Bütün sosyal politikalar adı koyulmamış hırsızlıklardır. Herkesin kendi ürettiği artı değere sahip çıkma, kendi istediği şekilde o artı değeri tüketme hakkı vardır.
Çeşitli üniversitelerde ders olarak işlenilmektedir. içerisinde sosyal hayatın bir çok yönü ele alınmaktadır. işçiler, işverenler, sendikalar, keynesci yaklaşımlar, neoklasik yaklaşımlar vs bir çok konunun ele alındığı son derece yararlı bir derstir.
toplumun bağımlı çalışan, ekonomik yönde güçsüz ve özel olarak esirgenmesi gereken kesimlerinin korunup, gerektiğinde ise bakılıp, gözetlenmelerini öngören politikaları üreten, sorgulayan ve uygulayan sosyal bilim dalı.
kapitalizme karşı değildir. onu ayakta tutmak için gerekli bir şeydir. amaç işçilerin ayaklanmasını önlemek, daha fazla hak tanımak, refah düzeyini biraz daha arttırmak, çalışma saatlerini azaltmak, çalışma koşullarını iyileştirmek gibi ayarlamalarla işçilerin isyan noktasına gelmesi önlendi. yoksa işçiler ayaklanıp mevcut düzeni devirecek ve yerine başkasını koyacaklardı. bundan korkan iş verenlerve yöneticiler bu politikayı ortaya attılar ve kendilerini kurtardılar. **