Biraz olsun sağına soluna ortasına bakan insanın katılacağı görüştür.
Uyuşturucu kullanımının artması, artan suç oranı, insanların giyim tarzının özgürleşmeden çıkıp yozlaşma kategorisine girmesi, kamuya personel alınırken yapılan usulsüzlükler, bir terör örgütüne bu kadar üye bulunabilmesi bu düşünceyi destekler nitelikte.
Son yıllarda insanlar dindar olmak yerine din edebiyatı yapmayı tercih ediyorlar. Herkeste kendisini muhafazakar gösterme çabası var, ama muhafazakar yaşayan bir insan bulamıyoruz maalesef. Şeyma Subaşı nın namaz açıklamaları da bu hareketin bir parçası.
Ülkede bir cami yaptırma hareketidir gidiyor maşallah. Ama ne yazıkki cuma namazı ve kandil geceleri hariç 2 sıra bile (50-60 kişi) dolmuyor.
içki ve sıgarada reklam yasağına, son yıllarda ekranlarda dini figürlere daha fazla yer verilmesine rağmen toplumun yozlaşması ayrı bir araştırma konusu.
edit: toplum 15 sene öncede bir önceki 15 seneye göre yozlaşmıştı. Ancak o dönemde biraz da bunun için uğraşılıyordu sanki. Şimdi ise tam tersi dindarlar güçlendiği halde toplum yozlaşıyor.
Bunun hic şüphesiz en buyuk gerekçesi ülkece doğu toplumu ve batı toplumu arasında kalkamazdır bu arada kalmışlık olduğu sürece yozlaşma kelimesini kullanmaya cok devam ederiz.
insana rahat batar. Ekonomik seviyemiz her ne kadar sıkıntılı olsa da elimiz biraz para görünce sapıtıyoruz. Ondan sonra da gelsin sefalet. Para görmemiş insanı yozlaştırır. Ne oldum delisi yapar. Çok para insanın ahlakını bile bozar. Eskiden daha fakirdik ama daha şerefliydik. Kimsenin ırzına malına canına kanına namusuna tenezzül etmezdik. Varlık bizi bozdu. Dünya bizi kendine benzetti.
Eskiden edep haya utanma vardı. Kahvede babamız olsa gitmezdik. Mahallenin büyükleri anamız babamız gibiydi. Kimse kimseye kötülük etmeyi bile düşünmez idi. Son 15 senede değil. 1980 den sonra türkiye kabak çiçeği gibi açıldı. Paranın bereketi vardı. Ne zaman ki bankalar çoğaldı, işin içine faiz girdi, bereket kalmadı.
ak partinin ucuz siyasal islam propagandasına rağmen /bugün camilerde sala okumasına rağmen/ toplum dinden ve genel ahlak kurallarından uzaklaşıyor. ekonomik ve sosyoekonomik şartlar dinden imandan ahlaktan daha önce geliyor insanlar için.
toplumda kimsenin kimseye güveni kalmadı. o kadar ülke gezdim yabancı arkadaşlar tanıdım, misal araba alımı satımı bile ülkemizde dolandırıcılık. avrupa da adam parasını veriyor biniyor bu kadar basit onun için. bizde temizi bul adam dürüst mü kata külle var mı. vs vs sorun sorun sorun. bakın basit bir örnek ama bu kadar basit şeylerde bile toplumun ne kadar yozlaştığını gösterir.