doğru dürüst hazırlanılmayan öss'de matematik sorularını çözemeyince, hatta neyin sorulduğunu, kast edildiğini bile anlayamayınca son çare olarak umutsuzca başvurulan, bir öğrencinin en fazla ne kadar alçalabileceğini gösteren, utanç verici taktik, skandal.
bir test esnasında hesap makinesi ile denenmiş ve onaylanmıştır. şıkları hazırlayan kişinin uyanıklığı ile ters orantılı bir başarı yüzdesi yakalarsınız.
konuyla, dersle olan ilginin yerlerde sürünmesinin yarattığı sonuç. 'sanki nasıl çözülceğini bilsem farklı bişey mi yapcaktım ' düşüncesi içinde sorudaki tüm sayılar toplanır, bazen bölünür çarpılır...bu çabasından vazgeçmezse öğrenci daha uzun yıllar bu eylemine devam edebilir.
son açıköğretim sınavında başıma gelen olaydır. topladım çarptım böldüm ve harbiden buldum şıklarda. hatta afalladım, dedim ki acaba açık öğöretim bizimle daşşak mı geçiyo, bi tane de böle şık koyalım da sazanlar burda toplansın diye. bunun cevabını önümüzdeki günlerde öğrenicem, hadi hayırlısı...
test sorularının çözümünde uygulanan pratik, kolay ve hoş bir yöntemdir. yöntemin tek bir olumsuz yanı ise, başarı oranının neredeyse sıfıra yakın oluşudur.
zamanında çok çok çok yaptığım taktikdir. neden ? çünkü soruları hazırlayanlarda bizim gibi düşünerek o rakamların toplamını ya da çıkartımını şıklara yazarlar. eee o zaman ? o zaman 2 şık elendi kaldı geriye 3 şık. üçü arasından en mantıklısını atmak daha basittir.