Dış dünyadan umudunu kesmiş insandır . Muhtemelen nişanlı ya da ciddi bir ilişki içindedir. Zira evli olsa piknik fotoğrafları atmak için Facebook kullanırdı.
En güzel yaşam şekildir.
Facebook'a aylardır girmiyorum, Twitter'a haftada 1-2.
instagram'a günde 1-2 kez giriyorum, ekşi'ye uğramıyorum.
Aktif takıldığım bir burası var ve kafam rahat.
instagrama günde 3-5 kere,
facebook'a 2-3 günde 1
twitter'a ise günde 15-20 kere giriyorum.
çok sosyal medya delisi değilim, ama twitter bunların hepsinden daha faydalı. en azından sosyal medya da geçirdiğim vaktimin çoğunluğunu orda geçiriyorum.
benimdir tüketim toplumu furyasına katılmayı şiddetle reddediyorum insan en başta doğal olmalı halbuki bizler bizim için yaratılan sanal bir kimliğe bürünüyoruz sonrasındaysa yalnızlaşıyoruz çünkü hep en mükemmeli ve iyiyi istiyoruz ve devamında sürekli bir hayal kırıklığı
Hiç biriyle alakam yok. Neden?
Akrabalarıma yada tanımadıgım insanlara en mahrem hallerimi atmayı yada saçma sapan söz öbekleri paylaşmayı gereksiz buluyorum. Burası miss burası kebap.
Benim fotoğraf çekmek ve çektiğim fotoğrafları halkın beğenisine sunmak gibi bir durumum yok.
Herkes ben seni like-liyorum sen de ben fotoğraf paylaşımı yapınca aynı tavrı gösterirsin beklentisi ile hareket ediyor.
Bu sarmali sevmiyorum. Başkaları söylemeden de ben kendi değerimin gayet net farkındayım. Sosyal medyada zaman öldürmeyerek de bu değere değer katacak çalışmalara zaman buluyorum.
youtube ve uludağ sözlük harici, yaklaşık 4 dakika önce uygulamaya başladığım bir eylem.
akıllı telefonun hayatıma girmesiyle birlikte, sık sık kullandığım sosyal medya uygulamaları, maalesef yarardan çok zarara sebiyet verdi.
telefona tamamen bağımlısın
elimizdeki uber akıllı aletlere o kadar çok bağımlı ediyorlar ki. sayelerinde, otururken, kalkarken, yatarken, yolda yürürken, tuvalette s*çarken vs vs gibi her türlü anlarda kullanmamızı sağlayıp bağımlılık yapıyorlar.
asosyallik
evet malesef bu olayda hayatları olumsuz yönde etkileyen başka bir sebep. şu hayatta, tanıdığın veya tanımadığın, arzuladığın, konuşmak istediğin, etkileşime girmek istediğin her türlü insan sadece bir mesaj uzağında. bir şekilde, etkileşime girmek istediğiniz kişiyle iletişime geçmeyi başardığınız için, sevinirken ve sosyalleştiğinizi sanarken maalesef ki asosyalleşiyorsunuz. o kişi bir mesaj uzağınızda olduğu için. onunla buluşup, yüz yüze gelmek yerine, kıçınızı kaldırmayıp yatağınızda mesaj yetiştirmeyi, veyatta görüntülü sohbeti tercih ediyorsunuz. asosyalliğin yanında malesef tembelliği de beraberinde getiriyor.
sosyal medyaların, insanları en çok etkileyen 2 nedenden bahsettim. bunların dışında da, özgüven eksikliği, gereğinden fazla duygusal olma, küfür, hakaret taciz gibi bir çok olumsuz yönleri de bulunuyor.
size tavsiyem, hiç kullanmıyorsanız asla kullanmaya kalkışmayın. kullananlar ise, biraz olsun bağımlığınızı azaltıp seyrek kullanmaya bakın. inanın çok fazla faydasını göreceksiniz.
Şimdi bir feyk açtım baktım milletin fotoğraflarına falan sokakta leş gibi gördüğüm adam instagramda fenomen amk, bu iğrençlikten uzak yaşamak mutluluk sanırım.
En güzeli haftada bir kez bir saat kullanmaktır. Bunu başabilmek ise imkansızdır. bağımlılık olmadığı sürece yararı da vardır zararı da. Tabii kişinin kullanımına göre de bunlar değişir.