insanları sağ sol diye ayırmak kadar demode, barzoca, yaşlıca, genellemek kadar cahilce, modernit bakış açısından uzak, hayatı futbol takımına döndüren insanların beyni kadar küçük bir tanım ama sanat bu kadar basit değil.
Oldukça iddialı tez. Velâkin devri tayyibanda cümle sanat camiasının ekseri icracıları konformist pasifist ve hazır yiyicidir.
Bu da onları üç aşağı beş yukarı liboş yapar.
Rüzgar soldan eser alkol masalarına sol cevaz verir, bi bakmışsın Bolivya dağlarındadırlar.
Avantayı iktidardan bulur yol açarlar TRT'den dizi program vs. bahşedilir bi bakmışsın aynı tipoloji o kandil senin bu iftar söyleşisi benim bık bık dolanıyor.
Ben bu tipolojiye kızmıyorum. Bu tipolojiyi bildiği halde tiniyeti malum olduğu halde iki taraftan birisinin her salvosuna alkış tutması. Bu aymazlık karşılıklı yani.
bu ulusalcıların tek kitap okumadan biz çok aydınız triplerine girmesi sadece akplinin komplekslerini besliyor ve tarafına sıkı sıkıya sarılmasına sebep oluyor. affedersiniz ama bu bir geri zekalılık. sanat edebiyat neden son bulacakmış? chpliler bienale gidip anlamadıkları eserlere bakmadılar diye mi son bulacak? resim sanatı resim sergisi gezenler için mi var? edebiyatı ne sanıyorsunuz? yazın sanatı siyasetten çok öte bir şey insanın olduğu her yerde sanat yaşamaya devam eder. kimse de sadece chpli olduğu için sanattan bir bok anlayamaz.
birde şu farklı bir pencereden bakmak gerekli bir nebze affınıza sığınarak ;
sanatı sağ veya sol diye sınıflandırmak ahmaklıktır. Sanat duyguyu düşünceyi
görsel manada ortaya çıkarma bazen bir perspektif bazen bir düşünce biçimini
yansıtabilmeyi hedefliyor, beğenilere sunuluyor ve icra eden şahıslara üretken kişi olan sanatçı deniliyor, fakat üretmiş olduğu eserden bunu '' belirli bir siyasi anlayışa ithafen yaptım '' demediği sürece sol veya sağ kavramından bahsetmek yanlış olur.
Ezelden ebede sanat, sanatçının fikri ürünü olduğu için onunla anılacaktır.
Mimar Sinan yaptığı bir eserde sanatçı ruhunu yansıtmıştır ve dünya üzerindeki
birçok mimar ve mühendis tarafından ve farklı dini toplumlarca hayranlıkla izlenmiştir ve üniversite kitaplarına konu olmuştur.
Bir fikir sahibi olan Thomas Edison bütün bir dünyanın aydınlanmasına sebep olmuştur. Leonardo Da Vinci Mona Lisa tablosunda yağlı boya fırça darbeleriyle dünyaya üç boyutlu bir tabloyu anlatmıştır.
Mozart ise bestelerinde klasik müziğin belki duayeni kabul edilebilir. Nicola Tesla kızıl ötesi kavramı ile fikri manada günümüz teknolojisinin atası olabilir.
Fakat yolun başında olan yazar arkadaşlara tavsiyem ise fikirlerinizin insanlığın umudu niteliğinde olmasıdır
J. K. Rowling Hary Poter kitabını yazarken best teller olacağı için yazmamıştır. Jose Mauro de Vasconcelos Şeker portakalı kitabını yazarken de ,