Sadece sözlük var.
facede fotografımı paylaştıktan bi gün sonra bütün arkadaşlarım beni engelledi. bende tası tarağı toplayıp buraya yatay geçiş yaptım...
bir zamanlar bendim bu. ne facebook, ne twitter, ne instagram hesabım vardı. sonra zorunlu olarak facebook hesabı açtım ve arkası geldi. mecbur olmasam ilk facebook'tan başlayıp hepsini kapatacağım. ama elbet o aydınlık günler de gelecek. *
artık benim de dahil olduğum insan grubudur (uludağ sözlüğü saymazsak). rahatladın lan diye soracaksınız. aslında hiç rahat değilim çünkü bu sefer gündemden uzak kalıyoruz. ama olsun, çıktık bir yola daha dönüşü yok.
Gerçek olsa rahat olacak insandır ama öyle bir insan yoktur. Artık ücra köylerde bile internet var ve çoğu kişi de en az birini kullanıyor. Kullanmayan yaşlı insanlar köylerde.
Yani modern zaman uyuşturucusudur internet
rahat insandır. dakikada bir kim ne yazmış, o ne paylaşmış sıkıntısı yaşamaz.
Twitterdan facebooktan belirli bir kültür edinmiş insanlar bu insanlara asosyal, bilgisiz demesinler ne olur. Güncel konular sadece trend topiclerden takip edilmiyor ya da sadece düşsel avuntular sayfalarını takip ederek bir şeyler okumuyorsunuz. Kapatın, vallahi özgür hissediyorsunuz.
Edit: entryi giren yazar bir hafta öncesine kadar twitter bağımlısıydı,bütün hesaplarını kapattı.
çağın gerisinde kalmış kişidir diyebiliriz. ama çok boyutlu düşünmek lazım.
öncelikle, sosyallik, asosyallik bu sosyal ağları günde kaç saat kullandığına göre değişen bir olgudur. yoksa bir iki saat internette takılan işine arkadaşlarına vakit ayıran insanın asosyal olduğunu söyleyemeyiz.
olayın şöyle bir boyutu da vardır. sosyal ağlarda hesabı olmayan bu kişi yaşça büyük bir kişi de olabilir yani internet kuşağına dahil değildir. kullanmasını bilmiyordur. ama sabahtan akşama kadar evde pinekliyordur, televizyon seyrediyordur. aman ne sosyallik ne sosyallik değil mi?
sosyal ağlarda hesabı çok olan kişiye göre maddi durumu yeterli olan kişi de olabilir bu kişi. çünkü klüplere, derneklere üyelik, hobiler belli bir maddi imkana sahip olmayı gerektirir. nitekim krizde yapılan bir araştırmada insanlar evden dışarı çıkamadığı için bu sosyal ağların popüleritesi de artmıştır.