çağımız toplumlarında kalkınmanın insan unsuruna ağırlık veren sosyal hizmet; bir yönden bireyin çevresi ve içinde bulunduğu yaşam durumları ile sürekli etkileşimleri çerçevesinde toplumsal işlevselliğini ve üyesi olduğu toplumun normatif ve sosyal değerlerine uyumunu güçleşriren engelleri ortadan kaldırarak ya da baskılarını hafifleterek kendini gerçekleştirmesine olanak sağlamayı; diğer yönden ise toplumun olanak ve koşullarını bireyin gelişimine katkıda bulunabilecek düzeyde geliştirme ve değiştirmeyi amaçlamakta olan bir bilimdir evet bilimdir..
atanması rahat, mezunları açıkta kalmıyor gazlamalarıyla tercih edilen bölüm idi. ikinci, üçüncü yılda, 'keşke iktisat falan yazsaydım amk' yakınmalarını çok duyarsınız. içeriği, nasıl bir meslek olduğu bilinmeden tercih edilmiştir çünkü. artık atanması da rahat mahat değil. bundan üç beş yıl önce 50-60'la atanılırken, şimdi 80-90 oldu puanlar. mezun sayısı çok arttı.
Öyle her önüne gelenin alınmaması gerektiğini düşündüğüm bölümdür.Malum üniversite sonuçları belli oldu , dilerim bu bölümü kazanan arkadaşlar ya da gençler sırf ataması , geleceği iyi diye gelmez .gönülden isteyenlerin yapabileceği bir bölümdür.
ön lisans mezunu olarak elma mı armut mu anlamadığım bölüm. gerçi benim olana sosyal hizmetler deniyor ama neyse. kalifiye elemanlığa yatkınlık potansiyeli olup da, bu kadar alakası olmayan bölüm görmedim.
hümanizm düşüncesine ermiş veya erebileceğini düşünen öğrencilerin tercih etmesinin ülkemiz için faydalı olacağını düşündüğüm bilimdir. atanması rahat bir bölümdür. şu an revaçtadır. +70 puanla önümüzdeki 3-4 yıl boyunca atanma sıkıntısı yaşatmayacak bölümdür.
not: gerçekten peygamber mesleğidir, insana insan olduğu için değer vermiyorsan yazma bu bölümü meslekte saçların ağarır.
sanattır aynı zamanda kimi tanımlara göre. zordur ama yıpratıcıdır. sağlam bir bünye, kritik durumlarda sağlıklı kararlar alabilecek irade gerekir. insan odaklı bir meslektir. toplumun kalkınması için devletinin desteklemesi gereken en önemli meslektir.