bugün

Bilmeyen ve cahil insanlar ''yardım mesleği, iyilik meleği, hizmetçi, gönüllü'' gibi sözcüklerle bu disiplini tanımlamaya çalışmaktadır. Bu cahil görüş özellikle ülkemizde çok hakim durumda. Oysa Dünya Sağlık Örgütüne göre ''sağlık; bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir''.

Özellikle günümüzde sorunlar bireysel olmaktan çıkmış, toplumsal ve sosyal sorunlar haline gelmeye başlamıştır. Bundan dolayı sosyal çalışmacılar bireyi çevresi ile birlikte ele almakta ve gerektiğinde bireyin çevresi ile birlikte çalışmaktadır.

Özellikle bir üstteki yorumu okuyunca oldukça şaşırdım. Arkadaşın yorumuna göre doktorlarda en büyük hayırseverlerdir, gönüllü olarak insanları iyileştirebilirler, mühendislerde sevap olsun diye bina diksin evsizlere. Hiçbir disiplin can sıkıntısından okunmaz, ilgin varsa okursun ve ilerlersin.
önlisans mezunu olarak çokta tavsiye etmediğim bölümdür. lisansı da olsa ne iş yapacağınızı tam bilmiyorsunuz. niteliği olsa çok iyi olur da yok işte.
okuması bir hayli zevkli bölüm. ikinci bölümümdü. bu arada sosyal "hizmetçi" diye bir şey yoktur. sosyal hizmet bölümü mezunları sosyal çalışmacı unvanını alırlar. yabancıların daha çok bildiği ama bizde halkın pek de bilmediği bir meslek. gerçekten bu işe gönlünü veren birinin iyilik yaparak para kazanabileceği garip bir meslektir. lakin aöf yığılmalarından dolayı son yıllarda epey önü kapandı diyebiliriz.
Birçok farklı kuram ve teoriden beslenmesine karşın kendi kuram ve teorilerini oluşturmuş bir disiplindir. Özellikle sosyal çalışmacılar Avrupa ve Amerika'da tamamen oturtulmuş bir sistem içerisinde yer almakta ve çarkların önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Lakin güzel ama bir o kadar da cahil ve anlamsız insanın dolu olduğu ülkemize geldiğimizde ise durum değişmektedir. Bilmeyen arkadaşlar için şöyle söylemek istiyorum, önlisans sosyal hizmet diye bir şey yoktur. Tamamen saçmalıktır, okuyupta bir şeyler bekleyenler zaten az ötede dursun. Bölümden mezun olanların unvanı sosyal hizmet uzmanı veya sosyal çalışmacıdır. Sosyal hizmetçi değildir. Lakin öğrendiği takdirde hâlen sosyal hizmetçi diyerek bir disiplini aşağıladığını zanneden bilim düşmanı kafalara sözüm yoktur.

Sosyal çalışma disiplini gönüllülük esaslı değildir zira hiçbir meslek gönüllülük esas alınarak yapılmaz, iyilik olsun diye hiç yapılmaz.
Tamamen bilimsel temellere dayalı profesyonel bir meslek dalı olmasına rağmen birçok sosyal hizmet uzmanının kendini iyilik meleği veya süper kahraman gibi sandığı meslek dalı, severek icra ettiğim mesleğim.

Normal vatandaşı geçtim ne yazık ki çoğu sosyal hizmet uzmanı tarafından bile hâlâ tam kavranamamış, ne yazık.
gelecek 5 yıl içerisinde şaha kalkacak olan bölüm. özellikle bu dönemde aöf te kapanırsa büyük bir patlama yapacaktır.
Patlama yaşaması işsizliğe alamettir.
Birden patlar ve söner havanızı alırsınız.
Bu tarz ani patlamalı bölümlerden uzak durun, benden söylemesi.
en çok da türkiyenin ihtiyacı olan bu mesleği geri itmesi ve avrupada çok revaşta olması!? ben niye bu bölümü seçtim ki.bir pdrciden daha üstun olmamız gerekirdi, psikolojiyle eş değer olmamız gerekirdi. bu bölümü kazananlara sesleniyorum işsizliğe hoşgeldiniz. kpssden yüksek puan alıp da mülakattan geçemeyeni gördü bu gözler. ben böyle türkiyenin mk.
ihtisas yapılmadan 4 yıl okunup uzman olmak, ancak bu ülkede verilen diplomalarda olur(Hacettepe’yi kast ediyorum)
Kendi Sosyal Hizmet MModelini üretememiş Amerika ve Avrupa’nın sosyal hizmet modellemesi üzerinde hizmet ekseninin oluşturmuş ve ve egonun tavan yaptı çalışanlarla dolu kurumlar.
Bir de Bu bölümü bitirenlere hocaları siz çok özelsiniz demiş. Onlarda Mars’tan su taşıyan tembellere dönüşmüş.