--spoiler--
açık bir elbise giyeceksiniz , güneşlenme imkanınız yoksa kısa vadede geçici güzelliği sağlamak için 1 gün arayla 10'ar dakika girmek gününüzü kurtarabilmektedir.
--spoiler--
özellikle esmer bünyeleri anında çarpan hede yapılacaksa en düşük ayarda ve sadece 5 dakika yeterli olacaktır aksi takdirde piliç gibi yanarsınız benden söylemesi...
kimisi vardır ki yaz günü denize havuza gitmeden solaryuma gider; sebebi açık tenle havuzda denizde gezmekten utanmak.
(bkz: lan ben neyse bir sey demiyorum)
türk gençliğinin rengini koyultmak amacıyla girip simsyah çıktığı yer.
neden acaba?''aaa canım bodrum'a da öyle bembeyaz gidilmez ki''diyen bir zihniyete söylenecek laf zaten yok.
2 yıl önce bi arkadaşım amerikalı bi kızın iç organlarının yandığını söylemişti. mikrodalga fırın etkisi yaratıyormuş vs.. söylediği şey ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama böyle rivayetlerde var hani. bana çok gerekli bişeymiş gibi gelmiyo bi çeşit insan cızbızı sanki.
yaz - kış bronz kalmak; saray mensubu kişilerin kendilerini halktan ayırmak, kışında bronzlaşma imkanına sahip kişiler olduklarını göstermek için edindikleri bir zevk idi.
günümüzde bu bilinçaltı halen devam etmekte olduğundan, teknolojiden faydalanılarak güneş gerekmeksizin yaz - kış bronzluk sağlayan cihazlar tasarlanmıştır. burda enteresanlık, günümüzde solaryumla bronzlaşan kişilerin kendilerini kasmalarıdır.. zira seansı aylık sınırsız 50 ytl'na düşen bir zevkin ayrıcalık ve sınıf farkı ortaya koyan bir cazibesi kalmamıştır.
Açıkcası tabuta benzettiğim ve insanların yüzbinlerce yıldır sorunu olup kavrayamadığım bronzlaşmaya ön ayak olan alet.Ulan kimi gelir siyah tenliliğinden utanır bembeyaz daha doğrusu şeffaf olur tipi kaya.(michael jackson)Kimi gelir ben arap olcam giricem solariuma der.Yaw durun bir yerde akşamın bu saatinde oturaklı olalım beyler yaw.
yapay bronzlastırıcılar olarak bılınsede;Solaryum cihazları saf UVA ışını veriyor. Bu tür cihazlar sivilce, sedef gibi bazı deri hastalıklarını tedavi etmek için kullanılıyor. Bazı solaryum üreticileri, UVB ışını üretmediği için solaryumun cilde zarar vermediğini iddia ediyor. Bu doğru değil. Evet, UVA ışınları gözle görülür bir yanık yaratmaz. Ama uzun vadede cildin erken yaşlanmasına neden olur. Altderiye ulaşarak, cildin esnekliğini ve sıkılığını sağlayan kollajen ve elastin dokularına zarar verir.
UVA ışınları tahribatını uzun sürede, UVB ışınları ise kısa sürede gösterir. solaryumun moda halıne gelmesı nerdeyse buyuk cogunluk tarafından kullanılması solaryumunun zararlarını bıraz olsun gozden uzak tutmustur.ama ne yazıkkı sorun solaryumun kendıyle bırlıkte degıl bızlerın bılıncsız davranıslarıyla yaratılmıstır.bu konuda bıraz daha bılgı sahıbı olmak ılerde gelecek olan zararlardan bıraz daha olsun bızlerı uzak tutar.unutmamak gerekır kı en onemlı gıysımız cıldımızdır.
Moda ile sağlık birbirine hiç bu kadar zıt olmamıştı
teknolojinin gelismesine baglı olarak d vitamini üretimini artıran makineleri üretilmis bornzlastırıcı alet,ayrıca son dönemde sogukla bronzlastıran kar yanıgı modu olanları pek tercih edilmektedir.
solaryum seanslarını en aza indirgeyerek minumum sürede bronzluk elde etmek amacıyla bazı haplar içilerek tek seferde istenilen sonucun elde edilebildiği renk dönüştürgeci. daha fazla seans cildin daha fazla ışına mahruz kalması anlamına geldiği için kanserojen etkiyi minumuma indirmek amacıyla geroxalen isimli bir haptan solaryuma girmeden 1 saat önce yutarak tek seansta hadiseyi bitirenler vardır. solaryuma da fazla para verilmemiş olunur ama o içilen hapların yan etkisi var mıdır? işte o bir sorunsal.
Solarıum cihazları, güneş ışığının insanlar üzerindeki sağlığı teşvik eden etkilerini kullanılabilir hale getirmek amacı ile üretilmiştir.
Deri üç tabakadan oluşur. ilk önce üst deri tabakasına gelen UV ışınları bronzlaşma mekanizmalarını harekete geçirir. Bunlar bronzlaşma ve yeni pigmentlerin oluşumunu sağlıyan mekanizmalardır.
UV-A ışınları cildin koruma mekanizmasını harekete geçirerek pigmentlerin renk değiştirmesini ve dolayısı ile bronzlaşmayı sağlar. UV-B ışınları ise çok az miktarda uygulandığı taktirde yeni pigment oluşumunu ve üst tabakasına doğru ilerlerken yeniden UV-A ışınları ile karşılaştıkları taktirde, daha kalıcı ve derin bir bronzluk oluşur.
işte solarıum da aynı biyolijik mekanizmayı harekete geçirmektedir. Solarıumla bronzlaşma güneşle aynı efektlere sahiptir. Tek fark solarıumda ışınların optimal fayda sağlıyacak şekilde kombine ve filtre edilmiş olmasıdır.
SOLARIUM istendiği şekilde güneş ışığı
Günümüzde, artık ışınlarının çok zayıf olduğu kış aylarında dahi bu ışınlardan solarıum vasıtası ile faydalanma imkanına sahibiz. Çok değişken olabilen doğal güneş ışınlarının aksine solarıum ile güneşlenme sırasında bu ışınlar istediğimiz şekilde ayarlanabilir. Böylece solarıum bize bir avantaj daha sunuyor...