sosyal liberalizm

entry15 galeri0
    15.
  1. uygulayan avrupa ülkeleri var ama bu karma ideolojinin gelişmişlik düzeyi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. insanların istihdamı ve refahı sağladığı vakit devlet küçük dokunuşlarla bazı kurumları yönetiyor güzel güzel yaşıyorlar. (bkz: almanya) biz de vergi altında silkileniyoruz.
    1 ...
  2. 14.
  3. Sosyalist arkadaşlar kızmasın ama sosyal devlet diye övdükleri şeyleri kapitalist ülkeler yapıyor. Bana göre gelecek Kapitalizme çok çok daha yakın sosyalist esintilerin olduğu devlet anlayışı olacak... Sosyal liberalizm *
    4 ...
  4. 13.
  5. 12.
  6. halkı sağlık, eğitim, güvenlik gibi kurumların devlet yönetiminde olması aynı zamanda serbest piyasa ekonomik sistemine bağlı komünizm gibi baskıcı ve ütopik olmayıp ve liberalizm gibi fakir tabakayı ezmeyen bir siyasi ideolojidir. akpnin yaptığı bu değildir akp işçiyi ve fakiri sömürüp makarna ve kömürle kandırmaya çalışır halbuki bu ikisinin ham maddelerini gariban çiftçi ve gariban madenciler sağlar.
    2 ...
  7. 11.
  8. Iş bulan devlet tanımında sıkışmış yampiri yumpiri bir hikaye. iş kur yapıyor zati o görevi.
    0 ...
  9. 10.
  10. fifa oynayan kız gibi, zorunlu din dersi veren lâik devlet gibi, limonsuz midye gibi, sarımsaksız yoğurtlu mantı gibi, türk-islâm sentezi fikri gibi, tıp fakültesine sayısal puanla girilmesi gibi, obez tip 1 diyabet hastası gibi, kısa boylu stoper gibi, mancini'li galatasaray gibi (vesaire vesaire) anlamsız bir senaryodur. serbest piyasanın olduğu yerde devlet varlığını tutundurabilmek, devlet korumasının olduğu yerde ise sermayenin iş yapması zordur.
    3 ...
  11. 9.
  12. ideolojiler yelpazesinin tam merkezinde bulunan ideoloji. bireyi de önemser, devleti (halkı) de. yani ne sağcıdır ne solcu...
    2 ...
  13. 8.
  14. ekonomik ilişkiler ve sınıfsal mücadele adına savunduğu tüm değerleri yitirmiş, toplumculuktan bencilliğe ve kapitalistliğe keskin bir viraj almış mahcub döneklerin kendini tanımlama biçimidir.
    üretim biçimi üzerinden sosyal siyasal dönüşüm projesi ve sınıf mücadelesini çıkarıldığında soldan geriye ne kalır? sorusu cevapsızdır.
    *
    bu ideolojinin (ideoloji denebilirse) cia tarafından finansmanı sağlanan düşünce kuruluşlarınca ortaya atıldığı ve ülkemiz örneğinde kemal derviş gibi ajanlar vasıtasıyla servis edildiği de bilinen bir gerçektir. asıl amaç kapitalizmin ve emperyalizmin güncel aracı, küreselleşmeye sanal karşıtlık içerisinde bir savunu alanı yaratmaktır.
    (not: k.dervis hakkındaki gerçek 1999 yılında ingiltere büyükelçisinin dinlenen telefon kaydı ile ortaya çıkmış idi)
    (bkz: bir ekonomik tetikcinin itirafları)
    *
    uzun yıllar tarih bir ulus mücadelesi mi sınıf mücadesi midir çekişmesinde ulusçuları milliyetçileri ve kemalistleri emperyalist işbirlikçiliği ile suçlayan solcuların bu manada düştüğü durum ise dikkate şayandır.

    (bkz: emperyalizme karsi uluscu mucadele)
    (bkz: radikal iki)
    (bkz: radikal iki aydincigi)
    1 ...
  15. 7.
  16. insanı özgürlestirirken,demokratik,mutlu ve zengin yapan, aynı zamanda sosyalleştiren canının sıkılmamasını saglayan bir sey.Yalanciyi...
    2 ...
  17. 6.
  18. kemal derviş'in bir zamanlar ortaya attığı ve uygulamak istediği düşüncedir. ingiltere işçi partisinin uyguladığı özellikle tony blair'in politikası olan "üçüncü yol" ya da "yeni orta" olarakta bilinen düşünce akımıyla belirgin özellikler taşır. devletin ekonomide liberal düşünce, sosyal politiklarda da sosyal demokrat olma düşüncesidir.
    0 ...
  19. 5.
  20. akademik tavır ile siyasi tavır arasındaki farka ulaşamamış eğlenceli bünyelerin yeni paylaşım programıdır.

    şöyle ki,

    http://upload.wikimedia.o...an-political-spectrum.png

    onlara göre bu resimdeki tüm ifadeler olduğu gibi alınması gereken kutsal ve doğru şeylerdir.

    sırf örnek olsun.
    2 ...
  21. 4.
  22. en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism

    tr.wikipedia.org/wiki/Sosyal_liberalizm

    not: yorum yapacak arkadaşlar ilk olarak ne olduğununa bir bakıversinler. yüzeysel de olsa bir malumatı bulunmayanlar ise rica ederim görüş belirtmesin. (komik duruma düşüyorlar.)

    edit: ilgili tabloya bir anlam veremeyenler şuraya bakabilir: (bkz: european political spectrum)

    "tablo kutsaliyetini nereden kazanmış?", "tamamen doğru olduğuna kim karar vermiş?" bilmiyorum ama bir akademisyen, akademik bir çalışmasında böyle bir şey çizmeyi uygun görmüş.

    akademik tavır ile siyasal tavrın birbirinden bağımsız olduğunu düşünenler için gerekirse "epistomolojiye giriş * " babında "paradigma nedir? ne değildir?" başlıklı bir yazı da yazabiliriz, maksat halk eğitimi. *
    2 ...
  23. 3.
  24. ille de olacaksa sosyal olmayanına tercih edilebilecek görüş gibi değil gibi bişey, katır gibidir, sürekliliği mümkün gözükmüyor.
    0 ...
  25. 2.
  26. fazla kelimeden oluşan bir isimlendirme. ya sosyalizm ya liberalizm.

    hani, erbakan efendi demişti ya, iki parti meselesi hatırlarsınız. ya da kısaca 1 ve 0 diyelim. iki durum bir arada olursa olmaz. olursa devre yanar. totoloji oluşur. kötüdür.
    2 ...
  27. 1.
  28. liberalizmin kamu yararı için uyarlanmış versiyonudur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük