küstahlıktır. fakat eksik söylendiği için. okur-yazar denmesi gerekir. o zaman tam olur işte.
yav yazar'dan kasıt belli. sözlükte yazı yazanlar için yazar denmesi kadar normal bir durum var mı? ha sıçıyosan, tabiki küstahlıktır yazar denmesi, sıçar daha uygun kelimedir.
(bkz: burnuma kötü kokular geliyor)
bilimum sözlüğün en ortak mitidir. bildiğin küstahlık, terbiyesizliktir.
sözlük kullanıcıları, sözlük denen kodlardan oluşmuş programı kullanarak, veri giren insanlardır. bunu yapabilmeleri için kendilerine kültürel birikimlerini ortaya koyabilecekleri veya donanımlarını ortaya serebilecekleri bir test yapılmaz. eli klavye tutan her kullanıcı sözlük denen programı kullanma hakkına sahiptir. ama ne büyük küstahlıktır ki bu kullanıcılar yazar olarak nitelendirilirler. "üçüncü nesil yazar; yazılarını çok beğendiğim yazar; iyi yazar; kaliteli yazar..." vs. gibi. bu ne büyük bir küstahlıktır ki, yıllarını okumaya vermiş üstadların payesi kitap okumayı fazlalık olarak görebilen sanal illüzyonun bir parçası olan cahiller için de kullanılmaktadır. gerçekten büyük küstahlık. yazar olmak o kadar kolay mı lan? ben bile kendime yazar demekten çekinirim. bir şeyler karalarım ama kendime yazar diyebilmem için daha çok okumam, çok yazmam gerekir. halbuki klavyede iki klikata klikata yapabilen bir bakmışsın ki yazar olmuş. terbiyesizliğe, küstahlığa bak.
haklılık payı olmakla beraber tdk incelendiği vakit bakalım karşımıza ne çıkıyor?
1 . Yazma özelliği olan şey.
2 . Bilim, edebiyat, sanat alanında kitap yazan kimse, müellif.
3 . Özellikle gazete ve dergilerde herhangi bir konuda yazı yazan kimse, muharrir.
bu durumda 2. ve 3. şıklara uymadığımız aşikar. ancak 1. şıkka uymakta mıyız varın siz karar verin.
aslına bakarsanız 1. şıkta da "yazma özelliği olan şey" derken, sanki kalemden bahsetmiş gibi ama yine de lastikli yani nereye çekersen. ne dersiniz?
+öğretmenim bu terbiyesiz küstahlar kendilerini yazar zannediyorlar. edebiyat gibi böylesine müstesna bir hususta bile küstahlık yapabilecek kadar da arsızlar.
-kim evladım onlar?
+kim olacak öğretmenim, bu ulusözlük kullanıcıları. yazar demeye dilim varmıyor efendim, ağlıycam şimdi...nnnnküstahlaarrr....
şimdi kızlaaarr: b.s.g.
hadi erkekler: b.s.g.
bütün sözlük: bsg
her şarkı söyleyenin şarkıcı, her şiir yazanın şair olamayacağı gibi sözlükte yazı yazanlarında yazar diye tanımlanması doğru değildir. ama sözlüğe sadece okumak için girenlerden ayrılmak için sözlük yazarı denilmesi de mümkündür. zaten, kullanılan yazar kelimesi sözlükte yazan kişiyi işaret eder biçimdedir ve bu konuda bir karmaşa yoktur.
bence sözlük yazarı diye isimlendirilmesi küstahlık olmaz, hem zaten pabucumun rakçısı tabirine benzeyen bir söylenişi var.
diğer sözlük kullanıcılarına giydirmeyi amaç edinmiş, bunun üzerinden prim yapma sevdasına düşmüş, aracını yokuşa sürmeyi seven neden sonra niye son sürat gidemiyorum diyecek kadar açık yürekli, burhan plastik oyuncak sanayisinden çıkma, eklemleri fıldır fıldır oynayan oyuncaklardan tek farkı, yangın yapmadan duramaması olan, acılarla manyamış sözlükçü söylemi.