sosyal hizmet

entry34 galeri0
    9.
  1. atanması rahat, mezunları açıkta kalmıyor gazlamalarıyla tercih edilen bölüm idi. ikinci, üçüncü yılda, 'keşke iktisat falan yazsaydım amk' yakınmalarını çok duyarsınız. içeriği, nasıl bir meslek olduğu bilinmeden tercih edilmiştir çünkü. artık atanması da rahat mahat değil. bundan üç beş yıl önce 50-60'la atanılırken, şimdi 80-90 oldu puanlar. mezun sayısı çok arttı.
    9 ...
  2. 8.
  3. Öyle her önüne gelenin alınmaması gerektiğini düşündüğüm bölümdür.Malum üniversite sonuçları belli oldu , dilerim bu bölümü kazanan arkadaşlar ya da gençler sırf ataması , geleceği iyi diye gelmez .gönülden isteyenlerin yapabileceği bir bölümdür.
    9 ...
  4. 7.
  5. birçok eşit ağırlık öğrencisinin hedefinde olan bölümdür. halk tarafından pek bilinmemektedir.
    4 ...
  6. 6.
  7. toplumca tanınmayan bir bölümdür. sosyal hizmet okuyorum dedikten sonra 2 yıllık mı sorusuna maruz kalıyorsun. ama bölüm her geçen gün kendini geliştiriyor. dünyaca gelişen sosyal devlet anlayışının getirisi düzenlemeler sosyal hizmet görevlisine bir başka deyişle sosyal çalışmacıya veya psikososyal hekime olan ihtiyacı artırıyor. yani önümüzdeki 10-15 yılın en değerli bölümü olacaktır sosyal hizmet.
    5 ...
  8. 5.
  9. Benim şuan okuduğum ama sen okulu bitirince ne iş yapacaksın dediklerinde henüz cevap veremedigim ve 3 yılı geride bıraktığım bölüm.
    6 ...
  10. 4.
  11. mikro düzeyde sorunlara "çevresi içinde birey" mantığı yaklaşılması gerektiği savunulur. sorunun muhatabı tek bir kişi olsa da nedeni sadece kendisi değildir.
    3 ...
  12. 3.
  13. türkiye dışında ki avrupa ülkelerinde çok önemli bir yeri olan, ülkemizde hak ettiği değeri bulamayan ulvi meslektir.
    8 ...
  14. 2.
  15. sanattır aynı zamanda kimi tanımlara göre. zordur ama yıpratıcıdır. sağlam bir bünye, kritik durumlarda sağlıklı kararlar alabilecek irade gerekir. insan odaklı bir meslektir. toplumun kalkınması için devletinin desteklemesi gereken en önemli meslektir.
    5 ...
  16. 1.
  17. çağımız toplumlarında kalkınmanın insan unsuruna ağırlık veren sosyal hizmet; bir yönden bireyin çevresi ve içinde bulunduğu yaşam durumları ile sürekli etkileşimleri çerçevesinde toplumsal işlevselliğini ve üyesi olduğu toplumun normatif ve sosyal değerlerine uyumunu güçleşriren engelleri ortadan kaldırarak ya da baskılarını hafifleterek kendini gerçekleştirmesine olanak sağlamayı; diğer yönden ise toplumun olanak ve koşullarını bireyin gelişimine katkıda bulunabilecek düzeyde geliştirme ve değiştirmeyi amaçlamakta olan bir bilimdir evet bilimdir..
    9 ...
© 2025 uludağ sözlük