sosyal guvenlik reformu

entry6 galeri0
    6.
  1. devletimizin hadi emeklilere ödenen maaşın boşa olduğunu düşünüyor( bunun doğruluğunun tartışılması gerekiyor adam o kadar sene çalışmış bari yaşlılığında biraz yüzü gülümsesin) ama 65 yaşında dededen ne gibi bir hizmet bekliyor. örneğin 60 yaşını aşmış bir öğretmen öğrencilere ne verebilir bunu hiç düşünüyorlar mı acaba? ya da genç insanların zaten şu anda iş sıkıntısı varken bunun daha da artacağını tahmin edemiyorlar mı? bu iş en az üç çocuk doğurun demekle olmuyor. bu çocuklar büyüyünce ne olacak bunu niye düşünmüyorlar?
    1 ...
  2. 5.
  3. milletvekili ve yakınları için uygulanmayacak olan genel sağlık sigortası düzenlemesini de içinde bulunduran reform(!)...

    "kardeşim, madem bu düzenleme o kadar iyi; niye tüm içeriği sizin için de geçerli olmuyor?" sorusuna ise bir Allah'ın kulu cevap vermiyor...
    0 ...
  4. 4.
  5. milletvekillerinin kendilerini gazi statüsüne sokup sağlık harcamalarına katkı payı ödememek için sosyal güvenlik yasasına ek madde koydurarak yırttıkları oysaki çalışanların altmiş beş yaşına kadar sağlık harcamalarına katkı payı ödemeleri zorunluluğunu açık açık belgeleyen reformdur.
    akıllara şu 2 soruyu getirir:

    1)madem devlete sağlık harcamalari için kaynak lazımdi.neden milletvekilleri koftiden gazi olup bu sağlık harcamalardan muaf oldular?

    2)herşey bir yana emeklilik yaşı altmiş beş oldu ya;acaba bir sonraki dönem milletvekili seçilemeyen ve "sadece bir dönem milletvekilliği yapmış olduğu için emekliliği hak etmiş olan" sayın vekiller altmış beş yaşına kadar kendilerine verilecek olan emekli maaşından feragat edebilecekler midir?
    0 ...
  6. 3.
  7. emekli olma yaşı 55 olan ama emekli maaşını almak için 65 yaş şartı getiren hede hödö.

    ey sözlüğün yazar ahalisi. çoğunuz 30 yaş ne 30 yaşı 25 yaş altı olduğunuz için, emekli maaşını göremeyeceksiniz bu yasa çıkarsa.

    (bkz: mezarda emeklilik)
    1 ...
  8. 2.
  9. yine bir aksaklık çıkmazsa, yıl sonu (2007) gibi çıkacak reform.
    0 ...
  10. 1.
  11. devletin kurumsal geleneklerini belirleyen zihniyeti değiştirmediği için reformdan ziyade aktüeryal yeniden yapılandırma denebilecek faaliyetler bütünü.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük