Egzersiz yapan insanlara "Vücudu öne atıp zekasını gerileten kişiler" diyenleri göstermiştir. Bilmem farkında mısınız; Ama fit olmak da zeka gerektiriyor. Çünkü fit olmak için birçok araştırma yapan ve makale okuyan; vücuttaki kas, su, yağ dengesini nasıl koruyacağını öğrenen bir insan, beynini ve zekasını da bu yönde çalıştırmış oluyor. Yıllardır sağlıklı beslenme ve egzersiz üzerine sayısız makale okuyan bir insan olarak, bir şey yemeden ve içmeden önce vücuduma etkilerinin ne olacağını en ince detayına kadar hesap ediyorum ve beslenme konusunda çok kafa yoruyorum. Çünkü gerçekten önemli bir konu. Örnek vermek gerekirse, suyu yemekten 20 dk önce ve yemekten 2 saat sonra içmenin etkili olduğunu;
Yumurtanın sadece beyazını değil, sarısını da tüketmek gerektiğini, çünkü beyazındaki vitamin ve minerallerin vücuda emilmesi için sarısının gerekli olduğunu;
Bir mineralin vücuda emilmesi için hangi vitamin gerektiğini;
Hangi besinleri birlikte tüketip, hangilerini birlikte tüketmemem gerektiğini araştırdığım için biliyorum ve bunları her öğünde beynimde hesaplıyorum. Bu konuda bilinçli olan her insan da bunları hesap ediyor. Egzersiz yaparak emek veriyorsunuz çünkü. Ve yanlış beslenme yüzünden o emeklerinizin boşa gitmesini istemezsiniz. Bu sebeple de sürekli araştırma yaparsınız; Bilinçli hareket edersiniz.
Bilinçsizce egzersiz yapılmaz; Bu nedenle yemekten ne kadar süre sonra egzersiz yapacağımı; Ne kadar süre sonra su içeceğimi ve tüm bunları hesap ediyorum. Bunları öğrenmek için hem zihinsel hem fiziksel yönden efor harcıyorum. Dolayısıyla egzersiz yaparken sadece bedeni değil; hem beynimizi hem bedenimizi çalıştırıyoruz. Yapılan çalışmalar da egzersiz yapan insanların zihinsel fonksiyonlarının daha iyi çalıştığını gösteriyor. Fiziksel aktivite, beyne kan akışını hızlandırdığı için zihinsel aktivitemizi de olumlu yönde etkiliyor çünkü.
Egzersiz yapan insanlara "sadece bedenini çalıştıran, beyni boş kişi" yakıştırması yapanlar, bu yakıştırmayı yapmadan önce 2 kez düşünmeli o yüzden. Fiziksel enerjisi yüksek olan insanın zihinsel enerjisi de yüksektir. Google'ın kurucularının hayatını okuduğunuzda veya başarılı insanların hayatını incelediğinizde, bir spor ile ilgilendiklerini görürsünüz. Günümüz dahilerinden Elon Musk bile 48 yaşında olmasına rağmen fiziksel enerjisi çok yüksek bir insan. Zeki insanların enerjik olduğunu her alanda görüyoruz. O yüzden bir insan ne kadar fit ise, fiziksel yönden ne kadar enerjik ise, zihinsel yönden de o kadar enerjik ve aktiftir büyük olasılıkla. Fiziksel enerji, beraberinde zihinsel enerjiyi de getiriyor çünkü. Bilinçli şekilde egzersiz yapan insan, sadece bedensel anlamda değil; Hem bedensel hem zihinsel anlamda kendini geliştirmiş oluyor.
Protein tozunu abartip balon olmayin sonra ust taraf şiş bel bacaklar ince uzayli gibi geziyorsunuz. Birde icinden odun gecmis gibi yurumeyin. Tşkkrler.
Bence insanoğlu ilkelleşmenin peşinde. Spor yapmak ilkellik değildir. ilkellik vücudu öne atıp zekayı geriletmektir. ilkelleşiyoruz çünkü internet bize bir çok şeyi sundu.
Özellikle de 18-30 yaş grubu erkekler için doğru olan hede. Bunda film ve dizilerdeki erkek imgesi, kadınların kaslı erkek beklentisi ve porno filmlerin etkisi oldukça fazladır.
insanlar spor yaparsa, vücut geliştirirse kötü bir şey gibi gösteriyorsunuz. yapmayan insanlarla da, cılız, kilolu ve şişko diyip dalga geçiyorsunuz. bir taraf "biz hiç six pack sevemeyecek miyiz?" diyor öteki taraf vücut geliştirseler ne işe yarar diyor.
spor yapanda yapmayanda suçlu. nasıl bir kafa yapısı bilemiyorum artık ve anlayamıyorum.
spor yapın. gösteriş için de olsa başlayın, sağlığınız için yapın diyorum.
işin kötü tarafı bazı kimselerin beynini bir köşede unutup, sağlıklı olmak ve iyi bir vücuda sahip olmak için değil kız tavlamak için vücut çalışmasıdır. Bu da net olarak aptallıktır.
Edit: gerçekten bir amaç dahilinde yapıldığında iyi sonuçlar verecektir.
bence instagramın etkisidir. şahsen saygı duyduğum insanların bile sürekli vücudunun video ve fotoğraflarını paylaşması bir ara instagramdan iyice soğutmuştu.
Eh, zeka olmayınca bizimkiler de çareyi gösteriş yapmada buluyor.
Bu şeye benziyor, hani hiçbir artısı olmayan kızlar dikkat çekmek için bir taraflarını açar ya, ha işte onun aynısı.
sosyal medya ve dizilerin etkisi şüphesiz büyüktür. kimse yapmasın demiyoruz tabii ki yapılsın spor güzel bir şey ama bizim gençlerimiz bunu spor olsun veya sağlıklı olayım diye yapmıyorlar. büyük çoğunluğunun amacını hepimiz biliyoruz söylememe gerek yok. burda asıl sorulması gereken soru şu kızlar vücutlu erkeğe mi bakar yoksa erkek gibi erkeğe mi bakar. daha doğrusu kızlar nasıl erkeklere bakar. tamam otobüste, sokakta o vücudunu sergiledin artı puanları topladın kızlar bi kafasını çevirip baktı. hatta bir tanesiyle de vücudun sayesinde tanıştın peki o kızla ilerisi ne derece aydınlık. yarın öbür gün sporu bıraktığında o kız yine seninle olacak mı? ya da sen balon gibi söndüğünde daha kaslı olan berkecanı tercih edecek mi? vücudun için seninle olan kız senin sen yapan özelliklerine, karakterine ne kadar aşık? sosyal medyada ya da dizilerde pompalanan vücutlu erkekler gerçek erkek değiller gençler onları örnek almayın. gerçek erkek yuvasını sahiplenen, eşine çocuklarına liderlik edebilen yol gösterebilen, kriz dönemlerinde kolayca çözümler bulan erkektir. fiziki güç önemli bunun yanında zihnen de güçlü olun çözüm üretin, koruyun, yapıcı olun özetle vücut yapacaksanız kendiniz için yapın ama vücutlu olmanın yanında erkek gibi erkek olun.