlı bir rotasyon hareketi yapılır. bütün bunlar takriben 30 saniyede gerçekleşir, öğleye kadar uyunur. oldu mu şimdi bi kaç saniyelik keyif için dersi astığına değdi mi? ama yatak da sıcacıktı beaa..
eğer tek kişilik bir gösteriyse bu, sonun gelmesi daha kolay olur. zira insan sıkılır bir müddet sonra. fakat sahneyi paylaştığı bir sevdicek varsa yanında uzun sürer perdenin arkasına saklanmalar.
sonrasında, sizi daha zorlu bir süreç olan soğuk havalarda kot pantolon giyme süreci bekliyorsa; yataktan hiç çıkılmak istenmez. zira o sıcacık yataktan kalkıp buz gibi pantolonu giydikten sonra, pantolon ısınıncaya kadar kısa süreli bir twist dansı yaparsınız.
önceden planlanan(teoride) kalkma saati= t
(oda içi sıcaklığı-yatak içi sıcaklığı)=a
(pencere dışı aydınlığı/oda içi aydınlığı)=bxb ( b kare yani)
dışarıdan gelen ses < 50 db ise c=1
> 50 db ise c=1,3
pratikte kalkma saati= p
olmak üzere
P= t + (a.b.c) ------> burada (a.b.c) çarpımının karekökü alınmalıdır.
Karekök alındığında çıkacak rakam dakika biriminden olur. mesela t=07.00 ise karekök 15 çıkarsa pratikte kalkma saatiniz 07.15 olur.
not: Bu formül hesaplanırken mevsimin kış olduğu, kalkacak kişinin ekstra sevinçli veya ekstra üzüntülü olmadığı, kalkacak kişinin kalkıp işe gideceği kabul edilmiştir.