sosyal medyanın gerçek hayata etkisi

    1.
  1. bedavaya twitter, facebook sözlük ıvır kıvır kullanıyoruz amına koyayım. kimsenin sikinde değil.

    geçen hafta babamla konuştum, dedim "yıldırım ne olur, amına koyar öteye bile geçer" dedi.

    yok ya baba olur mu öyle şey, sosyal medyada iyi bir yapılanma var dedim. o ne lan dedi ? "twitter, facebook falan" dedim.

    "aha bak atv açık, arada da ntv açık biz gündemi buradan takip ediyoruz" dedi. yolsuzluk tapeleri diye sordum ? dinlemedim dedi.

    köy değil ha bu bahsi geçen yer, şehir merkezi yıldırım'da bir mahalle.

    bursa gibi bir şehir benim hayal kırıklığım oldu, an itibariyle twitter, facebook bok püsüre daha da tamah etmem, ondan sonra hayal kırıklıkları.

    hayat sokakta, sokağın kulağı fazla duymaz, ekmeğinin derdinde insanlar, öyleymiş.
    2 ...
  2. 5.
  3. Güçlü Bir muhalefet var sandırması. Twit attım tepkimi gösterdim, tape like ettim hakikat uğruna vazifemi ifa ettim inancı oluşturması.

    Sonra sen vermiyon ben vermiyom o zaman kim veriyor bu oyları şaşkınlığı.
    1 ...
  4. 6.
  5. %1000 etkiliyor hayatı maalesef. Faydasından çok zararı var. Örnek verecek olursam;
    Asosyalleşmeyi, karşılıklı diyalog kurmayı, hatta yüzyüze gelmeyi unutturmuştur insanlara.
    0 ...
  6. 2.
  7. sosyal medya tepki organlarıdır. dışarda tepki gösterileceği zaman içeri alınıyorsun, yeri geliyor işkence görüyorsun, hatta öldürülüyorsun. sosyal ortamları engelleyerek amaçlarının bu olduğunu da düşünmeden edemiyor insan. bize karşı olanlar insin sokaklara alalım hepsinin canlarını, mallarını mı diyorlar nedir artık.
    0 ...
  8. 3.
  9. oldukça çoktur. elbette kullanan ve doğruluğunu araştıran kesimler için. lakin ülkemizde öyle bir şey yoktur. televizyon en büyük haber kaynağıdır. o yüzden tayyip dakka başı arayıp şunu yayınlama diye uğraşıyor.

    yasaklamalarda da yasakları deldik geçtik diye sevinen kesim zaten yasak size değildi. bir kısım internet kullancısına idi. misal bir kaç gün önce babam aradı bu bilgisayar bozuldu mu niye girmiyor bu sitelere diyor. hedef kitle 80-90 jenerasyonu değil öncesi idi.
    0 ...
  10. 4.
  11. tabii ki buyuktur. ama sen inanmak istemeyene ne yapsan bos. adamlar, akp'nin yolsuzluk yapacagina inanmiyorsa, ustune ne koyacaksin.
    0 ...
  12. 5.
  13. Bazı durumlarda savcıları harekete geçirmesidir.

    Yani hiç umursanmayan lakin önemli bir olay sosyal medyaya düşüp, trend olunca ertesi gün savcılıklar harekete geçiyor ve olayın üstüne gidiyorlar.

    Bazı zamanlarda hükümeti bile yönlendiriyor.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük