biz hayal ettigimiz icin var son.
sonu biz icad etmedik mi, sonsuzluğu anlayamadıgımız için.
doğal sayılara bile bir son koyamazken, evren için nasıl bir son var diyebilirsin.
hurriyet gazetesi haberi başlığı değil bilimsel bir makaledir. makale yeni yazıldıgı için hürrüyet duymamış olabilir tabi.
ayrıca bu süreç tahminimce çok sağlam paralarda yürür,yaşam dengesini bozulacağını sanmıyorum. bu işleme tabi tutulacak insanlar bir elin parmağını geçmez.
bir insan uzun yaşayacaksa buna değmeli.
albert einstein yaşasa kötümü olurdu.....yani mesele biz değiliz, anladın sen onu.
klasik hurriyet gazetesi haberi başlığı. hadi başlığı da geçtim içeriğe geldim, hiç sordunuz mu peki sonsuza kadar yaşayıp ne yapacağız diye. intiharın kalktığı bir dünya hayal edemiyorum.
evet sonsuz yaşam hayal değil. saçmalık. tekrar söylüyorum; saçmalık. ulan bu sıçtığımın dünyasında sonsuza dek yaşanır mı? bu insanın en büyük arzusu nasıl olabilir? ölüm bu dünyanın en büyük nimeti ve lütufu. doğduğumdan beri bu dünyanın iyiye gittiğini görmedim. ne sike yarar lan burası?
zihin transferi üzerine; bu ay yayınlanan bir makaleye göre, sonsuz yaşama ulaşmak imkansız olmaktan çıkacak.
makale zihin/akıl transferi üzerine, sonsuz yaşam düşüncesi ise benim fikrim.
arizona üniversitesi nöro bilim adamı charles higgins, ayrı iki beyin arasında zihin transferi için 100 milyar nöron arabağlantı yapılması gerektiğini ve buna rağmen teknik olarak mümkün olduğunu belirti.
higgins'in çözümü ise; ''aynı yapıya sahip bir merkezi sinir sistemi olan bir klon yapılırsa, taklit elektrik sinyalleri daha kolay stimüle edilebilir. ancak, insan klonlama halen bilim kurgu görünüyor.
balık ve solucan gibi daha az komplike hayvanlarda çalışmalar yapılabilir.'' diyor.
bence başarılı olunursa; klonunuza beyin transeferi gerçekleşmesi demek,önünüzde yaşamak için bir ömür daha olacak demektir.yıpranan yaşlanan klon tekrar klonlanır ve tekrar beyin transferi yapılırsa süreç devam eder. tecrübeler katlanır anılar silinmez ve siz hep siz kalırsınız.